Standard.

četvrtak jun 13

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne…

89 hits

četvrtak jun 13

Vučić: Zamolićemo Crnu Goru da ne usvaja zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način prenijeta.

68 hits

četvrtak jun 13

VIDEO: Pavlović u Skupštini izvrijeđao vladajuću stranku: Crna Gora je postojala i prije g****a iz DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović danas je u Skupštini u toku rasprave sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem brutalno uvrijedio kolege iz Demokratske partije socijalista. On je u toku rasprave sa…

114 hits

četvrtak jun 13

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

17 hits

 
 
 
 
srijeda, 13 mart 2019 09:39

Rajnke: Moskva je širila lažne vijesti u regionu

Obrazovni sistem mora da omogući da svi mladi u Crnoj Gori budu medijski pismeni kako bi mogli da prepoznaju dezinformacije koje im se svakodnevno plasiraju kroz medije, a koje predstavljaju opasnost za slobodu mišljenja i demokratsku vlast – poručeno je sa konferencije „Istina u doba dezinformisanja – Koliko smo ranjivi i kako se borimo“ koju je organizovao Atlantski savez.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke rekla je da je Moskva širila destabilizujuće informacije širom regiona i ukazala na pokušaj da se u Crnoj Gori preokrene vlast i da se njen proces pristupanja NATO-u izbaci iz kolosijeka.

"To nije uspjelo, ali ne možemo da spustimo gard. Strani akteri i dalje pokušavaju da koriste društvene medije i tehnologije kako bi otvorili frontove, na naporima da podriju demokratiju i ključne institucije", navela je Rajnzing Rajnke.

Prema njenim riječima, Crna Gora mora da osnaži vladavinu prava, da iskorijeni organizovani kriminal i unaprijedi slobodu medija.

Antena M

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.