Standard.

četvrtak jun 13

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne…

96 hits

četvrtak jun 13

Vučić: Zamolićemo Crnu Goru da ne usvaja zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način prenijeta.

73 hits

četvrtak jun 13

VIDEO: Pavlović u Skupštini izvrijeđao vladajuću stranku: Crna Gora je postojala i prije g****a iz DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović danas je u Skupštini u toku rasprave sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem brutalno uvrijedio kolege iz Demokratske partije socijalista. On je u toku rasprave sa…

120 hits

četvrtak jun 13

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

22 hits

 
 
 
 
nedjelja, 14 april 2019 13:03

"Do slobode": Podijeljeni u grupe ne možemo ništa, zajedno sve

Iz pokreta "Do slobode" danas su pozvali sve građane da prisustvuju svakom skupu, bilo ko da ih organizuje. "Vjerujući da smo svi posvećeni istom cilju, pozvaćemo naše članove da uvijek budu na svakom protestnom skupu koji organizuje Odupri se ili bilo ko drugi. Podijeljeni u grupe, posvađani zbog simpatija prema ovoj ili onoj partiji ili pojedincu ne možemo ništa. Zajedno možemo sve", saopštili su iz te grupe,.

Kako su istakli, neće polemisati preko medija sa Organizacionim odborom pokreta Odupri se.

Smatramo da samo svi zajedno možemo natjerati uzurpatore vlasti na slobodne izbore, koji će biti prelomna tačka demokratskih promjena, slamanja režima i odlaska prve familije. Ubijeđeni smo da je svaki čovjek važan, svako udruženje, svaki antirežimski politički subjekt, uključujući i one koji su bili ili su i dalje u DPS-u, ali su poslije afere Koverta shvatili da Crna Gora nema budućnost ako počiva na korupciji, kriminalu, strahu, reketiranju i nasilju”, naveli su u pokretu Do slobode.

Tvrde da je takvih mnogo, te da oni, zajedno sa svima koji godinama iskazuju otpor, čine snagu koja će Crnoj Gori donijeti slobodu.

Niko nema pravo da se u ovom času rukovodi sujetom ili mržnjom prema onima do sebe, zato što su bili sa ovom ili onom partijom. Trenutak u kojem se Crna Gora nalazi, a koji je preloman za njenu budućnost, suviše je važan i kod svakog dobronamjernog izaziva osjećaj dužnosti na otpor i razmontiranje mafiokratskog sistema. Nakon toga će biti moguć luksuz političkog, ideološkog i ličnog nadmetanja. Ako ne istrajemo na iskazivanju bunta na ulici, sistem će nastaviti još više da truje, pljačka, otima, zavodi strah i besramne laži inauguriše u jedinu istinu”, poručili su iz pokreta Do slobode.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.