Standard.

četvrtak maj 23

SD: Zakon o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa najvišim standardima

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da utvrđeni Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti.

31 hits

četvrtak maj 23

Za poslaničke zarade u aprilu oko 123 hiljade eura

Skupština Crne Gore za aprilske neto zarade poslanika izdvojila je 123,38 hiljada eura, od čega je opozicionim poslanicima koji su ostali dosljedni bojkotu isplaćeno oko 20 hiljada eura.

15 hits

četvrtak maj 23

Perović do 30. maja mora zakazati sjednicu u Kotoru

Predstavnici pojedinih političkih partija pokušavaju da unesu konfuziju u kotorskom slučaju, ali tu je Zakon o lokalnoj samoupravi potpuno jasan, i predsjednica Skupštine opštine Dragica Perović mora da do 30.…

34 hits

srijeda maj 22

Pejović: SDP nikad iskreno nije podržavala proteste

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Član pokreta "Odupri se" Dejan Pejović reagovao je na saopštenje SDP-a da Demokrate od starta pokušavaju da preuzmu pokret "Odupri se".

51 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 mart 2019 07:42

Bošnjak poručila organizatorima protesta: Ako ne možete, nije sramota, zovite nas

Predstavnici opozicije pozvali su ljude iz pokreta "Odupri se" da održe riječ i da se, kad se 16. marta okupe u Ulici slobode, ne razilaze dok se ne podnesu tražene ostavke i smijeni vlast.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak kazala je da ne očekuju ostavke, niti cijepanje Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ne ide to baš tako lako, ali u subotu ćemo biti tu sa svojim pristalicama, spremni i da ostanemo ako treba, da napravimo dodatni pritisak, jer vrijeme leti, a prelaznoj vladi koja treba da pripremi fer i slobodne izbore, treba najmanje godinu dana da demontira ovaj nakaradni sistem", kazala je Bošnjak za Dan.

Zbog toga, kako je dodala, DF daje punu podršku protestima, ali i naglašava da organizatori ni u kom slučaju ne smiju odustajati od najavljenih zahtjeva.

"Ne smije doći do odustajanja od najavljenog, makar ne bez jasnog objašnjenja, jer to može demoralisati i zbuniti građane u kojima se rodila nada. Zbog njih, a oni su Crna Gora nemamo pravo da propustimo ovu šansu. Ako organizatori ne mogu da iznesu sve ovo, nije sramota zatražiti pomoć", poručila je Bošnjak.

Da se ne smiju vući destimulativni potezi i zbunjivati građani poručuje i Goran Danilović, poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG).

"Organizatori protesta od opozicije, koja je konačno opšti interes stavila ispred stranačkog, mogu tražiti i više od tehničke podrške. Možemo i moramo podijeliti odgovornost svake vrste i odoljeti spinovanju od stane bezbjednosnih službi. Glasači opozicije, funkcioneri i aktivisti su građani, bez obzira na političku pripadnost. Dakle, zajedništvo smeta vlasti i žele da ga razbiju. Naš zadatak je da se ne krijemo i ne bježimo jedni od drugih kako bismo postali građani po mjeri DPS-a. Nepravda je zajednička, pa takvi treba da budu i otpor i borba", kazao je Danilović.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić kaže da kako vrijeme protiče, na svjetlost dana izlaze nove činjenice o konfuziji koja vlada među organizatorima protesta.

"Ovaj sukob među organizatorima kulminirao je zvaničnim zahtjevom jednog od njih upućenim policiji. Zahtjev da se, protivno donijetoj odluci, odobri održavanje skupa koji bi trajao u kontinuitetu, a koji bi bio izmješten sa postojećeg mjesta", naveo je Nikolić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 14 mart 2019 08:31

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.