Standard.

petak avgust 23

Zeleni Evrope u radnoj posjeti Crnoj Gori na poziv URA-e

Delegacija Zelenih Evrope (European Greens) boraviće tokom naredne nedjelje u radnoj posjeti Crnoj Gori a na poziv Građanskog pokreta URA, saopštili su danas iz ove partije.

42 hits

petak avgust 23

Zbog DF-a pukla tikva između Abazovića i Perovića

Lideri pokreta Odupri se i Građanskog pokreta URA Džemal Perović i Dritan Abazović nisu mogli da dogovore sastanak na najvišem nivou ova dva pokreta zbog dijametralno suprotnih stavova po pitanju…

141 hits

petak avgust 23

Poslanici da izmijene izborno zakonodavstvo u cilju ostvarivanja jednakog biračkog prava za sve građane

Grupa građana „Građanska akcija“ pozvala je poslanike Skupštine Crne Gore da izmijene izborno zakonodavstvo, kao i Zakon o izboru odbornika i poslanika i usklade ga sa Ustavom Crne Gore, kako…

43 hits

petak avgust 23

Bulatović: Vlada Crne Gore nije uradila ništa za Budvu

Prvi potpredsjednik opštine Budva i predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović poručio je jutros da će DPS postati kredibilna učesnik na političkoj sceni kada se javno odreknu dijela njihovih bivših…

37 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 18:17

Bulatović: Pažin od početka učestvovao u osmišljavanju državnog udara

Funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je da će klub poslanika DF-a kazao je, na konferenciji za novinare u Skupštini da predsjednik države Milo Đukanović, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i potpredsjednik Vlade Zoran Pažin planiraju produženi državni udar. On je istakao da će predati Skupštini interpelaciju o radu Vlade iz resora ministra pravde i potpredsjednika Vlade Pažina.

“Poznato je da je DF za montirani državni udar označio kao glavnog čovjeka Mila Đukanovića za vezu sa Milivojem Katnićem i za uticaj na Viši sud, potpredsjenika Vlade i ministra pravde. Pažin je od početka učestvovao u osmišljavanju državnog udara, podizanju optužnice, praćenju procesa i direktno učestvovao u određivanju i pisanju presude. Bio je uključen, suprotno zakonu, zloupotrebljavajući službeni položaj i ugrožavajući ustavno načelo o podjeli vlast", rekao je Bulatović.

Ključni razlog zašto sada pokreću ovu inicijativu, kako je naglasio, je to što su došli do informacije koju su objavili mediji prije destak dana u Srbiji i Crnoj Gori, da je Pažin 23. maja ove godine, sa pozicije ministra pravde zatražio izručenje Jorama Friga, državljanina Izraela, Crnoj Gori.

“On je sve to uradio na osnovu crvene Interpolove potjernice koja je bazirana na nezakonitom određivanju pritvora za ovog čovjeka i na osnovu falsifikovanja optužnice iz aprila 2017. godine, a koja se odnosila na ruske i srpske državljane i na lidere DF-a. Time je Pažin u nizu zloupotreba bio podrška ili čovjek koji je idejno osmišljavao i organizovao sve Katnićeve radove na, kako je kazao, tkz. državnom udaru, za koji se sada, dodao je, može reći i da je “produženi državni udar”. Poznato je da je Kipar kao članica EU odbio ovaj zahtjev i Pažina i drugih crnogorskih organa, i oslobodili su Friga iz zatvora u kojem je bio na osnovu crvene Interpolove potjernice. Mi u DF-u pretpostavljamo, ne znamo da li možemo doći do tih podataka, ali trudićemo se, da je na sličan način Zoran Pažin postupao i u slučaju Džozefa Asada, državljanina SAD-a i agenta CIA-e”, kazao je Bulatović.

Poslanici DF-a će se, kako su najavili, u interpelaciji baviti i propustima ministra pravde u slučaju Saše Sinđelića, svjedoka saradnika, i o Pažinovom, kako tvrde, uticaju na tužilaštvo i pravosuđe i ugrožavanju njihove ustavne pozicije, ali će i analizirati i navodno usporavanje evropske agende u poglavljima 23 i 24 za koje je, kako tvrde, odgovoran ministar pravde.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.