Standard.

utorak jun 25

Demokrate, URA i Crnogorska neće rušiti Carevića do kraja ljeta

Dio vladajuće koalicije u Budvi, koju čine Demokrate, Crnogorska i Ura, iako nezadovoljni radom predsjednika opštine Marka Carevića, do kraja ljeta neće rušiti vlast niti insistirati na njegovoj smjeni, piše…

26 hits

ponedjeljak jun 24

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković započeo zvaničnu posjetu Azerbejdžanu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković jutros je polaganjem vijenaca na spomenik osnivaču modernog Azerbejdžana Hejdaru Alijevu i u memorijalnom spomeniku vječne vatre započeo zvaničnu posjetu Republici Azerbejdžan.

78 hits

ponedjeljak jun 24

Đenero: Nema partnerstva sa Srbijom dok god njene političke elite ne priznaju nezavisnu Crnu Goru

Nema partnerstva sa Srbijom dok god njene političke elite ne priznaju nezavisnu Crnu Goru. Zato sve izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da se smire tenzije nijesu iskrene, dok god srpski…

52 hits

ponedjeljak jun 24

Radulović i Purišić po dva automobila, bez vozila premijer i trojica ministara

Većina ministara u Vladi Crne Gore, osim što po zakonu polaže pravo na upotrebu službenog vozila u službene svrhe, kod kuće najčešće imaju dva ili više automobila, koji se vode…

42 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 mart 2019 19:03

Mladi DPS organizovali skup podrške Tomkiću: Ne želimo da ostanemo nijemi na neuvažavanje drugih i različitih

Savjet mladih DPS Berane organizovao je danas u mjestu Dolac u Beranama skup podrške sugrađaninu Igoru Tomkiću koji je nedavno brutalno pretučen u Beranama.

Na skupu se okupio veliki broj građana i mladih, koji su time dali jasnu poruku da je nasilje neprihvatljivo i da sugrađanin i komšija, kao i njegova porodica, nisu sami.

Okupljenim građanima obratio se predsjednik Savjeta mladih DPS Berane Branislav Jokić (tekst obraćanja u cjelini u nastavku).

Poštovani sugrađanke i sugrađani,

Okupili smo se danas ovdje, na mjestu gdje je prije par dana fizički napadnut naš sugrađanin Igor Tomkić, da još jednom javno osudimo ovaj sramni napad i pružimo podršku našem sugrađaninu i njegovoj porodici. Zaštita života i dostojanstva svakog pojedinca, svakog Beranca i svakog građanina Crne Gore naš je osnovni motiv i ne želimo da ostanemo nijemi na rušenje vrijednosti, na nepoštovanje i neuvažavanje drugih i različitih, koje su tradicija Berana i Crne Gore.

Dragi prijatelji,

Znamo da se naš grad i Crna Gora svuda prepoznaju kao sredina i država koja cijeni i baštini multikulturalizam, međuvjerski i međunacionalni sklad i suživot, i da ove temeljne vrijednosti naše Crne Gore i našeg grada moramo svi zajedno njegovati i čuvati.

Učinili smo to i tokom mučnih i teških 90-ih godina prošloga vijeka kada je naš grad bio i ostao sredina koja nije dozvolila da različite nacije i vjere budu uzrok sukoba. Prepoznato je Berane, zbog svega toga, i od Ujedinjenih nacija, koje su Beranama 2011.godine dodijelile prestižno priznanje Grad – Vjesnik mira.

Na nama mladima je, posebno, obaveza da one vrijednosti koje su nam ostavile generacije prije nas, a to je, nesumljivo, suživot u našoj opštini i državi, i dalje baštinimo, a da sve one koji pokušavaju da narušavaju ove vrijednosti najoštrije osudimo i poručimo da to u Beranama i Crnoj Gori nikada nije imalo, a neće ni imati podršku.

Nažalost, ovih dana je u svijet otišla ružna slika iz Berana, zato ovim okupljanjem i javnom osudom fizičkog napada na našeg sugrađanina šeljemo poruku svima da će Berane ostati sredina u koju se dolazi, živi i radi, sredina u kojoj su različitosti među ljudima bogatstvo, a ne povodi za sukobljavanja.

Pružimo, svi zajedno, podršku porodici Tomkić da nesmetano nastave da se bave porodičnim biznisom i da žive sigurnim i mirnim životom sa svima nama u Beranama.

Ovom prilikom pozdravljamo brzu reakciju nadležnih državnih organa u privođenju pravdi učesnika u napadu na našeg sugrađanina.

Dragi sugrađani,

Pokazali smo i ovim skupom i porukama koje smo slali ovih dana da nasilju u Beranama i Crnoj Gori nema mjesta i da smo spremni i sposobni da nacionalne i vjerske različitosti njegujemo i dalje kao naše zajedničko bogatstvo!

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.