Standard.

utorak mart 19

Demokrate podržale Albanski forum, ali ne smiju u vlast: "Izgubili bi srpske glasove zbog zastava OVK"

Albanski forum, po svemu sudeći, vršiće vlast u Tuzima u naredne četiri godine, jer je Demokratska Crna Gora odlučila da ih podrži nakon lokalnih izbora u ovoj opštini. Demokrate će…

74 hits

utorak mart 19

Marković: Kao najmanja država regiona predstavljamo mjesto susreta, dijaloga i saradnje

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Kao država koja je čvrsto posvećena multilateralizmu, očuvanju mira i jačanju međusobnog povjerenja, Crna Gora smatra dijalog za neophodni preduslov snaženja partnerstva, kako bi nebrojeni potencijali mogli biti valorizovani u…

17 hits

utorak mart 19

Bošković: Bezbjednost i stabilnost ZB glavni preduslovi za kontinuirani privredni razvoj

Ministar odbrane Predrag Bošković, učestvovao je na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).

15 hits

utorak mart 19

Đukanović - Krihbaum: Političke borbe voditi u parlamentu

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović sinoć je razgovarao sa Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu, koji je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i…

17 hits

 
 
 
 
subota, 16 mart 2019 09:33

Bečić osudio teroristički napad na Novom Zelandu

Predsjednik Demokrata Crne Gore Aleksa Bečić najoštrije je osudio monstruozni događaja koji se zbio na Novom Zelandu 15. marta.

O najvišem stepenu monstruoznosti upečatljivo govori i to što se ovaj stravični zločin iz mržnje desio upravo u petak, danu od posebnog značaja u islamu kada se klanja džuma namaz, danu kada se muslimani okupljaju. Istinski saosjećamo sa svakim muslimanom kojem je ovaj petak, umjesto kao dan uzvišenog obraćanja Bogu, ostao u znaku bola i nespokoja zbog nevino prolivene krvi i ljudskog stradanja. Ovom prilikom iskazujemo iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih, kao i svim pripadnicima i velikodostojnicima islama”, navodi Bečić u saopštenju.

Dodaje da ovaj monstruozni zločin i brutalno varvarstvo obavezuju cjelokupno čovječanstvo na odlučnu i beskompromisnu borbu protiv svih oblika ekstremizma, šovinizma, neofašizma, neonacizma i nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Prije toga je neophodno da se ono pogleda u ogledalo i sagleda zašto se i kako brojne socijalne forme nekažnjeno i komotno koriste za bujanje najvećih neprijatelja ljudskih prava i sloboda, demokratije i tolerancije”, poručuje predsjednik Demokrata.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.