Standard.

četvrtak april 18

Obavještajne igre Kremlja: Crna Gora više nije na tapetu, ruska omča na vratu Srbije

Nakon godina pritisaka, brutalnog medijskog rata, neosnovanih optužbi na račun države i najviših funkcionera, čini se da je u posljednje vrijeme zvanična Moskava otpustila omču političkog pritiska sa vrata Crne…

90 hits

četvrtak april 18

Stanišić: Ovo je bezbjedna država

Poslanici Skupštine Crne Gore su na jučerašnjoj sjednici raspravljali o Izvještaju rada Odbora za odbranu i bezbjednost za prošlu godinu.

20 hits

srijeda april 17

Purišić- Borovac: CG i BiH primjer dobre saradnje u regionu

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se u Sarajevu sa ministricom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semihom Borovac, gdje su razgovarali o implementaciji Regionalnog stambenog programa u ove…

21 hits

srijeda april 17

Marković u Briselu sa ambasadorima država EU: Institucije su sve jače, organizovani kriminal gubi bitku sa državom

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Premijer Duško Marković, na sastanku sa ambasadorima Evropske unije u Briselu, kazao je da je Crna Gora zemlja kandidat koja ne želi članstvo u EU dok ne bude u potpunosti…

39 hits

 
 
 
 
nedjelja, 14 april 2019 13:03

"Do slobode": Podijeljeni u grupe ne možemo ništa, zajedno sve

Iz pokreta "Do slobode" danas su pozvali sve građane da prisustvuju svakom skupu, bilo ko da ih organizuje. "Vjerujući da smo svi posvećeni istom cilju, pozvaćemo naše članove da uvijek budu na svakom protestnom skupu koji organizuje Odupri se ili bilo ko drugi. Podijeljeni u grupe, posvađani zbog simpatija prema ovoj ili onoj partiji ili pojedincu ne možemo ništa. Zajedno možemo sve", saopštili su iz te grupe,.

Kako su istakli, neće polemisati preko medija sa Organizacionim odborom pokreta Odupri se.

Smatramo da samo svi zajedno možemo natjerati uzurpatore vlasti na slobodne izbore, koji će biti prelomna tačka demokratskih promjena, slamanja režima i odlaska prve familije. Ubijeđeni smo da je svaki čovjek važan, svako udruženje, svaki antirežimski politički subjekt, uključujući i one koji su bili ili su i dalje u DPS-u, ali su poslije afere Koverta shvatili da Crna Gora nema budućnost ako počiva na korupciji, kriminalu, strahu, reketiranju i nasilju”, naveli su u pokretu Do slobode.

Tvrde da je takvih mnogo, te da oni, zajedno sa svima koji godinama iskazuju otpor, čine snagu koja će Crnoj Gori donijeti slobodu.

Niko nema pravo da se u ovom času rukovodi sujetom ili mržnjom prema onima do sebe, zato što su bili sa ovom ili onom partijom. Trenutak u kojem se Crna Gora nalazi, a koji je preloman za njenu budućnost, suviše je važan i kod svakog dobronamjernog izaziva osjećaj dužnosti na otpor i razmontiranje mafiokratskog sistema. Nakon toga će biti moguć luksuz političkog, ideološkog i ličnog nadmetanja. Ako ne istrajemo na iskazivanju bunta na ulici, sistem će nastaviti još više da truje, pljačka, otima, zavodi strah i besramne laži inauguriše u jedinu istinu”, poručili su iz pokreta Do slobode.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.