Standard.

subota april 20

Mesić: Crna Gora prebrodila prepreke i najbliža je EU

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić (84) ocijenio je da je Crna Gora prebrodila mnoge prepreke i očekuje da ona bude prva naredna članica Evropske unije, ali i da EU mora biti…

15 hits

subota april 20

Jovanović-Vukotić: Knežević nudio pare da preuzme proteste

Članica organizacionog odbora pokreta “Odupri se 97 000″ i jedna od potpisnica "Sporazuma za budućnost” Ratka Jovanović-Vukotić optužila je odbjeglog biznismena sa crvene Interpolove potjernice Duška Kneževića da je nudio…

35 hits

petak april 19

Marković čestitao sprječavanje krijumčarenja narkotika: Crna Gora ima djelotvoran sistem bezbjednosti

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Vlade Duško Marković, čestitao je Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu Ministarstva odbrane i Upravi policije sprječavanje krijumčarenja velike količine narkotika na školskom brodu Jadran. 

46 hits

petak april 19

Đukanović: Niko od političke konkurencije me ne može srušiti!

Prije godinu dana Milo Đukanović se pri povratku u crnogorsku predsjedničku fotelju obavezao da će raditi na ekonomskom rastu, savladavanju podjela u društvu, zaustavljanju kriminala i korupcije i jačanju pozicije…

83 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 10:19

Mandiću i Kneževiću vraćeni pasoši

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici ukinulo je rješenje sudije Suzane Mugoše kojim je liderima Demokratskog fronta Andriji Mandići i Milanu Kneževiću, optuženima u slučajau terorizma određena mjera nadzora kojom nijesu napuštati mjesto boravka.

U obrazloženju za ranije oduzimanje pasoša, se navodilo da je iz evidencije Uprave policije, Sektor granične policije, utvrđeno da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu od avgusta 2018. godine pa nadalje više puta prelazili državnu granicu, odnosno odlazili u inostranstvo, koristeći označene putne isprave kao i lične karte.

Ukazano je i da iz izvoda sa graničnih prelaza koji su dostavljeni za okrivljene proizilazi da su u periodu avgusta, septembra i oktobra 2018. godine više puta napuštali teritoriju Crne Gore.

Pored toga, iz priloga je utvrđeno da je optuženi Andrija Mandić dana 1.03.2018. godine kontrolisan u opštini Priboj kojom prilikom je zatečen u nezakonitom ulasku u Srbiju, te da je tamo prekršajno kažnjen.

"Iz svega navedenog, proizilazi, kako kažu u obrazloženju, da je Andrija Mandić, od 7.08. 2018. godine 8 puta napuštao granicu teritorije Crne Gorem od čega 3 puta sa ličnom kartom i pet puta sa pasošem a da je Milan Knežević od 12.08.2018. godine devet puta napuštao granicu teritorije Crne Gore, od čega je tri puta koristio ličnu kartu a šest puta pasoš, od čega jednom civilni, a preostalih 5 puta diplomatski pasoš. Iz svega navedenoh u rešenju navode, proizilazi da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu nakon dobijanja novih pasoša, u nepuna tri mjeseca ( avgust, septembar i oktobar 2018. godine), vrlo često prelazili granice teritorije Crne Gore, odnosno da imaju potrebu da često putuju van granica Crne Gore, što ukazuje da isti imaju razvijene lične i društvene kontakte u inostranstvu, što bi mogli da iskoriste u slučaju bjekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mjesto ili drugu državu ili na drugi način da ometaju dalje vođenje krivičnog postupka", navodeno je tada u odluci.

Ipak, danas su Kneževiću i Mandiću vraćeni pasoši.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.