Standard.

utorak jun 18

Front: Sinđelić nije juče prebjegao, u Podgorici je desetak dana

Demokratski front tvrdi da je informacija da je srpski državljanin Aleksandar Sinđelić, svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine prebjegao iz Srbije u Crnu Goru "apsolutno netačna".

121 hits

utorak jun 18

Prava Crna Gora: MVP da se izvini vjernicima SPC i sankcioniše Nikčevićku

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje skandalozne stavove savjetnice u ambasadi Crne Gore u Turskoj, Mirne Nikčević.

68 hits

utorak jun 18

Dačić o izjavi savjetnice ambasadora: Ovakve prijetnje mnogo govore o Crnoj Gori

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je huškačkom i sramnom izjavu savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, Mirne Nikčević, piše Tanjug.

83 hits

utorak jun 18

Đukanović: Tuđe ne otimamo, naše ne damo

Crna Gora nema namjeru da otme nijedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što joj pripada, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

84 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 mart 2019 13:12

DF: Vlada da odbaci uvredljivo nisku ponudu za kupovinu akcija Instituta u Igalu

Demokratski front pozvao je Vladu da odbaci ponudu crnogorsko-češkog konzorcijuma za kupovinu državnih akcija Instituta Simo Milošević u Igalu kao uvredljivo nisku i neprihvatljivu i tako zaštiti interese države.

“Ponuda od 10 miliona eura za 56.48 odsto akcija Instituta se ne može drugačije okarakterisati već kao pokušaj neviđene pljačke države Crne Gore, u koju se vlasnik “Olive” vrlo često zaklinje. Ako se zna da Institut ima u vlasništvu 86.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, 1600 kreveta i još 200.000 kvadratnih metara zemljišta “na pjenu od mora” lako je i laiku zaključiti o kakvoj ponižavajućoj ponudi se radi”, smatraju u DF-u.

Taj, kako kažu, pokušaj otimačine državne imovine, postaje dodatno sumnjiv kada se zna da se kao savjetnik ili posrednik u čitavom poslu pojavljuje i prva sestra Ana Đukanović, koja se u ovakvim transakcijama pojavljuje isključivo da štiti interese prve familije.

“Uključivanje Ane Đukanović u ovu transakciju navodi na osnovanu sumnju da se kao tihi partneri u ovom poslu pojavljuju i braća Đukanović, kao i u svim sličnim velikim poslovima i investicijama u Crnoj Gori, o čemu ovih nedjelja i mjeseci svjedoči profesor Duško Knežević, kao nekadašnji privatni bankar Đukanovića”, navode u Frontu.

Ocjenjuju da se politička pozadina te transakcije vidi i kroz odluku Vlade Srbije da bez tendera i pribavljanja drugih ponuda proda svoje akcije firmi Oliva Žarka Rakčevića i to po višestruko nižoj cijeni od realne tržišne vrijednosti.

“Imajući u vidu povezanost vlasnika preduzeća “Oliva” sa vlasnicima Vijesti i njima bliskim NVO, niko od ovih struktura javno ne reaguje niti kritikuje ovaj sumnjivi posao i pokušaj pljačke državne imovine. Čak ni MANS ne pokazuje interes za ovu transkaciju”, ukazali su u DF-u.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.