Standard.

četvrtak april 18

Obavještajne igre Kremlja: Crna Gora više nije na tapetu, ruska omča na vratu Srbije

Nakon godina pritisaka, brutalnog medijskog rata, neosnovanih optužbi na račun države i najviših funkcionera, čini se da je u posljednje vrijeme zvanična Moskava otpustila omču političkog pritiska sa vrata Crne…

93 hits

četvrtak april 18

Stanišić: Ovo je bezbjedna država

Poslanici Skupštine Crne Gore su na jučerašnjoj sjednici raspravljali o Izvještaju rada Odbora za odbranu i bezbjednost za prošlu godinu.

22 hits

srijeda april 17

Purišić- Borovac: CG i BiH primjer dobre saradnje u regionu

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se u Sarajevu sa ministricom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semihom Borovac, gdje su razgovarali o implementaciji Regionalnog stambenog programa u ove…

22 hits

srijeda april 17

Marković u Briselu sa ambasadorima država EU: Institucije su sve jače, organizovani kriminal gubi bitku sa državom

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Premijer Duško Marković, na sastanku sa ambasadorima Evropske unije u Briselu, kazao je da je Crna Gora zemlja kandidat koja ne želi članstvo u EU dok ne bude u potpunosti…

40 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 mart 2019 13:12

DF: Vlada da odbaci uvredljivo nisku ponudu za kupovinu akcija Instituta u Igalu

Demokratski front pozvao je Vladu da odbaci ponudu crnogorsko-češkog konzorcijuma za kupovinu državnih akcija Instituta Simo Milošević u Igalu kao uvredljivo nisku i neprihvatljivu i tako zaštiti interese države.

“Ponuda od 10 miliona eura za 56.48 odsto akcija Instituta se ne može drugačije okarakterisati već kao pokušaj neviđene pljačke države Crne Gore, u koju se vlasnik “Olive” vrlo često zaklinje. Ako se zna da Institut ima u vlasništvu 86.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, 1600 kreveta i još 200.000 kvadratnih metara zemljišta “na pjenu od mora” lako je i laiku zaključiti o kakvoj ponižavajućoj ponudi se radi”, smatraju u DF-u.

Taj, kako kažu, pokušaj otimačine državne imovine, postaje dodatno sumnjiv kada se zna da se kao savjetnik ili posrednik u čitavom poslu pojavljuje i prva sestra Ana Đukanović, koja se u ovakvim transakcijama pojavljuje isključivo da štiti interese prve familije.

“Uključivanje Ane Đukanović u ovu transakciju navodi na osnovanu sumnju da se kao tihi partneri u ovom poslu pojavljuju i braća Đukanović, kao i u svim sličnim velikim poslovima i investicijama u Crnoj Gori, o čemu ovih nedjelja i mjeseci svjedoči profesor Duško Knežević, kao nekadašnji privatni bankar Đukanovića”, navode u Frontu.

Ocjenjuju da se politička pozadina te transakcije vidi i kroz odluku Vlade Srbije da bez tendera i pribavljanja drugih ponuda proda svoje akcije firmi Oliva Žarka Rakčevića i to po višestruko nižoj cijeni od realne tržišne vrijednosti.

“Imajući u vidu povezanost vlasnika preduzeća “Oliva” sa vlasnicima Vijesti i njima bliskim NVO, niko od ovih struktura javno ne reaguje niti kritikuje ovaj sumnjivi posao i pokušaj pljačke državne imovine. Čak ni MANS ne pokazuje interes za ovu transkaciju”, ukazali su u DF-u.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.