Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

126 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

158 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

129 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

238 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 07:16

Front ruši vlast ako Katić ne vrati na posao Simonidu Kordić

Demokratski front će srušiti vlast u Herceg Novom i inicirati vanredne lokalne izbore u toj opštini ukoliko predsjednik opštine iz Demokrata Stevan Katić ne vrati na posao potpredsjednicu Nove Simonidu Kordić, saznaje Pobjeda.

-Čekamo da predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić poništi nelegitimnu odluku o razrješenju Simonide Kordić sa funkcije šefice Kancelarije za međunarodnu saradnju, koju je u Katićevom odsustvu donio potpredsjednik opštine Miloš Konjević iz Novske liste. Ukoliko se to ne desi, iniciraćemo skraćenje mandata parlamenta i vanredne izbore, kazao je za Pobjedu izvor iz vrha Demokratskog fronta.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je tokom prošle sedmice boravio u Americi, juče nije želio da da izjavu povodom razrješenja Kordić i stanja u koaliciji. Rekao je kratko „da će se oglasiti po tom pitanju kada sagleda situaciju". Potpredsjednica Nove kojoj je ukinuto radno mjesto, Simonida Kordić, kazala je u izjavi za Pobjedu da očekuje poništenje odluke Konjevića.

-Neka se niko ne trudi da podmeće Frontu rušenje koalicije u Herceg Novom, jer smo uvijek bili i bićemo faktor očuvanja stabilne vlasti. Neka Novska lista objasni za čiji račun povlači ovakve poteze, koji ugrožavaju opstanak vlasti u Herceg Novom kazala je Kordić.Očekuje da će predsjednik opštine Stevan Katić poništiti odluku koja je donesena u njegovom odsustvu.

-Taj potez je isključivo politički i jasan napad na drugog po veličini koalicionog partnera u opštini Herceg Novi. Taj potez je jasno rušenje koalicije od strane Novske liste. Očekujemo od predsjednika opštine, u čijem odsustvu je to učinjeno, da poništi nelegalne odluke, jer one to jesu, osim što su političke, jer njima se ruši čitav niz zakonskih propisa. Sad je na predsjedniku opštine Stevanu Katiću odluka, hoće li podržati nelegalne odluke jedne osobe koja predstavlja jednog konstituenta vlasti ili neće. Mi smo se jasno opredijelili. Nije na DF-u, niti smo vukli takve poteze, niti smo ti koji ruše koaliciju. Ko ima namjeru neka snosi odgovornost za to poručila je Kordić.

Kriza vlasti u Novom nastala je kada je 5. februara donesena odluka o izmjeni i dopuni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika opštine, koju je potpisao potpredsjednik opštine Miloš Konjević. Time je ukinuto radno mjesto rukovoditeljke Kancelarije za međunarodnu saradnju, Simonidi Kordić.Za Miloša Konjevića, kako je poručio tada u saopštenju za javnost, odluka je legitimna i potrebna.

-Moja odluka o promjeni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika je zakonita, uz sva ovlašćenja predsjednika Stevana Katića i ako će da se ruši vlast u Novome zbog te odluke, onda bolje da nije ni formirana rekao je Konjević nakon donošenja odluke. Podsjećamo, vlast u Herceg Novom čine Demokrate koji u lokalnom parlamentu imaju devet odbornika, DF četiri, Novska lista koja je osvojena tri mandata na izborima ojačala još jednim, priključenjem odbornika Građanske liste za Herceg Novi Aleksandra Škobalja, zatim SNP sa dva mandata i koalicije SDP/ Ura koju u skupštini grada predstavlja jedan odbornik. Opoziciju u parlamentu čine DPS sa 12 odbornika i SD i Grupa građana Izbor sa po jednim.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.