Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

124 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

156 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

127 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

236 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 10:19

Mandiću i Kneževiću vraćeni pasoši

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici ukinulo je rješenje sudije Suzane Mugoše kojim je liderima Demokratskog fronta Andriji Mandići i Milanu Kneževiću, optuženima u slučajau terorizma određena mjera nadzora kojom nijesu napuštati mjesto boravka.

U obrazloženju za ranije oduzimanje pasoša, se navodilo da je iz evidencije Uprave policije, Sektor granične policije, utvrđeno da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu od avgusta 2018. godine pa nadalje više puta prelazili državnu granicu, odnosno odlazili u inostranstvo, koristeći označene putne isprave kao i lične karte.

Ukazano je i da iz izvoda sa graničnih prelaza koji su dostavljeni za okrivljene proizilazi da su u periodu avgusta, septembra i oktobra 2018. godine više puta napuštali teritoriju Crne Gore.

Pored toga, iz priloga je utvrđeno da je optuženi Andrija Mandić dana 1.03.2018. godine kontrolisan u opštini Priboj kojom prilikom je zatečen u nezakonitom ulasku u Srbiju, te da je tamo prekršajno kažnjen.

"Iz svega navedenog, proizilazi, kako kažu u obrazloženju, da je Andrija Mandić, od 7.08. 2018. godine 8 puta napuštao granicu teritorije Crne Gorem od čega 3 puta sa ličnom kartom i pet puta sa pasošem a da je Milan Knežević od 12.08.2018. godine devet puta napuštao granicu teritorije Crne Gore, od čega je tri puta koristio ličnu kartu a šest puta pasoš, od čega jednom civilni, a preostalih 5 puta diplomatski pasoš. Iz svega navedenoh u rešenju navode, proizilazi da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu nakon dobijanja novih pasoša, u nepuna tri mjeseca ( avgust, septembar i oktobar 2018. godine), vrlo često prelazili granice teritorije Crne Gore, odnosno da imaju potrebu da često putuju van granica Crne Gore, što ukazuje da isti imaju razvijene lične i društvene kontakte u inostranstvu, što bi mogli da iskoriste u slučaju bjekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mjesto ili drugu državu ili na drugi način da ometaju dalje vođenje krivičnog postupka", navodeno je tada u odluci.

Ipak, danas su Kneževiću i Mandiću vraćeni pasoši.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.