Standard.

subota mart 23

Darmanović: Podržavamo dogovor koji neće proizvesti posljedice

Crna Gora će prihvatiti svaki dogovor koji postignu Kosovo i Srbija, ali ima izvjesnu zabrinutost oko mogućeg rješenja baziranog na korekciji granica, kazao je ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan…

19 hits

subota mart 23

"Da nije bilo Đukanovića Crna Gora bi bila srpska pokrajina sa nekim Dodikom na čelu"

Članstvo Crne Gore u NATO je nepovratan proces, a završetak suđenja za pokušaj terorizma u Podgorici staviće tačku na fantazije o vraćanju Crne Gore u prošlost, kaže u razgovoru za…

113 hits

subota mart 23

Perović: "Očekujemo svih 39 poslanika opozicije sjutra na bini"

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Jedan od organizatora građanskih protesta "Odupri se 97.000", Džemal Perović kazao je nakon večerašnjeg sastanka da sjutra očekuje svih 39 poslanika opozicije na bini u Podgorici. Sastanak opozicije i organizatora protesta…

82 hits

petak mart 22

DF nije došao na sastanak opozicije i organizatora protesta

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Poslanici Demokratskog fronta nijesu večeras došli na sastanak sa organizatorima građanskih protesta "Odupri se 97.000". Džemal Perović, jedan od organizatora protesta, danas je pozvao sve opozicione partije i poslanike na sastanak…

99 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 mart 2019 07:42

Bošnjak poručila organizatorima protesta: Ako ne možete, nije sramota, zovite nas

Predstavnici opozicije pozvali su ljude iz pokreta "Odupri se" da održe riječ i da se, kad se 16. marta okupe u Ulici slobode, ne razilaze dok se ne podnesu tražene ostavke i smijeni vlast.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak kazala je da ne očekuju ostavke, niti cijepanje Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ne ide to baš tako lako, ali u subotu ćemo biti tu sa svojim pristalicama, spremni i da ostanemo ako treba, da napravimo dodatni pritisak, jer vrijeme leti, a prelaznoj vladi koja treba da pripremi fer i slobodne izbore, treba najmanje godinu dana da demontira ovaj nakaradni sistem", kazala je Bošnjak za Dan.

Zbog toga, kako je dodala, DF daje punu podršku protestima, ali i naglašava da organizatori ni u kom slučaju ne smiju odustajati od najavljenih zahtjeva.

"Ne smije doći do odustajanja od najavljenog, makar ne bez jasnog objašnjenja, jer to može demoralisati i zbuniti građane u kojima se rodila nada. Zbog njih, a oni su Crna Gora nemamo pravo da propustimo ovu šansu. Ako organizatori ne mogu da iznesu sve ovo, nije sramota zatražiti pomoć", poručila je Bošnjak.

Da se ne smiju vući destimulativni potezi i zbunjivati građani poručuje i Goran Danilović, poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG).

"Organizatori protesta od opozicije, koja je konačno opšti interes stavila ispred stranačkog, mogu tražiti i više od tehničke podrške. Možemo i moramo podijeliti odgovornost svake vrste i odoljeti spinovanju od stane bezbjednosnih službi. Glasači opozicije, funkcioneri i aktivisti su građani, bez obzira na političku pripadnost. Dakle, zajedništvo smeta vlasti i žele da ga razbiju. Naš zadatak je da se ne krijemo i ne bježimo jedni od drugih kako bismo postali građani po mjeri DPS-a. Nepravda je zajednička, pa takvi treba da budu i otpor i borba", kazao je Danilović.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić kaže da kako vrijeme protiče, na svjetlost dana izlaze nove činjenice o konfuziji koja vlada među organizatorima protesta.

"Ovaj sukob među organizatorima kulminirao je zvaničnim zahtjevom jednog od njih upućenim policiji. Zahtjev da se, protivno donijetoj odluci, odobri održavanje skupa koji bi trajao u kontinuitetu, a koji bi bio izmješten sa postojećeg mjesta", naveo je Nikolić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 14 mart 2019 08:31

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.