Standard.

utorak april 23

DF: Nema protesta 9. maja, preuzećemo odgovornost za dešavanja nakon izricanja presude

Na juče održanom sastanku predstavnika opozicije i pokreta Odupri se dogovoreno je da se otkaže protest koji je bio zakazan za 9. maj, na dan izricanja presude Andriji Mandiću i…

37 hits

utorak april 23

Marković sjutra odgovara na pitanja poslanika

Crnogorski premijer Duško Marković sjutra će odgovarati u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

17 hits

ponedjeljak april 22

Jokić prihvatio predlog SDP-a

.Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić prihvatio je predlog Socijaldemokratske partije (SDP) za raspisivanje lokalnog referenduma na kome bi se Kotorani izjasnili o dogradnji operativne obale Luka Kotor- Luže za vez…

23 hits

ponedjeljak april 22

Jokić prihvatio predlog SDP-a

Objavljeno u: Politika

utorak april 23

Neće biti protesta 9. maja zbog izricanja presude poslanicima DF-a

U Podgorici je sinoć održan sastanak lidera parlamentarne opozicije i predstavnika organizacionog odbora Pokreta "Odupri se 97000", čiji je domaćin bila SNP CG.

33 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 19:08

Darmanović: "Njemačka je saveznik, partner i podržavalac daljeg razvoja Crne Gore"

Crna Gora je zahvalna Njemačkoj na kontinuiranoj pomoći ostvarenju naših strateških spoljnopolitičkih prioriteta - punopravnog članstva u NATO i napretka u procesu pristupanja EU, istakao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, tokom sastanka sa njemačkim šefom diplomatije Hajkom Masom u Briselu. Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Darmanović je ponovio da je posvećenost i predanost Crne Gore ispunjavanju ključnih zadataka Alijanse i kriterijuma za članstvo u EU neupitna.

“U razgovoru sa Masom kazao je i da je za našu državu posebno značajna njemačka politička i ekspertska podrška u ključnim oblastima – vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, reformi pravosudnog sistema, slobodi medija, te jačanju bezbjednosnog i odbrambenog sektora”, navodi se u saopštenju.

Takođe, ukazao je na mogućnost snažnijeg ekonomskog povezivanja, istakavši da je Crna Gora veoma otvorena za veće prisustvo njemačkog kapitala na našem tržištu i punu valorizaciju potencijala za ekonomsku saradnju dvije države.

Mas je, pak, kazao da će Njemačka nastaviti da pruža punu podršku reformskim procesima i integraciji Crne Gore u EU.

“Vaše mjesto je u Evropskoj uniji i ako ovako nastavite, uspjeh na tom putu je siguran”, ocijenio je šef njemačke diplomatije.

Istakao je da Njemačka čvrsto podržava evropsku perpsektivu zemalja regiona te da je, u cilju jačanja stabilnosti cijele Evrope ključno da vrata Unije budu otvorena.

“Zapadni Balkan je sastavni dio Evrope i u tom smislu, podrška Njemačke ja jasna i vrlo snažna”, zaključio je Mas.

Sagovornici su pozdravili sveukupne međudržavne odnose Crne Gore i Njemačke i ukazali na važnost političkog dijaloga na visokom nivou.

Darmanović je danas u Berlinu razgovarao i sa vanjskopolitičkim savjetnikom savezne kancelarke Janom Hekerom.

“Ministar je izrazio uvjerenje da je budućnost Zapadnog Balkana u EU, te naglasio da uspjeh politike proširenja predstavlja osnov dugoročne stabilnosti i bezbjednosti regiona. Takođe, obostrano je ukazano na značaj procesa evropske integracije za dalji razvoj zemalja Zapadnog Balkana”, dodaje se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.