Standard.

četvrtak april 18

Obavještajne igre Kremlja: Crna Gora više nije na tapetu, ruska omča na vratu Srbije

Nakon godina pritisaka, brutalnog medijskog rata, neosnovanih optužbi na račun države i najviših funkcionera, čini se da je u posljednje vrijeme zvanična Moskava otpustila omču političkog pritiska sa vrata Crne…

90 hits

četvrtak april 18

Stanišić: Ovo je bezbjedna država

Poslanici Skupštine Crne Gore su na jučerašnjoj sjednici raspravljali o Izvještaju rada Odbora za odbranu i bezbjednost za prošlu godinu.

21 hits

srijeda april 17

Purišić- Borovac: CG i BiH primjer dobre saradnje u regionu

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se u Sarajevu sa ministricom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semihom Borovac, gdje su razgovarali o implementaciji Regionalnog stambenog programa u ove…

22 hits

srijeda april 17

Marković u Briselu sa ambasadorima država EU: Institucije su sve jače, organizovani kriminal gubi bitku sa državom

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Premijer Duško Marković, na sastanku sa ambasadorima Evropske unije u Briselu, kazao je da je Crna Gora zemlja kandidat koja ne želi članstvo u EU dok ne bude u potpunosti…

39 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 15:46

Đukanović - Hajdarov: Povezanost Crne Gore i Azerbjedžana avio linijom neophodan potez

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, primio je danas u posjetu, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Azerbejdžana u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi Eldara Hajdarova.

Hajdarov ukazao je da Crna Gora predstavlja oazu mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, te da se njenim primjerom trebaju voditi i drugi. Za takav epitet Crne Gore, istakao je posebne zasluge predsjednika Đukanovića, koji čvrsto i stabilno drži reformski kurs zemlje. Pohvalio je dosadašnju saradnju dvije zemlje, ističući da će se lično angažovati da se pored privredne, produbi saradnja u oblasti kulture, tako što će započeti prevod djela crnogorskih stvaralaca na azerbejdžanski jezik, kao i da će se intenzivirati razmjena studenata između dvije zemlje.

Đukanović je istakao je prijateljske odnose dvije zemlje, koji su i doveli do povećanja saradnje u svim sferama, a posebno u privredi.

"S tim u vezi, na liniji razgovora s predsjednikom Azerbejdžana Alijevim, istakao je da će podstaći dalje ugovaranje bolje povezanosti Crne Gore i Azerbjedžana avio linijom. Kako je kazao, ovaj potez je neophodan, kako bi se na pravi način valorizovao ono što je potencijal turističke razmjene, koja će svakako imati prirodni rast nakon otvaranja projekta Porto Novi, koji je u izvođenju azerbejdžanskih kompanija", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Nadalje, izrazio je uvjerenje da će se u doglednom vremenu izvršiti i adekvatno energetsko povezivanje na jadransko-jonskom koridoru, koje će Crnoj Gori omogućiti uvoz gasa iz Azerbejdžana, što će umnogome poboljšati uslove ne samo za crnogorska domaćinstva, već prevashodno i za privredu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.