Standard.

četvrtak jun 13

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne…

96 hits

četvrtak jun 13

Vučić: Zamolićemo Crnu Goru da ne usvaja zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način prenijeta.

73 hits

četvrtak jun 13

VIDEO: Pavlović u Skupštini izvrijeđao vladajuću stranku: Crna Gora je postojala i prije g****a iz DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović danas je u Skupštini u toku rasprave sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem brutalno uvrijedio kolege iz Demokratske partije socijalista. On je u toku rasprave sa…

120 hits

četvrtak jun 13

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

22 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 07:45

Vuksanović poručio Mandiću i Kneževiću: Poklonili ste se pred rušiteljima svetinja SPC

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović oštro je juče napao poslanike Nove srpske demokratije Andriju Mandića i Demokratske narodne partije Milana Kneževića zbog potpisivanja “Sporazuma o budućnosti”. U otvorenom pismu “srpskim poslanicima” u Skupštini Crne Gore Vuksanović prebacuje Mandiću i Kneževiću da su prihvatanjem potpisane inicijative ponizili srpski narod i odbacili sve ranije akcije srpskog naroda u Crnoj Gori.

FOTO: Tanjug FOTO: Tanjug

“Gospodo poslanici srpskog naroda u Skupštini Crne Gore, tužno je bilo gledati vaše poklonjenje pred zagovornicima rušenja svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i organizatorima najveće krađe izborne volje državljana i građana Crne Gore na referendumskom izjašnjavanju o izdvajanju Crne Gore iz zajedničke države sa Srbijom”, navodi se u pismu Vuksanovića.

Predsjednik SNS prebacuje političkim predstavnicima Srba da nijesu mogli svojim autoritetom, za više od pola godine, sakupiti dovoljan broj potpisa poslanika dvadeset i pet za poništenje “sramne odluke o priznanju lažne države Kosovo od strane Vlade Crne Gore“.

“Ali ste zato, za samo nekoliko dana, podržali inicijativu onih koji su decenijama radili na štetu srpskog naroda i doveli ga na rub egzistencije i poniženja”, navodi se u pismu Vuksanovića.

U pitanju je prvi javni napad Vuksanovića na Mandića i Kneževića u posljednjih par godina i to uoči današnjeg sastanka lidera opozicije sa predstavnicima pokreta ,,Odupri se 97.000“.

Vuksanović dodaje da zabrinjava činjenica što nije samo odnos aktuelne vlasti u Crnoj Gori, odnosno dominantne političke partije prema Srbima diskriminatorski.

“Neprijateljske stavove prema srpskom pitanju imaju i predstavnici manjinskih naroda i takozvane građanske opozicije, jer se iz njihovog odnosa jasno vidi ignorisanje legitimnih prava srpskog naroda”, navodi se u obraćanju Vuksanovića.

Prema njegovim riječima, stoga je duboko ponižavajuća za srpski narod vaša bezuslovna saradnja sa antisrpskom opozicijom, koja već decenijama sa diplomatskim poslenicima pojedinih država čvrsto drži na vlasti odnarođeni aktuelni režim.

Vuksanović poziva srpske poslanike da se vrate u skupštinske klupe i od svojih kolega zatraže podršku da se u parlamentu otvori rasprava o donošenju odluke o “sprovođenju demokratskog referenduma građana Crne Gore o poništenju odluke o priznanju lažne države Kosovo“.

“Iz njihovog odgovora jasno će se prepoznati iskrenost prema problemima i potrebama srpskog naroda, ali i prema vraćanju dostojanstva Crnoj Gori i njenoj časnoj tradiciji. Nakon toga, neophodno je bez bilo kakve ostrašćenosti povesti razgovore o srpskom jedinstvu i zajedničkom nastupu, uz zahtjev za svaku vrstu pomoći Republike Srbije i Republike Srpske” navodi se, između ostalog, u pismu Vuksanovića.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.