Standard.

četvrtak mart 21

Kajošaj predsjednik SO Tuzi

Funkcioner Demokratske unije Albanaca Fadilj Kajošaj izabran je za predsjednika Skupštine opštine Tuzi.

15 hits

četvrtak mart 21

Kajošaj predsjednik SO Tuzi

Objavljeno u: Politika

četvrtak mart 21

SDP: Presuda Karadžiću individualna a ne kazna protiv naroda

Doživotna kazna zatvora na koju je osuđen bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić individulana je, a ne kazna protiv jednog naroda, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP). Potpredsjednik SDP-a Almir Rebronja kazao…

20 hits

četvrtak mart 21

DF: Vlada da odbaci uvredljivo nisku ponudu za kupovinu akcija Instituta u Igalu

Demokratski front pozvao je Vladu da odbaci ponudu crnogorsko-češkog konzorcijuma za kupovinu državnih akcija Instituta Simo Milošević u Igalu kao uvredljivo nisku i neprihvatljivu i tako zaštiti interese države.

14 hits

četvrtak mart 21

"Odupri se 97.000": Protesti su i politički i građanski, opozicija će do subote potpisati sporazum

Organizacioni odbor građanskog pokreta ,,Odupri se 97.000" uputio je "Sporazum o budućnosti" poslanicima opozicije, ističući da očekuju da će svi potpisati do subote. Džemal Perović je, u ime organizacionog odbora, poručio…

44 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 18:31

SDP poziva nadležne da istraže navode Kneževića

SDP poziva nadležne državne organe, prije svih Tužilaštvo i Agenciju za sprječavanje korupcije, da istraži više nego osnovane sumnje o nelegalnom finansiranju Demokratske partije socijalista uoči parlamentarnih izbora 2016. saopšteno je iz ove partije.

"Jedino na taj način će, dakle hitnim postupanjem povodom ovog slučaja, koji je uznemirio crnogorsku javnost pokazati da im je interes države i građana ispred interesa partije na vlasti. U suprotnom, moći ćemo da konstatujemo da je sindrom zarobljene države, kako to konstatuje Evropska unija, zahvatio sve institucije i da umjesto vladavine prava imamo na djelu vladavinu otuđenih centara moći koji od naroda nekažnjeno otimaju novac i resurse koje kasnije ulažu u kupovinu glasova i tzv izborne pobjede", navodi se u saopštenju.

Kako dalje kažu, SDP će, povodom nove afere Snimak, zatražiti parlamentarno saslušanje Vrhovnog i specijalnog državnog tužioca, direktora Uprave policije i direktora Agencije za sprječavanje korupcije na zajedničkoj sjednici odbora za bezbjednost i politički sistem.

"Otvaranjem slučaja jedne banke i nagovještajem novih sličnih slučajeva otvara se pitanje stabilnosti finansijskog sistema za koji je samo prije nekoliko mjeseci, sa najviših adresa, saopštavano da nema nikakvih prolema u njegovom funkcionisanju. Klupko aktuelnh i mogućih novih finansijskih skandala u režiji vlasti se mora odmotati kako bi se zaštitili finansijski interesi velikog broja građana.

Pozivamo Vladu, kao ustavno najodgovorniju za stabilnost političkog sistema, da ohrabri nadležne institucije da se hitno pozabave ovim slučajem i da u tom pogledu saopšti svoj jasan stav. Ova nova afera Snimak 2, još slikovitije i jasnije od Snimka 1, pokazuje metode izbornih zloupotreba u rešiji vlasti. Zato akterima treba da je jasno da pod ovim uslovima izbori nemaju nikakvog smisla i da do njih može doći jedino dogovorom koji znači tvrde garancije i konkretne mehanizme sprječavanja ovih i sličnih zloupotreba", navode iz SDP-a.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.