Standard.

nedjelja januar 19

Amfilohije za Standard: Vlast će o temeljnom ugovoru pregovarati sa mnom, a ne sa beogradskom Patrijaršijom

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Mitropolit crnogrsko-primorski Amfilohije rekao je u izjavi za portal Standard da će eventualne pregovore o temeljnom ugovoru, vlast u Crnoj Gori voditi sa njim, a ne sa beogradskom Patrijaršijom. On…

1769 hits

nedjelja januar 19

Đukanović: Nećemo povući zakon, Vučić ima otvoren poziv da dođe u Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug.

275 hits

subota januar 18

SPC ne poštuje Ustav, samim tim ni državne propise

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Kampanju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti vodi Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori, odnosno arhijereji Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija: budimljansko-nikšićke, mileševske i zahumsko-hercegovačke i primorske.

167 hits

nedjelja januar 19

Mugoša: Građanima je jasno ko je za kompromis

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Ne mislimo da su rješenja u Prijedlogu zakona o izboru poslanika i odbornika idealna, ali smo sigurni da predstavljaju više nego dobru platformu za dalji dijalog, rekao je u razgovori…

235 hits

 
 
 
 
utorak, 05 decembar 2017 17:15

Odnose Crne Gore i Gruzije jačati kroz oblast ekonomije

Drugog dana bilateralne posjete Gruziji predsjednik Skupštine Crne Gore  Ivan Brajović sastao se sa predsjednikom Vlade Gruzije Georgijem Kvirikašvilijem.

Tokom razgovora zajednički je ocijenjeno da je riječ o dvije prijateljske države, koje imaju dosta istorijskih sličnosti i evropske i evroatlantske ciljeve. Konstatovano je da postoji prostor za unaprjeđenje odnosa između naše dvije zemlje, posebno u oblasti ekonomije.

Predsjednik Brajović je pozdravio mudar i strpljiv pristup Gruzije u vezi sa problemom okupiranih teritorija. Izrazio je uvjerenje da će vizna liberalizacija između dvije države biti zamajac naših odnosa na svim nivoima.

Premijer Kvirikašvilije istakao Crnu Goru kao primjer države koja je zahvaljujući dosljednoj i jasnoj  politici uspjela da ostvari jedan od svojih najvažnijih vanjsko političkih ciljeva - članstvo u NATO, te da napravi značajan iskorak na putu integracije u Evropsku uniju.

Tokom dvodnevnog boravka u Gruziji, predsjednik Brajović je imao i susret sa katolikusom-patrijarhom sve Gruzije Ilijom II, te posjetio administrativnu graničnu liniju(ABL) u Khurvateliju.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.