Standard.

utorak jun 25

Demokrate, URA i Crnogorska neće rušiti Carevića do kraja ljeta

Dio vladajuće koalicije u Budvi, koju čine Demokrate, Crnogorska i Ura, iako nezadovoljni radom predsjednika opštine Marka Carevića, do kraja ljeta neće rušiti vlast niti insistirati na njegovoj smjeni, piše…

17 hits

ponedjeljak jun 24

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković započeo zvaničnu posjetu Azerbejdžanu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković jutros je polaganjem vijenaca na spomenik osnivaču modernog Azerbejdžana Hejdaru Alijevu i u memorijalnom spomeniku vječne vatre započeo zvaničnu posjetu Republici Azerbejdžan.

70 hits

ponedjeljak jun 24

Đenero: Nema partnerstva sa Srbijom dok god njene političke elite ne priznaju nezavisnu Crnu Goru

Nema partnerstva sa Srbijom dok god njene političke elite ne priznaju nezavisnu Crnu Goru. Zato sve izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da se smire tenzije nijesu iskrene, dok god srpski…

46 hits

ponedjeljak jun 24

Radulović i Purišić po dva automobila, bez vozila premijer i trojica ministara

Većina ministara u Vladi Crne Gore, osim što po zakonu polaže pravo na upotrebu službenog vozila u službene svrhe, kod kuće najčešće imaju dva ili više automobila, koji se vode…

38 hits

 
 
 
 
srijeda, 22 maj 2019 21:48

Pejović: SDP nikad iskreno nije podržavala proteste

Član pokreta "Odupri se" Dejan Pejović reagovao je na saopštenje SDP-a da Demokrate od starta pokušavaju da preuzmu pokret "Odupri se".

Pejović: SDP nikad iskreno nije podržavala proteste Foto: Filip Filipović

"Pošto ne želim podržati omiljenu partitokratsku borbu saopštenjima zarad javnosti, lično ću se zadržati na ovom. Za razliku od SDP-a koji tvrdi da nije iznenađen dijelom mog govora na protestu Odupri se 21. maja, ja jesam cijelim njenim saopštenjem. Tri godine nakon izlaska iz naopake vlasti, čiji je dio bila skoro dvije decenije, ova partija nije naučila da je u politici najvažnija istina. I SDP i njene službe dobro znaju da nijesam ni funkcioner, ni član Demokrata još od prvog protesta, a moj odbornički mandat je na antirežmskoj strani za razliku od vaših, na strani koja je izvojevala bitku da i na onakvim izborima 2016. grad bude istrgnut iz njedara DPS-a", kazao je Pejović.

Kako dodaje, partiju je napustio zbog toga što je, na osnovu iskustva u građanskom aktivizmu, procijenio da će njegov doprinos biti veći kroz pokret Odupri se, nego u okviru partije.

Na podvalu o navodnom pokušaju preuzimanja protesta, kako kaže, pretpostavlja da će odgovoriti Demokrate.

"Što se SDP-a tiče, znam samo ono što je iskusila većina organizatora protesta - ta partija ih nikad nije iskreno podržavala, a dobrano im je odmogla predajom Kotora DPS-u", poručuje Pejović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.