Standard.

petak avgust 23

Zeleni Evrope u radnoj posjeti Crnoj Gori na poziv URA-e

Delegacija Zelenih Evrope (European Greens) boraviće tokom naredne nedjelje u radnoj posjeti Crnoj Gori a na poziv Građanskog pokreta URA, saopštili su danas iz ove partije.

40 hits

petak avgust 23

Zbog DF-a pukla tikva između Abazovića i Perovića

Lideri pokreta Odupri se i Građanskog pokreta URA Džemal Perović i Dritan Abazović nisu mogli da dogovore sastanak na najvišem nivou ova dva pokreta zbog dijametralno suprotnih stavova po pitanju…

139 hits

petak avgust 23

Poslanici da izmijene izborno zakonodavstvo u cilju ostvarivanja jednakog biračkog prava za sve građane

Grupa građana „Građanska akcija“ pozvala je poslanike Skupštine Crne Gore da izmijene izborno zakonodavstvo, kao i Zakon o izboru odbornika i poslanika i usklade ga sa Ustavom Crne Gore, kako…

40 hits

petak avgust 23

Bulatović: Vlada Crne Gore nije uradila ništa za Budvu

Prvi potpredsjednik opštine Budva i predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović poručio je jutros da će DPS postati kredibilna učesnik na političkoj sceni kada se javno odreknu dijela njihovih bivših…

35 hits

 
 
 
 
srijeda, 13 mart 2019 09:39

Rajnke: Moskva je širila lažne vijesti u regionu

Obrazovni sistem mora da omogući da svi mladi u Crnoj Gori budu medijski pismeni kako bi mogli da prepoznaju dezinformacije koje im se svakodnevno plasiraju kroz medije, a koje predstavljaju opasnost za slobodu mišljenja i demokratsku vlast – poručeno je sa konferencije „Istina u doba dezinformisanja – Koliko smo ranjivi i kako se borimo“ koju je organizovao Atlantski savez.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke rekla je da je Moskva širila destabilizujuće informacije širom regiona i ukazala na pokušaj da se u Crnoj Gori preokrene vlast i da se njen proces pristupanja NATO-u izbaci iz kolosijeka.

"To nije uspjelo, ali ne možemo da spustimo gard. Strani akteri i dalje pokušavaju da koriste društvene medije i tehnologije kako bi otvorili frontove, na naporima da podriju demokratiju i ključne institucije", navela je Rajnzing Rajnke.

Prema njenim riječima, Crna Gora mora da osnaži vladavinu prava, da iskorijeni organizovani kriminal i unaprijedi slobodu medija.

Antena M

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.