Standard.

utorak mart 19

Demokrate podržale Albanski forum, ali ne smiju u vlast: "Izgubili bi srpske glasove zbog zastava OVK"

Albanski forum, po svemu sudeći, vršiće vlast u Tuzima u naredne četiri godine, jer je Demokratska Crna Gora odlučila da ih podrži nakon lokalnih izbora u ovoj opštini. Demokrate će…

73 hits

utorak mart 19

Marković: Kao najmanja država regiona predstavljamo mjesto susreta, dijaloga i saradnje

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Kao država koja je čvrsto posvećena multilateralizmu, očuvanju mira i jačanju međusobnog povjerenja, Crna Gora smatra dijalog za neophodni preduslov snaženja partnerstva, kako bi nebrojeni potencijali mogli biti valorizovani u…

17 hits

utorak mart 19

Bošković: Bezbjednost i stabilnost ZB glavni preduslovi za kontinuirani privredni razvoj

Ministar odbrane Predrag Bošković, učestvovao je na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).

15 hits

utorak mart 19

Đukanović - Krihbaum: Političke borbe voditi u parlamentu

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović sinoć je razgovarao sa Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu, koji je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i…

17 hits

 
 
 
 
srijeda, 13 mart 2019 15:02

Nikolić: Konfuzija u redovima organizatora protesta

Kako vrijeme protiče, na svjetlost dana, izlaze novi činjenice o konfuziji koja vlada među organizatorima protesta ali i niskim udarcima koji dolaze od strane opozicionih stranačkih prvaka, kazao je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

“Nerealnu ideju da se protestuje i dan i noć, odnosno da se skup pretvori u šatorsko naselje bez šatora, odbacio je organizacioni odbor, kako tvrde iz “bezbjednosnih” razloga. Ipak, zli jezici komentarišu, da je “bezbjednost“ izgovor pred javnošću, a da je presudno uticala procjena da bi se protest na ovaj način raspao, pošto niko, pa ni sami organizatori, nisu spremni da sjede danonoćno na Trgu”, rekao je Nikolić.

Ipak, dio organizatora, ističe Nikolić, koji slove za bliske DF-u, ne slažu se sa promjenom strategije, insistiraju na radikalizaciji protesta i njihovo pretvaranje u cjelodnevne.

“Ovaj sukob među organizatorima, kulminirao je zvaničnim zahtjevom jednog od njih upućenog policiji, da se protivno donijetoj odluci, odobri održavanje skupa koji bi trajao u kontinuitetu, a koji bi bio izmješten sa postojećeg mjesta”, kaže Nikolić.

Dok krilo Demokratskog fronta pokušava da radikalizuje proteste, ni Aleksa Bečić ne gubi vrijeme, dodaje Nikolić.

“Dugo je odbijao izlazak na ulicu i sada, kada se upustio u ovaj avanturistički poduhvat, smatra da je sve sem predvodničke uloge neuspjeh. Nezadovoljan posjećenošću paralenih protesta, koje on organizuje, posebno nikšićkog i danilovgradskog, Bečić pokušava da u budućnosti “otme” podgoričke demonstracije i predstavi ih kao svoj kapital u nekim daljim političkim trgovinama”, ističe Nikolić.

Nikolić se osvrnuo i biznismena Duška Kneževića.

“Ostavljeni i od svih zaboravljeni Knežević, ponavlja i vrti u krug 10 praznih rečenica, vjerovatno osmišljenih od poznatog medijskog stratega na privremenom radu u Parlamentu, Neđeljka Rudovića. Ne znamo da li mu je PR savjetovao ili se sam dosjetio, da nam saopšti kako finansira pojedine članove organizacionog odbora protesta. Da li je tačno da neki od njih glume aktivne građane za Kneževićev novac, ili je ovakvom optužbom DK htio da namjerno kompromituje ove što ga se sad stide i zabranjuju mu da svojata proteste, saznaćemo uskoro”, zaključio je Nikolić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.