Standard.

petak avgust 23

Zeleni Evrope u radnoj posjeti Crnoj Gori na poziv URA-e

Delegacija Zelenih Evrope (European Greens) boraviće tokom naredne nedjelje u radnoj posjeti Crnoj Gori a na poziv Građanskog pokreta URA, saopštili su danas iz ove partije.

34 hits

petak avgust 23

Zbog DF-a pukla tikva između Abazovića i Perovića

Lideri pokreta Odupri se i Građanskog pokreta URA Džemal Perović i Dritan Abazović nisu mogli da dogovore sastanak na najvišem nivou ova dva pokreta zbog dijametralno suprotnih stavova po pitanju…

132 hits

petak avgust 23

Poslanici da izmijene izborno zakonodavstvo u cilju ostvarivanja jednakog biračkog prava za sve građane

Grupa građana „Građanska akcija“ pozvala je poslanike Skupštine Crne Gore da izmijene izborno zakonodavstvo, kao i Zakon o izboru odbornika i poslanika i usklade ga sa Ustavom Crne Gore, kako…

30 hits

petak avgust 23

Bulatović: Vlada Crne Gore nije uradila ništa za Budvu

Prvi potpredsjednik opštine Budva i predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović poručio je jutros da će DPS postati kredibilna učesnik na političkoj sceni kada se javno odreknu dijela njihovih bivših…

29 hits

 
 
 
 
utorak, 11 jun 2019 14:13

Brajović primio ambasadora Holandije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je ambasadora Holandije Henrika Van Den Dula povodom okončanja njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

Ističući doprinos ambasadora Van Den Dula snaženju bilateralnih odnosa, predsjednik Brajović je naglasio da će planirano otvaranje ambasade Crne Gore u Holandiji dodatno ojačati političku, ekonomsku i kulturnu saradnju dvije države.

Predsjednik Brajović zahvalio je na kontinuiranoj podršci Holandije, koja se uvijek zasnivala na dosljednoj politici poštovanja individualnog učinka u ostvarivanju naših strateških vanjskopolitičkih ciljeva.

Radi bolje informisanosti o postignutim rezultatima u oblastima ključnim za dalje napredovanje na evropskom putu, predsjednik Brajović je istakao značaj intenziviranja saradnje sa holandskim parlamentom, imajući u vidu njegov snažan politički uticaj na vanjsku politiku te države.

Ambasador Van Den Dul naglasio je da nakon višegodišnjeg službovanja u regionu, može da svjedoči o ogromnom napretku koji je postigla Crna Gora, ističući da je očekivano da proces pristupanja postaje sve zahtjevniji što je zemlja bliža članstvu u Evropskoj uniji.

Zaključio je da kao članica NATO-a, pouzdan saveznik i predvodnik u procesu evropskih integracija, Crna Gora igra veoma konstruktivnu ulogu u regionu, a odličan primjer je principijelna i odgovorna politika prilikom demarkacije granice Crne Gore sa Kosovom.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.