Standard.

ponedjeljak maj 20

Đukanović: Vrijeme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija

Predsjednik Milo Đukanović uputio je povodom 21. maja Dana Nezavisnosti najsrdačnije čestitke svim građanima i najbolje želje za njen brži ekonomski i ukupni razvoj i napredak.

47 hits

utorak maj 21

DPS Kotor: Aprcović će izabrati pravi tim, Perović da zakaže sjednicu

Na sinoć održanim sjednicama Izvšnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, kojima je ispred Predsjedništva prisustvovao Branko Čavor, Željko Aprcović jednoglasno je predložen za kandidata za predsjednika opštine Kotor.

17 hits

utorak maj 21

Željko Aprcović kandidat za predsjednika opštine Kotor

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Aprcović biće kandidat te partije za predsjednika opštine Kotor.

25 hits

utorak maj 21

Marković: Država će imati snage da sprovede Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocjenjuje da će Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kada ga parlament usvoji, biti veliki korak za demokratiju i osnovna ljudska prava i naglašava da će država, bez…

24 hits

 
 
 
 
četvrtak, 06 decembar 2018 19:01

Mandić: U nedjelju će gorjeti vatre slobode CG, Ustavni sud brzo da se odredi na žalbe advokata u slučaju Medojevića i Kneževića

Pozivamo Ustavni sud da, koliko je sjutra, odrede se na žalbe koje su podnijeli advokati DF-a u slučaju Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, jer će u nedjelju biti kasno, tada će se upaliti vatre slobode Crne Gore, kazao je na večerašnjem protestu, poslanik DF-a, Andrija Mandić.

Mandić: U nedjelju će gorjeti vatre slobode CG, Ustavni sud brzo da se odredi na žalbe advokata u slučaju Medojevića i Kneževića Arhiva

"Tražimo da sud odluči po žalbi naših advokata i očekujemo brz i efikasan odgovor. U nedjelju skupiće se Crna Gora i uradićemo ono što se radi u Francuskoj. Lovac će postati lovljen", poručuje Mandić.

On dodaje, da kada su se u Parizu pojavili prvi žuti prsluci i kada su vladi predsjednika Francuske, Emanuela Makrona, građani ispostavili da se odustane od taksi koje su nametnuli, u Vladi su zbijali šale i govorili kako će tu malu šaku ljudi da rastjeraju.

"Ali, kada su planule vatre slobode, širom Francuske, ta ista Vlada je počela da moli protestante da to ne rade i da će odustati od svega.  Šaljemo poruku - riješite ovo što prije, u nedjelju će biti kasno. U nedjelju će da se upale vatre slobode u Podgorici, koja će se prenijeti u sve gradove Crne Gore. Neće biti puta gdje neće gorjeti vatre slobode. U Podgorici i u Crnoj Gori biće žuti prsluci i upaliće se vatre slobode, ako lovci ne odustanu od lova. Lovci će biti lovljeni uskoro", kazao je Mandić. 

Poslanica DF-a, Branka Bošnjak poručila je da se sloboda ne može uhapsiti kao i da će "u nedjelju pokazati pravu snagu".

"Slobodniji su i Medojević i Knežević nego ovi što sjede u trulim institucijama. Oni su obične režimske tranje, što bi mi žene rekle - one poturače prljave koje pokušavaju da operu crni obraz ovog režima, bacajući svoju struku pod noge i povijajući svoju kičmu pred ovima što su nam zarobili državu evo 30 godina. Niko nema pravo, u ovom momentu, da bude neutralan i da kaže da se uzdržava", rekla je Bošnjak. 

slika

Arhiva

Ona je dodala, da je Medojević prije neki dan očitao lekciju svima u Višem sudu.

"Očitao lekciju iz hrabrosti, morala i digniteta poslaničkog. Branio je uvijek one koji su bili slabi kada ih je napadala ova vlast. Ali, mnogi ćute radi privilegija, što je sramno. Doći će i oni na red, brzo se kolo okreće. Neće nas moći zaustaviti", ističe Bošnjak. 

Mandić je na kraju zamolio građane, zbog hladnoće da se večeras raziđu ranije, i ne čekaju osam sati.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.