Standard.

ponedjeljak maj 20

Đukanović: Vrijeme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija

Predsjednik Milo Đukanović uputio je povodom 21. maja Dana Nezavisnosti najsrdačnije čestitke svim građanima i najbolje želje za njen brži ekonomski i ukupni razvoj i napredak.

48 hits

utorak maj 21

DPS Kotor: Aprcović će izabrati pravi tim, Perović da zakaže sjednicu

Na sinoć održanim sjednicama Izvšnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, kojima je ispred Predsjedništva prisustvovao Branko Čavor, Željko Aprcović jednoglasno je predložen za kandidata za predsjednika opštine Kotor.

18 hits

utorak maj 21

Željko Aprcović kandidat za predsjednika opštine Kotor

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Aprcović biće kandidat te partije za predsjednika opštine Kotor.

28 hits

utorak maj 21

Marković: Država će imati snage da sprovede Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocjenjuje da će Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kada ga parlament usvoji, biti veliki korak za demokratiju i osnovna ljudska prava i naglašava da će država, bez…

29 hits

 
 
 
 
srijeda, 13 mart 2019 15:02

Nikolić: Konfuzija u redovima organizatora protesta

Kako vrijeme protiče, na svjetlost dana, izlaze novi činjenice o konfuziji koja vlada među organizatorima protesta ali i niskim udarcima koji dolaze od strane opozicionih stranačkih prvaka, kazao je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

“Nerealnu ideju da se protestuje i dan i noć, odnosno da se skup pretvori u šatorsko naselje bez šatora, odbacio je organizacioni odbor, kako tvrde iz “bezbjednosnih” razloga. Ipak, zli jezici komentarišu, da je “bezbjednost“ izgovor pred javnošću, a da je presudno uticala procjena da bi se protest na ovaj način raspao, pošto niko, pa ni sami organizatori, nisu spremni da sjede danonoćno na Trgu”, rekao je Nikolić.

Ipak, dio organizatora, ističe Nikolić, koji slove za bliske DF-u, ne slažu se sa promjenom strategije, insistiraju na radikalizaciji protesta i njihovo pretvaranje u cjelodnevne.

“Ovaj sukob među organizatorima, kulminirao je zvaničnim zahtjevom jednog od njih upućenog policiji, da se protivno donijetoj odluci, odobri održavanje skupa koji bi trajao u kontinuitetu, a koji bi bio izmješten sa postojećeg mjesta”, kaže Nikolić.

Dok krilo Demokratskog fronta pokušava da radikalizuje proteste, ni Aleksa Bečić ne gubi vrijeme, dodaje Nikolić.

“Dugo je odbijao izlazak na ulicu i sada, kada se upustio u ovaj avanturistički poduhvat, smatra da je sve sem predvodničke uloge neuspjeh. Nezadovoljan posjećenošću paralenih protesta, koje on organizuje, posebno nikšićkog i danilovgradskog, Bečić pokušava da u budućnosti “otme” podgoričke demonstracije i predstavi ih kao svoj kapital u nekim daljim političkim trgovinama”, ističe Nikolić.

Nikolić se osvrnuo i biznismena Duška Kneževića.

“Ostavljeni i od svih zaboravljeni Knežević, ponavlja i vrti u krug 10 praznih rečenica, vjerovatno osmišljenih od poznatog medijskog stratega na privremenom radu u Parlamentu, Neđeljka Rudovića. Ne znamo da li mu je PR savjetovao ili se sam dosjetio, da nam saopšti kako finansira pojedine članove organizacionog odbora protesta. Da li je tačno da neki od njih glume aktivne građane za Kneževićev novac, ili je ovakvom optužbom DK htio da namjerno kompromituje ove što ga se sad stide i zabranjuju mu da svojata proteste, saznaćemo uskoro”, zaključio je Nikolić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.