Standard.

četvrtak jun 13

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne…

89 hits

četvrtak jun 13

Vučić: Zamolićemo Crnu Goru da ne usvaja zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način prenijeta.

69 hits

četvrtak jun 13

VIDEO: Pavlović u Skupštini izvrijeđao vladajuću stranku: Crna Gora je postojala i prije g****a iz DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović danas je u Skupštini u toku rasprave sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem brutalno uvrijedio kolege iz Demokratske partije socijalista. On je u toku rasprave sa…

115 hits

četvrtak jun 13

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

18 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 18:17

Bulatović: Pažin od početka učestvovao u osmišljavanju državnog udara

Funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je da će klub poslanika DF-a kazao je, na konferenciji za novinare u Skupštini da predsjednik države Milo Đukanović, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i potpredsjednik Vlade Zoran Pažin planiraju produženi državni udar. On je istakao da će predati Skupštini interpelaciju o radu Vlade iz resora ministra pravde i potpredsjednika Vlade Pažina.

“Poznato je da je DF za montirani državni udar označio kao glavnog čovjeka Mila Đukanovića za vezu sa Milivojem Katnićem i za uticaj na Viši sud, potpredsjenika Vlade i ministra pravde. Pažin je od početka učestvovao u osmišljavanju državnog udara, podizanju optužnice, praćenju procesa i direktno učestvovao u određivanju i pisanju presude. Bio je uključen, suprotno zakonu, zloupotrebljavajući službeni položaj i ugrožavajući ustavno načelo o podjeli vlast", rekao je Bulatović.

Ključni razlog zašto sada pokreću ovu inicijativu, kako je naglasio, je to što su došli do informacije koju su objavili mediji prije destak dana u Srbiji i Crnoj Gori, da je Pažin 23. maja ove godine, sa pozicije ministra pravde zatražio izručenje Jorama Friga, državljanina Izraela, Crnoj Gori.

“On je sve to uradio na osnovu crvene Interpolove potjernice koja je bazirana na nezakonitom određivanju pritvora za ovog čovjeka i na osnovu falsifikovanja optužnice iz aprila 2017. godine, a koja se odnosila na ruske i srpske državljane i na lidere DF-a. Time je Pažin u nizu zloupotreba bio podrška ili čovjek koji je idejno osmišljavao i organizovao sve Katnićeve radove na, kako je kazao, tkz. državnom udaru, za koji se sada, dodao je, može reći i da je “produženi državni udar”. Poznato je da je Kipar kao članica EU odbio ovaj zahtjev i Pažina i drugih crnogorskih organa, i oslobodili su Friga iz zatvora u kojem je bio na osnovu crvene Interpolove potjernice. Mi u DF-u pretpostavljamo, ne znamo da li možemo doći do tih podataka, ali trudićemo se, da je na sličan način Zoran Pažin postupao i u slučaju Džozefa Asada, državljanina SAD-a i agenta CIA-e”, kazao je Bulatović.

Poslanici DF-a će se, kako su najavili, u interpelaciji baviti i propustima ministra pravde u slučaju Saše Sinđelića, svjedoka saradnika, i o Pažinovom, kako tvrde, uticaju na tužilaštvo i pravosuđe i ugrožavanju njihove ustavne pozicije, ali će i analizirati i navodno usporavanje evropske agende u poglavljima 23 i 24 za koje je, kako tvrde, odgovoran ministar pravde.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.