Standard.

ponedjeljak maj 20

Đukanović: Vrijeme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija

Predsjednik Milo Đukanović uputio je povodom 21. maja Dana Nezavisnosti najsrdačnije čestitke svim građanima i najbolje želje za njen brži ekonomski i ukupni razvoj i napredak.

48 hits

utorak maj 21

DPS Kotor: Aprcović će izabrati pravi tim, Perović da zakaže sjednicu

Na sinoć održanim sjednicama Izvšnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, kojima je ispred Predsjedništva prisustvovao Branko Čavor, Željko Aprcović jednoglasno je predložen za kandidata za predsjednika opštine Kotor.

18 hits

utorak maj 21

Željko Aprcović kandidat za predsjednika opštine Kotor

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Aprcović biće kandidat te partije za predsjednika opštine Kotor.

28 hits

utorak maj 21

Marković: Država će imati snage da sprovede Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocjenjuje da će Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kada ga parlament usvoji, biti veliki korak za demokratiju i osnovna ljudska prava i naglašava da će država, bez…

29 hits

 
 
 
 
subota, 16 mart 2019 07:35

Đuroviću produžen angažman u Vladi: Zaradio osam, može još 15 hiljada eura

Kancelarija za Evropske integracije saopštila je da je produžila ugovor o konsultantskim uslugama Goranu Đuroviću do 30. septembra 2019. godine za program prekogranične saradnje sa Bosnom i HercegovinomĐurović je ugovor potpisao 1. oktobra 2018. godine i tim dokumentom, u koji je Pobjeda imala uvid, bilo je predviđeno da Đurović sve poslove iz ugovora završi do 28. februara ove godine.

Budući da novac predviđen za ovaj projekat nije potrošen do kraja predviđenog perioda trajanja projekta, do 28. februara 2019. Delegacija EU u Bosni i Hercegovini i Direkcija za evropske integracije BiH su potpisale produženje trajanja Ugovora o uslugama do 30. septembra 2019, prema modalitetu produženja bez dodatnih troškova. Ovo je uslovilo i produženje ugovora s Goranom Đurovićem za navedeni vremenski period, kao i ugovora drugih službenika zajedničkog tehničkog sekretarijata u Sarajevu, osim administrativnog asistenta, budući da je analiza opterećenost poslom pokazala da ne postoji potreba za ovim radnim mjestom u narednom periodu”, saopšteno je iz Kancelarije za evropske integracije.

Za obavljanje zadataka u skladu s ugovorom, kako navodi Vlada, Đurović mjesečno dostavlja tzv. time sheets (opis rada po danima) i u zavisnosti koliko dana tokom mjeseca radi tolika je i visina njegove plate.

Prvobitnim ugovorom predviđeno je bilo da Đurović, maksimalno radi 107 dana, a da mu u ime naknade za izvršeni posao svaki dan sljeduje neto iznos od 72,8 eura, što znači da je Đurović inkasirao od posla sa Vladom 7.789 eura, navodi Pobjeda.

S obzirom na to da je ugovor produžen za sedam mjeseci to faktički znači da bi Đurović teoretski od posla sa Vladom pored već zarađenih 7.789 eura mogao inkasirati još dodatnih 15 hiljada eura.

Poreze i doprinose na iznos Đurovićeve zarade isplaćuje Kancelarija u skladu sa odredbama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje”, navedeno je u Ugovoru.

Pobjeda je pisala da je tokom trajanja prvog ugovora Đurović kao NVO aktivista i direktor Media centra aktivno podržavao proteste inicijative "97.000 odupri se", čiji je jedan od zahtjeva bila ostavka Duška Markovića, predsjednika Vlade sa kojom Đurović ima konsultantski ugovor.

Đurović je na tu konstaticiju saopštio da "ima ustavno pravo na slobodu govora odbacujući tezu o neetičnosti budući da savjetuje Vladu, a da istovremeno traži njenu ostavku".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 16 mart 2019 07:44

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.