Standard.

utorak april 23

DF: Nema protesta 9. maja, preuzećemo odgovornost za dešavanja nakon izricanja presude

Na juče održanom sastanku predstavnika opozicije i pokreta Odupri se dogovoreno je da se otkaže protest koji je bio zakazan za 9. maj, na dan izricanja presude Andriji Mandiću i…

37 hits

utorak april 23

Marković sjutra odgovara na pitanja poslanika

Crnogorski premijer Duško Marković sjutra će odgovarati u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

17 hits

ponedjeljak april 22

Jokić prihvatio predlog SDP-a

.Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić prihvatio je predlog Socijaldemokratske partije (SDP) za raspisivanje lokalnog referenduma na kome bi se Kotorani izjasnili o dogradnji operativne obale Luka Kotor- Luže za vez…

23 hits

ponedjeljak april 22

Jokić prihvatio predlog SDP-a

Objavljeno u: Politika

utorak april 23

Neće biti protesta 9. maja zbog izricanja presude poslanicima DF-a

U Podgorici je sinoć održan sastanak lidera parlamentarne opozicije i predstavnika organizacionog odbora Pokreta "Odupri se 97000", čiji je domaćin bila SNP CG.

33 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 14:00

DF: Brajović hitno da odgovori na pitanja Kneževića

Demokratski front pozvao je predsjednika Skupštine da se urgentno izjasni na postavljena pitanja Duška Kneževića.

Iz ovog političkog saveza ističu da optužbe Kneževiće predstavljaju još jedan od krunskih dokaza da je "ovaj NATO tajkun izgleda korumpirao svaku instituciju sistema koje se ovih nedjelja pred našim očima urušavaju kao kula od karata".

"Zato je veoma važno da Ivan Brajović odgovori da li mu je višegodišnja dugovanja na kreditnim karticama pokrivao Duško Knežević i od čijih to sredstava ? Kakav je i s kim aranžman imao Ivan Brajović da bi depozite JP Aerodromi Crne Gore držao u Atlas banci ? Za koliki je iznos profesor Knežević kupio zemlju u Bjelopavlićima na molbu Ivana Brajovića i kako je ta zemlja prepisana Kneževićevom vozaču koji se trenutno nalazi u pritvoru jer je odbio da lažno svjedoči protiv DF – a? Ukoliko Ivan Brajović ne odgovori konkretno na postavljena pitanja biće veoma jasno da je nedostojan vršenja funkcije predsjednika Skupštine, i da pod pritiskom SDT – a i Mila Đukanovića pokušava zaustaviti nezaustavljive demokratske procese", navode iz DF-a.

DF takođe poziva potpredsjednika Skupštine Branimira Gvozdenovića i još uvijek aktuelnog predsjednika Radne grupe za izborno zakonodavstvo, da odgovori da li je kao predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede zajedno sa još jednim podgoričkim biznismenom učestvovao u podizanju kredita od 2,5 miliona evra na način što je Elektroprivreda sklopila ugovor sa tim biznismenom kako bi se kod gimnazije gradio poslovno stambeni kompleks od 40 000 kvadrata.

"Da li je taj kredit podignut u Atlas banci? I gdje su nestale 2,5 miliona evra koje nikad nisu vraćene pomenutoj banci? Kriminalno politička pravosudna hobotnica koja je obavila Crnu Goru svakog dana otkriva svoje pipke do morbidne izopačenosti da je pravo čudo kako je ova država uopšte funkcionalna, jer su je sistematski uništavali upravo oni koji svih ovih godina progone DF zbog navodnog antidržavnog djelovanja."

"Danas je svakom u Crnoj Gori jasno da je progon DF – a kao najvećeg protivnika režima bio projekat skretanja pažnje sa bezobzirne pljačke i pustošenja državnih resursa u kojem su udruženo učestvovali državnici, tajkuni, sudije, tužioci, ministri, poslanici, kako bi nakon referenduma stvorili vlastiti feud u kojem su svi građani bez obzira za kog glasali postali savremeni robovi. Treba li podsjećati na ulogu Ivana Brajovića i Brana Gvozdenovića zajedno sa parlamentarnom većinom kad su u februaru 2017. suprotno Ustavu, Zakonu i Poslovniku, zakazali vanrednu sjednicu za dva dana sa samo jednom tačkom dnevnog reda : „ hapšenje Andrije Mandića i Milana Kneževića“, a sad nikako da se odrede o vanrednim sjednicima koje treba zakazati zbog „Koverte“ i državnog udara koji je izveo režim. Ili možda podsjetiti na izmjene Poslovnika inicirane upravo od Gvozdenovića kojim se poslanici DF – a novčano i krivično kažnjavaju za upotrebu riječi „lopov „ , „kriminalac“, „tajkun“ , „korupmpirani tužilac i sudija“. A ovamo svakog dana profesor Knežević dokazuje da smo bili preblagi u formulacijama prema ljudima koji su do temelja razorili Crnu Goru", zaključuju iz DF-a

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.