Standard.

utorak septembar 17

Đukanović čestitao Dan opštine: "Rezultati napretka Nikšića vidljivi su na svakom koraku"

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra — Dana opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima…

245 hits

utorak septembar 17

Opozicija u nikada većoj krizi, a sanja izborne pobjede

Rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva opstruira cijela opozicija, koja organizovano radi da rezultati tog skupštinskog tijela ne uspiju, jer žele izborni sistem u kojem će oni…

236 hits

utorak septembar 17

Crna Gora zaslužuje da bude u Evropskoj uniji

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Grčke Sotiriosa Atanasiua povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

171 hits

utorak septembar 17

Marković - Atanasiou: Osnažiti ekonomsku saradnju i ubrzati proces integracije u EU"

Crna Gora i Grčka imaju odlične političke bilateralne odnose, a solidnu ekonomsku saradnju potrebno je dodatno osnažiti, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Grčke…

170 hits

 
 
 
 
srijeda, 22 maj 2019 21:48

Pejović: SDP nikad iskreno nije podržavala proteste

Pejović: SDP nikad iskreno nije podržavala proteste Foto: Filip Filipović

Član pokreta "Odupri se" Dejan Pejović reagovao je na saopštenje SDP-a da Demokrate od starta pokušavaju da preuzmu pokret "Odupri se".

"Pošto ne želim podržati omiljenu partitokratsku borbu saopštenjima zarad javnosti, lično ću se zadržati na ovom. Za razliku od SDP-a koji tvrdi da nije iznenađen dijelom mog govora na protestu Odupri se 21. maja, ja jesam cijelim njenim saopštenjem. Tri godine nakon izlaska iz naopake vlasti, čiji je dio bila skoro dvije decenije, ova partija nije naučila da je u politici najvažnija istina. I SDP i njene službe dobro znaju da nijesam ni funkcioner, ni član Demokrata još od prvog protesta, a moj odbornički mandat je na antirežmskoj strani za razliku od vaših, na strani koja je izvojevala bitku da i na onakvim izborima 2016. grad bude istrgnut iz njedara DPS-a", kazao je Pejović.

Kako dodaje, partiju je napustio zbog toga što je, na osnovu iskustva u građanskom aktivizmu, procijenio da će njegov doprinos biti veći kroz pokret Odupri se, nego u okviru partije.

Na podvalu o navodnom pokušaju preuzimanja protesta, kako kaže, pretpostavlja da će odgovoriti Demokrate.

"Što se SDP-a tiče, znam samo ono što je iskusila većina organizatora protesta - ta partija ih nikad nije iskreno podržavala, a dobrano im je odmogla predajom Kotora DPS-u", poručuje Pejović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.