Standard.

utorak septembar 17

Đukanović čestitao Dan opštine: "Rezultati napretka Nikšića vidljivi su na svakom koraku"

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra — Dana opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima…

245 hits

utorak septembar 17

Opozicija u nikada većoj krizi, a sanja izborne pobjede

Rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva opstruira cijela opozicija, koja organizovano radi da rezultati tog skupštinskog tijela ne uspiju, jer žele izborni sistem u kojem će oni…

236 hits

utorak septembar 17

Crna Gora zaslužuje da bude u Evropskoj uniji

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Grčke Sotiriosa Atanasiua povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

171 hits

utorak septembar 17

Marković - Atanasiou: Osnažiti ekonomsku saradnju i ubrzati proces integracije u EU"

Crna Gora i Grčka imaju odlične političke bilateralne odnose, a solidnu ekonomsku saradnju potrebno je dodatno osnažiti, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Grčke…

170 hits

 
 
 
 
utorak, 21 maj 2019 08:41

Željko Aprcović kandidat za predsjednika opštine Kotor

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Aprcović biće kandidat te partije za predsjednika opštine Kotor.

Tu odluku je sinoć donio kotorski odbor DPS-a, a potvrdio izvršni odbor partije.

“Aprcović je prošao između više kandidata i prema ocjenama većine članova kotorskog odbora DPS-a najzaslužniji je za prekompoziciju unutar lokalnog parlamenta po kome nova većina predvođena DPS-om može da preuzme vlast”, rekao je Pobjedi izvor iz DPS-a.

Aprcović, po zanimanju advokat, je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore i član glavnog odbora te partije.

Po Statutu DPS, opštinski odbor DPS-a utvrđuje kandidata za predsjednika opštine uz prethodnu saglasnost Predsjedništva.

Aprcović je ranije za Pobjedu kazao da je Skupština opštine Kotor jedina u Crnoj Gori koja nema usvojen budžet, jer koalicioni partneri nijesu mogli da dogovore zasijedanje lokalnog parlamenta, što je dovelo do blokade života u gradu i u svim službama koje shodno zakonu obavljaju poslove od javnog interesa.

On je, komentarišući novu krizu u opoziciji zbog smjene Vladimira Jokića, kazao da „zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, oni ni sami nemaju povjerenja u ono što rade“.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.