Standard.

nedjelja novembar 18

Popović: Nakon pregovora odlučićemo da li će doći do raskida koalicije na državnom nivou

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je za Pobjedu da, zbog nezadovoljstva realizacijom koalicionog sporazuma sa DPS-om, može doći do raskida koalicije na državnom nivou, ali, kako je rekao, o…

23 hits

nedjelja novembar 18

Grupa građana Saša Mijović postaje Građanski pokret Nova ljevica

Kao što smo nedavno obećali i najavili, Grupa građana Saša Mijović koja je djelovala na lokalnom nivou i kandidovala svoju listu na prethodnim podgoričkim izborima, prerasta u Građanski pokret Nova…

44 hits

nedjelja novembar 18

Održan sastanak Opštinskog odbora SD-a u Plavu povodom 100 dana vlasti

Konsolidacija finansija, rješavanje naslijeđenih problema, stvaranje pretpostavki za realizaciju kapitalnih projekata, podizanja nivoa čistoće u gradu, kao i hitno saniranje lokalne infrastrukture u susret zimskom periodu godine, obilježili su prvih…

15 hits

nedjelja novembar 18

Carević očekuje da krajem godine postane predsjednik opštine Budva

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Marko Bato Carević saopštio je da očekuje nesmetano sprovođenje koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Budvi, po kome on krajem godine treba da preuzme funkciju predsjednika…

57 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 21:10

Gvozdenoviću žao što pojedine partije neće uzeti učešće u radu odbora

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović, sastao se sa šefom odjeljenja za izbore ODIHR-a, Aleksandrom Šlikom, ekspertom ODIHR-a Raulom Muresanom, kao i sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mariz Devije i Barbarom Rotovnik, savjetnicom za vladavinu prava i evropske integracije pri delegaciji EU u Crnoj Gori.

Povod sastanka je bio novoformirani Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kojim će predsjedavati Gvozdenović.

Potpredsjednik Skupštine upoznao je sagovornike sa cjelokupnim procesom incijative i formiranja odbora, kao i modelom budućeg funkcinisanja odbora.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Gvozdenović je istakao da mu je žao što pojedine partije neće uzeti učešće u radu odbora. Kad je u pitanju model rada koji će potpredsjednik Gvozdenović u svojstvu predsjedavajućeg odborom predložiti, svaki od članova Odbora će se baviti određenim konkretnim zadatkom u okviru nadležnosti Odbora, kroz rad u pododborima. Formalni pristup u radu, po riječima Potpredsjednika, biće zatupljen u svim aspektima rada odbora.

"Istakavši važnost implementacije preporuka i praksi međunarodnih organizacija i institucija kao što su ODIHR i Evropska komisija, po riječima Gvozdenovića formiranje odbora koji će za cilj imati nadgradnju izbornog zakonodavstva, jedan od činilaca koji može doprinijeti bržem ulasku Crne Gore u Evropsku uniju. Gvozdenović je rekao da je podrška međunarodnih organizacija veoma bitna i pozvao predstavnike ODHIR-a da se uključe u rad odbora u najranijoj fazi", navodi se u saopštenju.

Predstavnici ODHIR-a su pozdravili i podržali formiranje odbora i izrazili zadovoljstvo zbog poziva za učešće u radu odbora. Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili dosadašnja iskustva po pitanju izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori i regionu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.