Standard.

četvrtak jun 13

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne…

89 hits

četvrtak jun 13

Vučić: Zamolićemo Crnu Goru da ne usvaja zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način prenijeta.

68 hits

četvrtak jun 13

VIDEO: Pavlović u Skupštini izvrijeđao vladajuću stranku: Crna Gora je postojala i prije g****a iz DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović danas je u Skupštini u toku rasprave sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem brutalno uvrijedio kolege iz Demokratske partije socijalista. On je u toku rasprave sa…

113 hits

četvrtak jun 13

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

17 hits

 
 
 
 
utorak, 11 jun 2019 14:13

Brajović primio ambasadora Holandije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je ambasadora Holandije Henrika Van Den Dula povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

Ističući doprinos ambasadora Van Den Dula snaženju bilateralnih odnosa, predsjednik Brajović je naglasio da će planirano otvaranje ambasade Crne Gore u Holandiji dodatno ojačati političku, ekonomsku i kulturnu saradnju dvije države.

Predsjednik Brajović zahvalio je na kontinuiranoj podršci Holandije, koja se uvijek zasnivala na dosljednoj politici poštovanja individualnog učinka u ostvarivanju naših strateških vanjskopolitičkih ciljeva.

Radi bolje informisanosti o postignutim rezultatima u oblastima ključnim za dalje napredovanje na evropskom putu, predsjednik Brajović je istakao značaj intenziviranja saradnje sa holandskim parlamentom, imajući u vidu njegov snažan politički uticaj na vanjsku politiku te države.

Ambasador Van Den Dul naglasio je da nakon višegodišnjeg službovanja u regionu, može da svjedoči o ogromnom napretku koji je postigla Crna Gora, ističući da je očekivano da proces pristupanja postaje sve zahtjevniji što je zemlja bliža članstvu u Evropskoj uniji.

Zaključio je da kao članica NATO-a, pouzdan saveznik i predvodnik u procesu evropskih integracija, Crna Gora igra veoma konstruktivnu ulogu u regionu, a odličan primjer je principijelna i odgovorna politika prilikom demarkacije granice Crne Gore sa Kosovom.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.