Standard.

nedjelja april 21

Kovač: Bez riješenih bilateralnih pitanja nema zelenog svijetla iz EU

Sva otvorena bilateralna pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti riješena. Bez toga ne može i neće biti zelenog svijetla svih država članica Evropske unije za zatvaranje pregovora, rekao je u…

16 hits

nedjelja april 21

Rakočević bez nekretnina, Bogdanović ima dva automobila

Predsjednici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore pored poslaničkih plata prihode ostvaruju i na osnovu rentiranja nekretnina, rada u radnim tijelima, a većina ima i ušteđevine u bankama.

19 hits

subota april 20

Protest pokreta "Odupri se"! Organizatori poručili Dušku Kneževiću da se ne ruga sa narodom

Organizatori devetog po redu protesta "Odupri se - 97.000", ponovili su večeras ispred Skupštine da traže ostavke čelnih ljudi u državi i menadžmenta RTCG-a, te poručili odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću…

77 hits

subota april 20

Mesić: Crna Gora prebrodila prepreke i najbliža je EU

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić (84) ocijenio je da je Crna Gora prebrodila mnoge prepreke i očekuje da ona bude prva naredna članica Evropske unije, ali i da EU mora biti…

43 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 mart 2019 19:03

Mladi DPS organizovali skup podrške Tomkiću: Ne želimo da ostanemo nijemi na neuvažavanje drugih i različitih

Savjet mladih DPS Berane organizovao je danas u mjestu Dolac u Beranama skup podrške sugrađaninu Igoru Tomkiću koji je nedavno brutalno pretučen u Beranama.

Na skupu se okupio veliki broj građana i mladih, koji su time dali jasnu poruku da je nasilje neprihvatljivo i da sugrađanin i komšija, kao i njegova porodica, nisu sami.

Okupljenim građanima obratio se predsjednik Savjeta mladih DPS Berane Branislav Jokić (tekst obraćanja u cjelini u nastavku).

Poštovani sugrađanke i sugrađani,

Okupili smo se danas ovdje, na mjestu gdje je prije par dana fizički napadnut naš sugrađanin Igor Tomkić, da još jednom javno osudimo ovaj sramni napad i pružimo podršku našem sugrađaninu i njegovoj porodici. Zaštita života i dostojanstva svakog pojedinca, svakog Beranca i svakog građanina Crne Gore naš je osnovni motiv i ne želimo da ostanemo nijemi na rušenje vrijednosti, na nepoštovanje i neuvažavanje drugih i različitih, koje su tradicija Berana i Crne Gore.

Dragi prijatelji,

Znamo da se naš grad i Crna Gora svuda prepoznaju kao sredina i država koja cijeni i baštini multikulturalizam, međuvjerski i međunacionalni sklad i suživot, i da ove temeljne vrijednosti naše Crne Gore i našeg grada moramo svi zajedno njegovati i čuvati.

Učinili smo to i tokom mučnih i teških 90-ih godina prošloga vijeka kada je naš grad bio i ostao sredina koja nije dozvolila da različite nacije i vjere budu uzrok sukoba. Prepoznato je Berane, zbog svega toga, i od Ujedinjenih nacija, koje su Beranama 2011.godine dodijelile prestižno priznanje Grad – Vjesnik mira.

Na nama mladima je, posebno, obaveza da one vrijednosti koje su nam ostavile generacije prije nas, a to je, nesumljivo, suživot u našoj opštini i državi, i dalje baštinimo, a da sve one koji pokušavaju da narušavaju ove vrijednosti najoštrije osudimo i poručimo da to u Beranama i Crnoj Gori nikada nije imalo, a neće ni imati podršku.

Nažalost, ovih dana je u svijet otišla ružna slika iz Berana, zato ovim okupljanjem i javnom osudom fizičkog napada na našeg sugrađanina šeljemo poruku svima da će Berane ostati sredina u koju se dolazi, živi i radi, sredina u kojoj su različitosti među ljudima bogatstvo, a ne povodi za sukobljavanja.

Pružimo, svi zajedno, podršku porodici Tomkić da nesmetano nastave da se bave porodičnim biznisom i da žive sigurnim i mirnim životom sa svima nama u Beranama.

Ovom prilikom pozdravljamo brzu reakciju nadležnih državnih organa u privođenju pravdi učesnika u napadu na našeg sugrađanina.

Dragi sugrađani,

Pokazali smo i ovim skupom i porukama koje smo slali ovih dana da nasilju u Beranama i Crnoj Gori nema mjesta i da smo spremni i sposobni da nacionalne i vjerske različitosti njegujemo i dalje kao naše zajedničko bogatstvo!

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.