Standard.

ponedjeljak maj 20

Đukanović: Vrijeme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija

Predsjednik Milo Đukanović uputio je povodom 21. maja Dana Nezavisnosti najsrdačnije čestitke svim građanima i najbolje želje za njen brži ekonomski i ukupni razvoj i napredak.

48 hits

utorak maj 21

DPS Kotor: Aprcović će izabrati pravi tim, Perović da zakaže sjednicu

Na sinoć održanim sjednicama Izvšnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, kojima je ispred Predsjedništva prisustvovao Branko Čavor, Željko Aprcović jednoglasno je predložen za kandidata za predsjednika opštine Kotor.

19 hits

utorak maj 21

Željko Aprcović kandidat za predsjednika opštine Kotor

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Aprcović biće kandidat te partije za predsjednika opštine Kotor.

28 hits

utorak maj 21

Marković: Država će imati snage da sprovede Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocjenjuje da će Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kada ga parlament usvoji, biti veliki korak za demokratiju i osnovna ljudska prava i naglašava da će država, bez…

29 hits

 
 
 
 
subota, 16 mart 2019 09:33

Bečić osudio teroristički napad na Novom Zelandu

Predsjednik Demokrata Crne Gore Aleksa Bečić najoštrije je osudio monstruozni događaja koji se zbio na Novom Zelandu 15. marta.

O najvišem stepenu monstruoznosti upečatljivo govori i to što se ovaj stravični zločin iz mržnje desio upravo u petak, danu od posebnog značaja u islamu kada se klanja džuma namaz, danu kada se muslimani okupljaju. Istinski saosjećamo sa svakim muslimanom kojem je ovaj petak, umjesto kao dan uzvišenog obraćanja Bogu, ostao u znaku bola i nespokoja zbog nevino prolivene krvi i ljudskog stradanja. Ovom prilikom iskazujemo iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih, kao i svim pripadnicima i velikodostojnicima islama”, navodi Bečić u saopštenju.

Dodaje da ovaj monstruozni zločin i brutalno varvarstvo obavezuju cjelokupno čovječanstvo na odlučnu i beskompromisnu borbu protiv svih oblika ekstremizma, šovinizma, neofašizma, neonacizma i nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Prije toga je neophodno da se ono pogleda u ogledalo i sagleda zašto se i kako brojne socijalne forme nekažnjeno i komotno koriste za bujanje najvećih neprijatelja ljudskih prava i sloboda, demokratije i tolerancije”, poručuje predsjednik Demokrata.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.