Standard.

nedjelja mart 24

Marković: Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve bombardovanja 1999. godine

Premijer Duško Marković poručio je, povodom dvadesete godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza, da Crna Gora danas, kao nezavisna država, dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, o svojoj budućnosti…

26 hits

nedjelja mart 24

"Protesti legitimni, ali se rezultati izbora moraju poštovati"

Demokratsko je pravo građana Crne Gore i regiona da protestuju, kao što to čine građani u članicama Evropske unije, ali isto tako mora se naglasiti da su u Crnoj Gori…

28 hits

nedjelja mart 24

Milačić: Ne zaboravljavamo Đukanovićevu izdaju 1999. godine

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 1999. godine sarađivao sa okupatorskom vojskom.

15 hits

nedjelja mart 24

Socijaldemokrate: Za dvije godine duplirali smo podršku

Opštinski odbor Socijaldemokrata Herceg Novog održao je sjednicu kojoj je prisustvovalo rukovodstvo stranke, na kojoj je ocijenjeno da je ova stranka tokom dvije godine duplirala podršku te da ona i…

20 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 21:10

Gvozdenoviću žao što pojedine partije neće uzeti učešće u radu odbora

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović, sastao se sa šefom odjeljenja za izbore ODIHR-a, Aleksandrom Šlikom, ekspertom ODIHR-a Raulom Muresanom, kao i sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mariz Devije i Barbarom Rotovnik, savjetnicom za vladavinu prava i evropske integracije pri delegaciji EU u Crnoj Gori.

Povod sastanka je bio novoformirani Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kojim će predsjedavati Gvozdenović.

Potpredsjednik Skupštine upoznao je sagovornike sa cjelokupnim procesom incijative i formiranja odbora, kao i modelom budućeg funkcinisanja odbora.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Gvozdenović je istakao da mu je žao što pojedine partije neće uzeti učešće u radu odbora. Kad je u pitanju model rada koji će potpredsjednik Gvozdenović u svojstvu predsjedavajućeg odborom predložiti, svaki od članova Odbora će se baviti određenim konkretnim zadatkom u okviru nadležnosti Odbora, kroz rad u pododborima. Formalni pristup u radu, po riječima Potpredsjednika, biće zatupljen u svim aspektima rada odbora.

"Istakavši važnost implementacije preporuka i praksi međunarodnih organizacija i institucija kao što su ODIHR i Evropska komisija, po riječima Gvozdenovića formiranje odbora koji će za cilj imati nadgradnju izbornog zakonodavstva, jedan od činilaca koji može doprinijeti bržem ulasku Crne Gore u Evropsku uniju. Gvozdenović je rekao da je podrška međunarodnih organizacija veoma bitna i pozvao predstavnike ODHIR-a da se uključe u rad odbora u najranijoj fazi", navodi se u saopštenju.

Predstavnici ODHIR-a su pozdravili i podržali formiranje odbora i izrazili zadovoljstvo zbog poziva za učešće u radu odbora. Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili dosadašnja iskustva po pitanju izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori i regionu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.