Standard.

nedjelja januar 19

Amfilohije za Standard: Vlast će o temeljnom ugovoru pregovarati sa mnom, a ne sa beogradskom Patrijaršijom

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Mitropolit crnogrsko-primorski Amfilohije rekao je u izjavi za portal Standard da će eventualne pregovore o temeljnom ugovoru, vlast u Crnoj Gori voditi sa njim, a ne sa beogradskom Patrijaršijom. On…

1732 hits

nedjelja januar 19

Đukanović: Nećemo povući zakon, Vučić ima otvoren poziv da dođe u Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug.

267 hits

subota januar 18

SPC ne poštuje Ustav, samim tim ni državne propise

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Kampanju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti vodi Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori, odnosno arhijereji Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija: budimljansko-nikšićke, mileševske i zahumsko-hercegovačke i primorske.

167 hits

nedjelja januar 19

Mugoša: Građanima je jasno ko je za kompromis

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Ne mislimo da su rješenja u Prijedlogu zakona o izboru poslanika i odbornika idealna, ali smo sigurni da predstavljaju više nego dobru platformu za dalji dijalog, rekao je u razgovori…

229 hits

 
 
 
 
nedjelja, 03 decembar 2017 11:36

Bošnjak: I taksisti u službi DPS

Da se u Glavnom gradu sve aktivnosti gledaju kroz prizmu predstojećih lokalnih izbora i da su u panici kako sustići prednost koju ima opozicija, govori i podatak da nijesu bez opstrukcija i sofisticiranih ucjena sposobni da riješe ni zahtjeve za davanje licnenci taksistima i taksi udruženjim, rekla je Branka Bošnjak, odbornica Demokratskog fronta.

"U saznanju smo da su pojedine taksiste dok su ima zahtjevi za licence na čekanju, prinudno angažovali da budu na usluzi aktivistima DPS-a na Cetinju tokom izbornog dana. Jasno je da je odugovlačenje rješavanja zahtjeva samo vid pritiska, a posebno su targetirana pojedina udruženja koja imaju veliki broj angažovanih taksista, kako bi se ucjenama i pritiscima što veći broj njih privolio da podrži vladajuću partiju. Lično sam svjedok da su i tokom protesta DF-a pojedina udruženja se ponašala krajnje neprofesionalno i odbijala su da voze protestante, jer im je bilo tako naređeno od strane vlasnika, koji su bili ucijenjeni, pa su nezgodnu situaciju dovodili vozače taksija koji su morali da se pravdaju", kazala je Bošnjak.

Međutim, kako dodaje Bošnjak, po stažu najmlađe udruženje, osnovano ove godine, Lider taksi, Jugoslava Lambulićana, bezbjedonosno interesantne persone, sportskog direktora Migovog favorita FK Zeta, inače pajtaša još čuvenijeg Raja Božovića, naravno da nema ama baš nikakvih problema da dođe do licenci.

"Tom udruženju se licence štancuju, 'a zinu', a ostali su kod Miga na stend baju, da im se prvo propita koliko imaju DPS krvnih zrnaca, pa onda da se odluči da li da im se da licenca, ili da idu na tretman 'popravljanja političke krvne slike'. Mnogo je manipulacija u ovoj oblasti, a da Sekretarijat radi profesionalno, prvo bi trebali utvrditi koliko uopšte taksi vozila treba Glavnom gradu, dati im jasno prepoznatljive TX tablice kako bi se znao tačan broj vozila, propisati jasne standarde i ukoliko je sve transparentno, što vole da kažu nadležni, zašto se bježi od nezgodnih pitanja i ne dozvoljava uvid u donešene odluke", rekla je Bošnjak.

Prema njenim riječima, prioritet za davanje licenci bi trebalo da imaju oni koji imaju višegodišnji staž u ovoj oblasti, a ne oni koji su bliski gradonačelniku, njegovi plemenici i politički podobna lica.

"Ali vlast sve pa i ovo koristi kako bi ucjenjivala birače", zaključuje Bošnjak.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.