Standard.

nedjelja januar 19

Amfilohije za Standard: Vlast će o temeljnom ugovoru pregovarati sa mnom, a ne sa beogradskom Patrijaršijom

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Mitropolit crnogrsko-primorski Amfilohije rekao je u izjavi za portal Standard da će eventualne pregovore o temeljnom ugovoru, vlast u Crnoj Gori voditi sa njim, a ne sa beogradskom Patrijaršijom. On…

1789 hits

nedjelja januar 19

Đukanović: Nećemo povući zakon, Vučić ima otvoren poziv da dođe u Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug.

279 hits

subota januar 18

SPC ne poštuje Ustav, samim tim ni državne propise

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Kampanju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti vodi Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori, odnosno arhijereji Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija: budimljansko-nikšićke, mileševske i zahumsko-hercegovačke i primorske.

167 hits

nedjelja januar 19

Mugoša: Građanima je jasno ko je za kompromis

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Ne mislimo da su rješenja u Prijedlogu zakona o izboru poslanika i odbornika idealna, ali smo sigurni da predstavljaju više nego dobru platformu za dalji dijalog, rekao je u razgovori…

239 hits

 
 
 
 
nedjelja, 03 decembar 2017 12:36

DF poziva Stankovića da im odgovori na 15 pitanja

Demokratski front i ove nedjelje ima spisak pitanja za čelne ljude tužilaštva.

Nakon što im, kako navode, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić duže od dvije nedjelje ne odgovara na dvadeset i jedno pitanje, ovaj put spremili su pitanja za Stankovića.

“Predsjedništvo DF – a ovom prilikom postavlja petnaest pitanja njegovom šefu Ivici Stankoviću, u nadi da on zna makar jedan od odgovora na sljedeća pitanja”, saopštili su iz ovog saveza.

Pitanja DF-a prenosimo u cjelosti:

1. Kad ste prvi put i od koga čuli da se u Crnoj Gori planira državni udar?

2. Da li Vam je Milivoje Katnić uopšte dozvolio da ostvarite uvid u spise dokaza?

3. Da li znate da se u spisima dokaza za navodno organizovanje državnog udara ne nalazi oružje?

4. Da li znate da se u spisima dokaza za navodno organizovanje državnog udara ne nalazi 125. 500 evra kojima se navodno finansirao državni udar?

5. Da li imate operativna saznanja da je Milivoje Katnić uzeo 125.500 evra iz spisa predmeta?

6. Da li znate da je Milivoje Katnić skrivao stvarni identitet svjedoka saradnika punih 6 mjeseci iako je imao uvid u njegova lična dokumenta?

7. Da li znate da je svjedok saradnik Saša Sinđelić pravosnažno osuđen za ubistvo u Hrvatskoj koje je počinio 2002. godine?

8. Da li znate da je vijećem vojnog suda koje se proglasilo nenadležnim u slučaju Saše Sinđelića i ubistva koje je počinio u Hrvatskoj predsjedavao Milivoje Katnić?

9. Da li znate da svjedok saradnik Saša Sinđelić ima potvrđenu dijagnozu da pati od duševnih bolesti što je i sam izjavio prilikom davanja svog iskaza?

10. Da li ste kao sudija Višeg suda donijeli presudu učesnicima tzv. operacije ” Orlov let” na osnovu oružja koje ste navodno pronašli sakriveno u pećinama?

11. Da li je tačno da Vas Milivoje Katnić ucjenjuje snimkom na kojem se nalazite Vi i advokat Radovan Mandić ispred hotela “City”?

12. Da li ste Vi podnijeli zahtjev da se lice V.M. ozvuči kako bi tajno snimao Andriju Mandiću i Predraga Bulatovića?

13. Da li ste Vi donijeli odluku da se pokrene istraga protiv advokata Gorana Rodića kako bi u stvari došli do sms prepiske između njega i Milana Kneževića, jednog od optuženih u tzv. slučaju ” državni udar”?

14. Da li ste Vi donijeli odluku da se Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću oduzmu pasoši kako bi po nalogu šefa režima, bili spriječeni da imaju redovne političke aktivnosti?

15. Da li nakon svih ovih postavljenih pitanja, kad već ne smijete da smijenite Milivoja Katnića, imate namjeru da sami podnesete ostavku ili ćete čekati smjenu?

Predsjedništvo DF – a očekuje da Ivica Stanković bilo kakavim odgovorima na ova pitanja potvrdi da se i dalje nalazi u Crnoj Gori, i da je i dalje, “makar formalno VDT u državi Apsurdistanu”.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.