Standard.

nedjelja januar 19

Amfilohije za Standard: Vlast će o temeljnom ugovoru pregovarati sa mnom, a ne sa beogradskom Patrijaršijom

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Mitropolit crnogrsko-primorski Amfilohije rekao je u izjavi za portal Standard da će eventualne pregovore o temeljnom ugovoru, vlast u Crnoj Gori voditi sa njim, a ne sa beogradskom Patrijaršijom. On…

1752 hits

nedjelja januar 19

Đukanović: Nećemo povući zakon, Vučić ima otvoren poziv da dođe u Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug.

272 hits

subota januar 18

SPC ne poštuje Ustav, samim tim ni državne propise

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Kampanju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti vodi Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori, odnosno arhijereji Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija: budimljansko-nikšićke, mileševske i zahumsko-hercegovačke i primorske.

167 hits

nedjelja januar 19

Mugoša: Građanima je jasno ko je za kompromis

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Ne mislimo da su rješenja u Prijedlogu zakona o izboru poslanika i odbornika idealna, ali smo sigurni da predstavljaju više nego dobru platformu za dalji dijalog, rekao je u razgovori…

233 hits

 
 
 
 
utorak, 05 decembar 2017 12:49

CG može računati na podršku Bugarske na putu ka EU

Prijateljski odnosi Crne Gore i Bugarske ogledaju se kroz pouzdano partnerstvo koje će u narednom periodu, tokom bugarskog predsjedavanja Savjetom EU, biti dodatno ojačano snažnom podrškom našoj zemlji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora Bugarske u Crnoj Gori Mladena Červenjakova.

Ističući da će integracija Zapadnog Balkana biti u fokusu predsjedavanja Bugarske Savjetom EU, na sastanku je konstatovano da je Crna Gora ostvarila dobre rezultate u oblasti vladavine prava, usvajanja međunarodnih standarda, kao i na planu sprovođenja reformi u cilju ispunjavanja kriterijuma iz pregovaračkih poglavlja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Osvrćući se na nedavno uspješnu realizaciju spoljnopolitičkog cilja, a to je članstvo u NATO, ministar Nuhodžić je kazao da Crna Gora intenzivno i dinamično radi i na planu implementacije obaveza iz pregovaračkog procesa sa EU. S tim u vezi, sastanak je bio prilika da ministar informiše svog sagovornika o napretku na planu ispunjavanja akcionih planova za poglavlje 24 koje je u nadležnosti MUP-a, ali i podsjeti na značaj regionalnog saradnje u kontekstu očuvanja bezbjednosti i sigurnosti", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobar primjer saradnje koja se dalje može unapređivati kroz inicijative i projekte od zajedničkog interesa za dalji razvoj regiona.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.