Standard.

subota mart 23

Darmanović: Podržavamo dogovor koji neće proizvesti posljedice

Crna Gora će prihvatiti svaki dogovor koji postignu Kosovo i Srbija, ali ima izvjesnu zabrinutost oko mogućeg rješenja baziranog na korekciji granica, kazao je ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan…

19 hits

subota mart 23

"Da nije bilo Đukanovića Crna Gora bi bila srpska pokrajina sa nekim Dodikom na čelu"

Članstvo Crne Gore u NATO je nepovratan proces, a završetak suđenja za pokušaj terorizma u Podgorici staviće tačku na fantazije o vraćanju Crne Gore u prošlost, kaže u razgovoru za…

111 hits

subota mart 23

Perović: "Očekujemo svih 39 poslanika opozicije sjutra na bini"

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Jedan od organizatora građanskih protesta "Odupri se 97.000", Džemal Perović kazao je nakon večerašnjeg sastanka da sjutra očekuje svih 39 poslanika opozicije na bini u Podgorici. Sastanak opozicije i organizatora protesta…

81 hits

petak mart 22

DF nije došao na sastanak opozicije i organizatora protesta

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Poslanici Demokratskog fronta nijesu večeras došli na sastanak sa organizatorima građanskih protesta "Odupri se 97.000". Džemal Perović, jedan od organizatora protesta, danas je pozvao sve opozicione partije i poslanike na sastanak…

99 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 11:00

Lideri DF-a razgovarali sa Dakom u Beogradu: Podrška zavisi od ishoda suđenja za pokušaj terorizma

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, boravili su krajem februara u Beogradu, gdje su se sastali sa biznismenom i vlasnikom kompanije "Neksan" Miodragom Dakom Davidovićem, koji je tom prilikom rekao da će im pružiti logističku i finansijsku podršku pred izbore 2020. godine, saznaje Standard, iz izvora bliskih Davidoviću. Međutim, ništa konkretno nije dogovoreno, jer i Davidović i lideri DF-a čekaju presudu u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine.

Kako saznajemo iz više izvora bliskih Davidoviću i Demokratskom frontu, na nedavnom sastanku u Beogradu bilo je riječi o finansiranju kampanje, ulaganju, ali i popisu 2021. godine i o "pomoći srpskom narodu u Crnoj Gori".

"Ništa konkretno nije dogovoreno jer je trenutna situacija u vezi sa DF-om veoma neizvjesna, s obzirom na to da se očekuje presuda u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine. Razgovarano je o mnogim tememama, uključujući konkretnu logističku i finasijsku podršku za izbore 2020. godine. Davidović definitivno računa na DF ukoliko presuda u suđenju za terorizam bude povoljna za njih", rekli su sagovornici Standarda.

Govoreći o evnetualnom političkom angažmanu Davidovića, naši izvori ističu da ni to nije isključeno.

"Sve zavisi od procjene samog Davidovića i ljudi iz DF-a. Davidović je čovjek kome je stalo do građana Crna Gora i prije svega, srpskog naroda u Crnoj Gori, tako da priča o njegovom političkom angažmanu nije nerealna", rekao je izvor blizak nikšićkom biznismenu.

Lideri DF-a nijesu se ozbiljnije bavili protestima koje organizuje grupa građana “Odupri se 97.000”, iako su pojedini mediji sepkulisali da je to bila tema sastanka.

"O protestima nije bilo ozbiljnijeg govora, jer je DF zadovoljan svojom ulogom. Konačno ne moraju da ulažu ogromne količine truda i logistike, već samo da potpomažu, što im trenutno odgovara", rečeno nam je.

Jedna od bitnih tačaka o kojoj je raspravljano su i pripreme za popis koji se održava 2021. godine.

"Davidović i lideri Fronta govorili su kako Srbima da se pomogne da opstanu. Oni smatraju da je u toku asimilacija srpskog naroda i da se to mora spriječiti. Sad je tu Srpska kuća pa preko nje može biti ulaganja i može lakše da se pruža logistička podrška", kazali su izvori Standarda.

Davidović u medijima odavno slovi za jednog on najvećih finansijera kampanje DF-a, na nedavnim parlamentarnim izborima. Demokratski front je predlagao da Davidović bude zajednički kandidat opozicije za predsednika opštine na lokalnim izborima u Nikšiću 2017. godine. Davidović je pred lokalne izbore u Podgorici, kazao da bi prihvatio ponudu da stane na čelo zajedničke opozicione liste, ali od toga nije bilo ništa.

 B.K.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 15 mart 2019 11:40

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.