Standard.

utorak januar 15

Đukanović sa članom vladarske porodice šeikom Hazom Bin Zajed Al Nahjanom: Zainteresovan za Luku Bar

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je danas u Abu Dabiju susret sa još jednim članom vladarske porodice, šeikom Hazom Bin Zajed Al Nahjanom, koji u svojstvu zamjenika krunskog princa…

25 hits

utorak januar 15

Đukanović sa ministrom obrazovanja UAE: Bez novih znanja ne može biti progresa ni za jedno društvo

Nakon jučerašnjeg razgovora predsjednika Crne GoreMila Đukanovića i Krunskog princa Mohameda bin Zajed Al Nahjana, u kome je posebno bilo riječi o značaju obrazovanja, jutros je na inicijativu domaćina organizovan…

41 hits

ponedjeljak januar 14

Šapić predložio ukidanje granice između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske

Predsjednik opštine Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, osvrnuo se na skidanje granica i spajanje ljudi, koje je, kako je rekao “već decenijama tendencija u Evropi i…

115 hits

ponedjeljak januar 14

SDP traži saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

Poslanici SDP-a traže da Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Odbor za bezbjednost i odbranu obavi kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora…

40 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 21:10

Gvozdenoviću žao što pojedine partije neće uzeti učešće u radu odbora

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović, sastao se sa šefom odjeljenja za izbore ODIHR-a, Aleksandrom Šlikom, ekspertom ODIHR-a Raulom Muresanom, kao i sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mariz Devije i Barbarom Rotovnik, savjetnicom za vladavinu prava i evropske integracije pri delegaciji EU u Crnoj Gori.

Povod sastanka je bio novoformirani Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kojim će predsjedavati Gvozdenović.

Potpredsjednik Skupštine upoznao je sagovornike sa cjelokupnim procesom incijative i formiranja odbora, kao i modelom budućeg funkcinisanja odbora.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Gvozdenović je istakao da mu je žao što pojedine partije neće uzeti učešće u radu odbora. Kad je u pitanju model rada koji će potpredsjednik Gvozdenović u svojstvu predsjedavajućeg odborom predložiti, svaki od članova Odbora će se baviti određenim konkretnim zadatkom u okviru nadležnosti Odbora, kroz rad u pododborima. Formalni pristup u radu, po riječima Potpredsjednika, biće zatupljen u svim aspektima rada odbora.

"Istakavši važnost implementacije preporuka i praksi međunarodnih organizacija i institucija kao što su ODIHR i Evropska komisija, po riječima Gvozdenovića formiranje odbora koji će za cilj imati nadgradnju izbornog zakonodavstva, jedan od činilaca koji može doprinijeti bržem ulasku Crne Gore u Evropsku uniju. Gvozdenović je rekao da je podrška međunarodnih organizacija veoma bitna i pozvao predstavnike ODHIR-a da se uključe u rad odbora u najranijoj fazi", navodi se u saopštenju.

Predstavnici ODHIR-a su pozdravili i podržali formiranje odbora i izrazili zadovoljstvo zbog poziva za učešće u radu odbora. Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili dosadašnja iskustva po pitanju izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori i regionu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.