Standard.

četvrtak april 18

Obavještajne igre Kremlja: Crna Gora više nije na tapetu, ruska omča na vratu Srbije

Nakon godina pritisaka, brutalnog medijskog rata, neosnovanih optužbi na račun države i najviših funkcionera, čini se da je u posljednje vrijeme zvanična Moskava otpustila omču političkog pritiska sa vrata Crne…

95 hits

četvrtak april 18

Stanišić: Ovo je bezbjedna država

Poslanici Skupštine Crne Gore su na jučerašnjoj sjednici raspravljali o Izvještaju rada Odbora za odbranu i bezbjednost za prošlu godinu.

23 hits

srijeda april 17

Purišić- Borovac: CG i BiH primjer dobre saradnje u regionu

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se u Sarajevu sa ministricom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semihom Borovac, gdje su razgovarali o implementaciji Regionalnog stambenog programa u ove…

23 hits

srijeda april 17

Marković u Briselu sa ambasadorima država EU: Institucije su sve jače, organizovani kriminal gubi bitku sa državom

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Premijer Duško Marković, na sastanku sa ambasadorima Evropske unije u Briselu, kazao je da je Crna Gora zemlja kandidat koja ne želi članstvo u EU dok ne bude u potpunosti…

41 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 12:39

Marković: Nema pozivanja na duhovno kad je u pitanju divlja gradnja, zakoni isti i za mene i Amfilohija

Premijer Duško Marković kazao je da pozivanje na duhovno nije relevantno kada je u pitanju krstionica na Miholjskoj prevlaci i crkva na Rumiji. Marković je kazao da su zakoni isti iza njega i za mitropolita Amfilohija. 

"Zakon i Ustav važi jednako za sve. Kao što ne može nijedan građanin da gradi mimo zakona, ne moze to da radi ni crkva. Zakon je jednak za sve - i za gospodina Amfilohija i za Duška Markovića. Pozivi na duhovno nisu relevantni", rekao je premijer odgovarajući na pitanja novinara nakon što je danas uručio ključeve stanova zdravstvenim radnicima.

Marković nije odgovorio direktno na dodatno pitanje "da li to znači da će krstionica biti srušena i kada".

Kada su u pitanju navodi o nenamjenskom trošenju iz Abu Dabi fonda, Marković je kazao da Tužilaštvo to provjerava.

"SDT je krenuo da provjerava trošenje sredstava od kredita Abu Dabi fonda i mi čekamo da vidimo rezultate istrage. Ne mislim da je bilo nezakonitosti, makar dok sam ja premijer ali ostavićemo tužilaštvu da to ispita", rekao je premijer.

Marković je kazao da ukoliko se utvrdi nenamjensko korišćenje sredstava kredita koji je Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja dodijeljen iz Abu Dabi fonda, država neće trpjeti direktnu štetu.

“Postoji obezbjeđenje na svaki ugovor o davanju kredita, na imovini ili garancijama, tako da ne postoji mogućnost da država trpi direktnu štetu”, rekao je Marković 

Upitan da prokomentariše da li je prihvatljiv prijedlog Sretena Radonjića iz ASK da pojedini podaci iz imovinskih kartona javnih funkcionera budu poznati samo ASK, i da se dostavljaju samo na zahtjev tužilaštva, parlamenta ili kome već budu potrebni, Marković je kazao da je to pitanje skupštine.

"Ako se steknu uslovi da zakon treba mijenjati u smislu zaštite ličnih podataka građana, parlament će o tome odlučiti. Ja sam za to da se ličnim podacima građana ne smije manipulisati. Što se mene tiče moji su podaci svi dostupni i znate više o njima nego ja sam", kazao je Marković.

B.K.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 15 april 2019 13:55

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.