Standard.

petak jul 19

Administrativni odbor: Prekršen Ustav u slučaju Medojevića, poslanik ne može u zatvor bez skidanja imuniteta

Poslanik Skupštine Crne Gore ne može biti stavljen u zatvor bez prethodnog ukidanja imuniteta, ocijenjeno je na sjednici Administrativnog odbora na kojoj su učestvovali poslanici vladajuće koalicije, opozicije, ali i…

124 hits

petak jul 19

Izborne zakone mijenjati uz kompromis svih

Sve izmjene izbornih zakona trebalo bi da budu rezultat dogovora i zdravih kompromisa predstavnika svih parlamentarnih partija, građanskog društva i svih drugih činilaca koji mogu dati doprinos ovom značajnom i…

82 hits

petak jul 19

Socijaldemokrate: Rast podrške dodatno obavezuje

Predsjedništva Socijaldemokrata razmotrilo je plan aktivnosti do kraja godine i zadovoljno je radom svih opštinskih odbora, saopšteno je iz te stranke.

65 hits

četvrtak jul 18

Mandić ide na konsultacije u Beograd: DF želi da se Vučić aktivno uključi u izbore u Crnoj Gori

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Madnić posjetiće Beograd krajem sedmice gdje će razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o pripremama za izbore naredne godine, saznaje…

473 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 11:00

Lideri DF-a razgovarali sa Dakom u Beogradu: Podrška zavisi od ishoda suđenja za pokušaj terorizma

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, boravili su krajem februara u Beogradu, gdje su se sastali sa biznismenom i vlasnikom kompanije "Neksan" Miodragom Dakom Davidovićem, koji je tom prilikom rekao da će im pružiti logističku i finansijsku podršku pred izbore 2020. godine, saznaje Standard, iz izvora bliskih Davidoviću. Međutim, ništa konkretno nije dogovoreno, jer i Davidović i lideri DF-a čekaju presudu u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine.

Kako saznajemo iz više izvora bliskih Davidoviću i Demokratskom frontu, na nedavnom sastanku u Beogradu bilo je riječi o finansiranju kampanje, ulaganju, ali i popisu 2021. godine i o "pomoći srpskom narodu u Crnoj Gori".

"Ništa konkretno nije dogovoreno jer je trenutna situacija u vezi sa DF-om veoma neizvjesna, s obzirom na to da se očekuje presuda u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine. Razgovarano je o mnogim tememama, uključujući konkretnu logističku i finasijsku podršku za izbore 2020. godine. Davidović definitivno računa na DF ukoliko presuda u suđenju za terorizam bude povoljna za njih", rekli su sagovornici Standarda.

Govoreći o evnetualnom političkom angažmanu Davidovića, naši izvori ističu da ni to nije isključeno.

"Sve zavisi od procjene samog Davidovića i ljudi iz DF-a. Davidović je čovjek kome je stalo do građana Crna Gora i prije svega, srpskog naroda u Crnoj Gori, tako da priča o njegovom političkom angažmanu nije nerealna", rekao je izvor blizak nikšićkom biznismenu.

Lideri DF-a nijesu se ozbiljnije bavili protestima koje organizuje grupa građana “Odupri se 97.000”, iako su pojedini mediji sepkulisali da je to bila tema sastanka.

"O protestima nije bilo ozbiljnijeg govora, jer je DF zadovoljan svojom ulogom. Konačno ne moraju da ulažu ogromne količine truda i logistike, već samo da potpomažu, što im trenutno odgovara", rečeno nam je.

Jedna od bitnih tačaka o kojoj je raspravljano su i pripreme za popis koji se održava 2021. godine.

"Davidović i lideri Fronta govorili su kako Srbima da se pomogne da opstanu. Oni smatraju da je u toku asimilacija srpskog naroda i da se to mora spriječiti. Sad je tu Srpska kuća pa preko nje može biti ulaganja i može lakše da se pruža logistička podrška", kazali su izvori Standarda.

Davidović u medijima odavno slovi za jednog on najvećih finansijera kampanje DF-a, na nedavnim parlamentarnim izborima. Demokratski front je predlagao da Davidović bude zajednički kandidat opozicije za predsednika opštine na lokalnim izborima u Nikšiću 2017. godine. Davidović je pred lokalne izbore u Podgorici, kazao da bi prihvatio ponudu da stane na čelo zajedničke opozicione liste, ali od toga nije bilo ništa.

 B.K.

Posljednji put izmijenjeno petak, 15 mart 2019 11:40

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.