Standard.

četvrtak jun 13

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne…

96 hits

četvrtak jun 13

Vučić: Zamolićemo Crnu Goru da ne usvaja zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način prenijeta.

74 hits

četvrtak jun 13

VIDEO: Pavlović u Skupštini izvrijeđao vladajuću stranku: Crna Gora je postojala i prije g****a iz DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović danas je u Skupštini u toku rasprave sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem brutalno uvrijedio kolege iz Demokratske partije socijalista. On je u toku rasprave sa…

120 hits

četvrtak jun 13

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

22 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 12:39

Marković: Nema pozivanja na duhovno kad je u pitanju divlja gradnja, zakoni isti i za mene i Amfilohija

Premijer Duško Marković kazao je da pozivanje na duhovno nije relevantno kada je u pitanju krstionica na Miholjskoj prevlaci i crkva na Rumiji. Marković je kazao da su zakoni isti iza njega i za mitropolita Amfilohija. 

"Zakon i Ustav važi jednako za sve. Kao što ne može nijedan građanin da gradi mimo zakona, ne moze to da radi ni crkva. Zakon je jednak za sve - i za gospodina Amfilohija i za Duška Markovića. Pozivi na duhovno nisu relevantni", rekao je premijer odgovarajući na pitanja novinara nakon što je danas uručio ključeve stanova zdravstvenim radnicima.

Marković nije odgovorio direktno na dodatno pitanje "da li to znači da će krstionica biti srušena i kada".

Kada su u pitanju navodi o nenamjenskom trošenju iz Abu Dabi fonda, Marković je kazao da Tužilaštvo to provjerava.

"SDT je krenuo da provjerava trošenje sredstava od kredita Abu Dabi fonda i mi čekamo da vidimo rezultate istrage. Ne mislim da je bilo nezakonitosti, makar dok sam ja premijer ali ostavićemo tužilaštvu da to ispita", rekao je premijer.

Marković je kazao da ukoliko se utvrdi nenamjensko korišćenje sredstava kredita koji je Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja dodijeljen iz Abu Dabi fonda, država neće trpjeti direktnu štetu.

“Postoji obezbjeđenje na svaki ugovor o davanju kredita, na imovini ili garancijama, tako da ne postoji mogućnost da država trpi direktnu štetu”, rekao je Marković 

Upitan da prokomentariše da li je prihvatljiv prijedlog Sretena Radonjića iz ASK da pojedini podaci iz imovinskih kartona javnih funkcionera budu poznati samo ASK, i da se dostavljaju samo na zahtjev tužilaštva, parlamenta ili kome već budu potrebni, Marković je kazao da je to pitanje skupštine.

"Ako se steknu uslovi da zakon treba mijenjati u smislu zaštite ličnih podataka građana, parlament će o tome odlučiti. Ja sam za to da se ličnim podacima građana ne smije manipulisati. Što se mene tiče moji su podaci svi dostupni i znate više o njima nego ja sam", kazao je Marković.

B.K.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 15 april 2019 13:55

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.