Standard.

nedjelja januar 19

Amfilohije za Standard: Vlast će o temeljnom ugovoru pregovarati sa mnom, a ne sa beogradskom Patrijaršijom

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Mitropolit crnogrsko-primorski Amfilohije rekao je u izjavi za portal Standard da će eventualne pregovore o temeljnom ugovoru, vlast u Crnoj Gori voditi sa njim, a ne sa beogradskom Patrijaršijom. On…

1819 hits

nedjelja januar 19

Đukanović: Nećemo povući zakon, Vučić ima otvoren poziv da dođe u Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug.

281 hits

subota januar 18

SPC ne poštuje Ustav, samim tim ni državne propise

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Kampanju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti vodi Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori, odnosno arhijereji Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija: budimljansko-nikšićke, mileševske i zahumsko-hercegovačke i primorske.

167 hits

nedjelja januar 19

Mugoša: Građanima je jasno ko je za kompromis

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Ne mislimo da su rješenja u Prijedlogu zakona o izboru poslanika i odbornika idealna, ali smo sigurni da predstavljaju više nego dobru platformu za dalji dijalog, rekao je u razgovori…

241 hits

 
 
 
 
utorak, 05 decembar 2017 12:13

DF postavio 15 pitanja i Vesni Medenici

Demokratski front (DF) uputio je 15 pitanja predsjednici Vrhovnog suda, Vesni Medenici.

Iz DF-a su saopštili kako vjeruju da je Medenica u protekle dvije nedjelje imala priliku da se upozna sa pitanjima koja je Predsjedništvo DF-a uputilo SDT-u i VDT-u.

"Nažalost, ne da nijesmo dobili odgovore na ova pitanja, već je pokušaj Milivoja Katnića da odgovori na pitanje da li je prisvojio 125.500 eura otvorio još najmanje pedeset novih pitanja", navode iz DF-a.

Pitanja, koja DF postavlja Vesni Medenici prenosimo u cjelosti:

1. Kako je predsjednik Višeg suda Boris Savić mogao dodijeliti status svjedoka saradnika pravosnažno presuđenom ubici na dvadeset jednu godinu zatvora za ubistvo u Hrvatskoj i to na lažno ime Aleksandar Sinđelić?

2. Da li je predsjednik Višeg suda Boris Savić učestvovao u prikrivanju stvarnog identiteta Saše Sinđelića kako bi mu po ubrzanoj proceduri dodijelio status svjedoka saradnika na drugo ime?

3. Da li je predsjednik Višeg suda Boris Savić bio upoznat sa činjenicom da je za svjedokom saradnikom Sašom Sinđelićem raspisana crvena interpolova potjernica i to u trenutku kad mu je dodjeljivao pomenuti status?

4. Što je predsjednik Višeg suda Boris Savić uradio u trenutku kad je saznao da je pravo ime svjedoka saradnika Saša a ne Aleksandar?

5. Da li predsjednik Višeg suda Boris Savić planira nakon svjedočenja svjedoka saradnika da mu odredi ekstradicioni pritvor?

6. Kojim članom Krivičnog zakonika se rukovodio predsjednik Višeg suda Boris Savić kad je Mirka Paju Velimirovića osudio na šest mjeseci uslovno na godinu dana iako je "nabavio" oružje za najveće planirano krvoproliće u istoriji Crne Gore?

7. Što je uradio predsjednik Višeg suda Boris Savić kad je saznao za izjavu Mirka Paje Velimirovića ovjerenu 16. januara u sudu u Novom Pazaru da nije postojalo nikakvo oružje i da je bio prinuđen da laže pod pritiskom Milivoja Katnića?

8. Kako je sudsko vijeće u sastavu Jović, Pavličević i Uskoković moglo da potvrdi optužnicu u slučaju tzv. "državni udar" ako je imalo u vidu sve prethodne nepravilnosti i nezakonitosti koje su počinili Boris Savić i Milivoje Katnić?

9. Da li je sudsko vijeće u sastavu Jović, Pavličević, Uskoković uopšte pročitalo optužnicu i ostvarilo uvid u spise predmeta?

10. Ukoliko jeste, kako su mogli potvrditi optužnicu za državni udar u kojoj nema dva ključna materijalna dokaza : oružje i novac, i u kojoj kao organizator državnog udara figurira prezime Širokov?

11. Ukoliko sudsko vijeće nije pročitalo optužnicu, niti ostvarilo uvid u spise predmeta, smatrate li da motive za ovakvo postupanje sudije Radoja Jovića treba tražiti u njegovim naglašenim sklonostima zloupotrebe sudske funkcije što predstavlja javnu tajnu?

12. Da li će sudija Suzana Mugoša ispoštovati preporuku Vrhovnog suda i obezbijediti svjedočenje svih lica koja su sa tužilaštvom sklopila sporazum o krivici?

13. Da li ćete inicirati smjenu sudija Borisa Savića i Radoja Jovića ako i jedno od lica koja su postigla sporazum o krivici zatraži ponovno suđenje?

14. Da li sudije Savić, Jović i Mugoša podliježu krivičnom gonjenju?

15. Da li ćete kad Tužilački savjet izglasa smjenu Milivoja Katnića potvrditi tu odluku?

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.