Standard.

četvrtak jun 13

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne…

89 hits

četvrtak jun 13

Vučić: Zamolićemo Crnu Goru da ne usvaja zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način prenijeta.

68 hits

četvrtak jun 13

VIDEO: Pavlović u Skupštini izvrijeđao vladajuću stranku: Crna Gora je postojala i prije g****a iz DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović danas je u Skupštini u toku rasprave sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem brutalno uvrijedio kolege iz Demokratske partije socijalista. On je u toku rasprave sa…

113 hits

četvrtak jun 13

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

17 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 10:34

Da znaju djeca od malih nogu, Perović u školi: Neću Milu da budem domaćin, Jokic nije kvaran koliko pričaju

Predsjednica kotorske SO Dragica Perović ugostila je 30. maja učenike petih razreda Osnovne škole „Njegoš“ iz Kotora. Posjeta je upriličena u okviru godišnjeg programa rada za nastavni predmet Poznavanje društva, javlja Skala radio.

FOTO: Skala radio FOTO: Skala radio

Perovićeva je iskoristila priliku da djeci saopšti i po neki od političkih stavova iz bogatog repertoara Demokratskog fronta, što je u suprotnosti sa zakonima naše zemlje, ali i klasična zloupotreba djece u političke svrhe.

Na pitanje jednog učenika: „Milo, jel ikad bio ovdje?“, predsjednica SO Kotor Dragica Perović je odgovorila: „Hvala ti na pitanju, ja mu nisam bila domaćin, i ne želim da mu budem domaćin.“, prenosi Skala radio.

Perović je time poslala poruku djeci da se u Crnoj Gori ne voli i ne poštuje predsjednik države i da ona ne želi da mu bude domaćin. Možda djeca još nijesu u potpunosti svjesna što u pravom smislu riječi znači patriotizam i ljubav prema svojoj državi i njenim institucijama, ali izgleda nije ni predsjednica.

Zbog toga se Perovićeva potrudila da djeci, i to sa pozicije čelnice kotorskog parlamenta, saopšti kakav ona odnos ima prema instituciji predsjednika, a time i države. Doduše, jedino u ovoj i ovakvoj, ona može javno da se bori i zalaže za njeno nestajanje i da za to ne snosi nikakve posljedice.

Perovićeva se nije zadovoljila samo ovom političkom porukom. Na pitanje učenika ko je predsjednik opštine, predsjednica SO Kotor je odgovorila da će se predsjednik opštine birati, i da će ona u toku dana sazvati novu sjednicu Skupštine na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, ili „će se potvrditi da ovaj do sada nije toliko kvaran koliko mu se pripisuje, i da je on ovdje na osnovu zakona, a ne na osnovu onoga što je urađeno“.

Takođe je navela da ona ima neke specijalne kvalifikative, ali da dječje glavice ne trebaju da slušaju taj dio priče. A ove kvalifikative koje je izrekla, po njoj, dječje glavice treba da slušaju.

Nekoliko sati nakon posjete kotorskoj SO, Skala radiju se javilo više roditelja izražavajući negodovanje zbog klasične zloupotrebe, kako su kazali, njihove djece u političke svrhe od strane predsjednice Dragice Perović. Zamoli su Skala radio da istraže o čemu se radi i da o tome obavijeste javnost.

Skala radio je pozvao direktora OŠ Njegoš“ Dragutina Šćekića, ispričao mu priču roditelja i zamolio ga da ispita slučaj u okviru škole.

Šćekić je već bio dijelom obaviješten o ovom događaju, jer je to na viber grupi iznio jedan od roditelja.

Nakon nekoliko dana Šćekić je Skal radiju proslijedio kompletnu informaciju o ovom događaju koju su prenijeli u cjelosti:

Na osnovu Vašeg zahtijeva dostavljam Vam informacije o posjeti učenika naše škole SO Kotor.

Posjeta Skupštini opštine predviđena je Godišnjim programom rada za peti razred za nastavni predmet Poznavanje društva. Ovo je uobičajena aktivnost koja se praktikuje svake školske godine. Škola se predsjednici Skupštine opštine Kotor obratila dopisom 8.05.2019. sa molbom da se učenicima omogući posjeta. Na osnovu dogovora, posjeta je realizovana 30.05.2019. Učenike sva četiri odjeljenja petog razreda koji su bili u pratnji svojih učiteljica u dvije odvojene grupe primili su predsjednica Skupštine opštine Kotor, gđa Dragica Perović, i potpredsjednik Opštine Kotor g. Milivoj Samardžić.

Sumnju u nekorektno postupanje prema djeci u Skupštini opštine istog dana iznio je jedan od roditelja na Viber grupi odjeljenja petog razreda. Do sada se učiteljicama, ali ni Školi nije obratio niko od roditelja sa pritužbom u vezi boravka djece u Skupštini opštine Kotor.

Odmah po saznanju da postoji nezadovoljstvo roditelja, o čemu smo dobili i informaciju od Vašeg medija, Škola je prikupila podtke u cilju utvrđivanja činjenica.

Do spornog momenta u komunikaciji koji je raspravljan na Viber grupi roditelja je došlo kada je na pitanje učenika: „Milo, jel ikad bio ovdje?“, predsjednica SO Kotor odgovorila: „Hvala ti na pitanju, ja mu nisam bila domaćin, i ne želim da mu budem domaćin.“, nakon čega je postavljeno naredno pitanje. Ovaj dio razgovora nije javno emitovan.

Takođe, u prilogu koji je emitovan 31. maja u emisiji radio Kotora, predsjednica SO Kotor je u odgovoru na pitanje učenika o tome ko je predsjednik Opštine odgovorila da će se predsjednik opštine birati, i da će ona u toku dana sazvati novu sjednicu Skupštine na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, ili „će se potvrditi da ovaj do sada nije toliko kvaran koliko mu se pripisuje, i da je on ovdje na osnovu zakona, a ne na osnovu onoga što je urađeno“. Takođe je navela da ona ima neke specijalne kvalifikative, ali da dječje glavice ne trebaju da slušaju taj dio priče.

Škola će na predstojećim sastancima stručnih tijela razmotriti analizirati ovu situaciju, odrediti se prema njoj i dodatno pojačati mehanizme zaštite djece da bi se izbjegle ovakve situacije u budućnosti. O ovom događaju ćemo zatim komunicirati i sa Opštinom Kotor.

Dragutin Šćekić, direktor

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.