Standard.

četvrtak septembar 19

Predsjedništvo DPS-a: Uspješne pripreme za predstojeći Kongres

DPS Crne Gore, na večeras održanoj sjednici Predsjedništva, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, iskazano je zadovoljstvo pripremama za održavanje VIII Kongresa, koji će biti održan 30. novembra u Podgorici,…

52 hits

četvrtak septembar 19

Milačić i Dajković ostaju u pritvoru, Prava Crna Gora organizuje protest ispred Uprave policije

Lideru Prave Crne Gore Marku Milačiću, potpredsjedniku te partije Vladislavu Dajkoviću i funkcioneru Dragoju Vlahoviću stavljene su lisice na ruke, odmah nakon sinoćnjeg suđenja u Prekršajnom sudu. Iz Prave Crne…

357 hits

četvrtak septembar 19

Preminuo Koča Pavlović

Poslanik Demokratskog fronta i dugogodišnji funkcioner Pokreta za promjene Koča Pavlović preminuo je danas u 57. godini. 

1357 hits

četvrtak septembar 19

Preminuo Koča Pavlović

Objavljeno u: Politika

četvrtak septembar 19

Škrelja: Damjanović kupio kartu za avion, ali je zakasnio na let

Administrativni odbor je, na prijedlog Marte Šćepanović (DPS), većinom glasova odgodio za ponedjeljak izjašnjavanje o prijedlogu Posebnog kluba poslanika da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, piše Pobjeda.

311 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 14:56

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne Gore, reagujući na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je savjetovao našoj državi da ne usvoji Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

"Hvala predjsjedniku Srbije na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke. Podsjećamo ga i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u cjelini", saopštili su Standardu u Vladi Crne Gore.

Podsjećamo, predsjednik Srbije je danas rekao da svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori bi neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dvije zemlje.

"Zato molim vlast ili većinu u Crnoj Gori da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmjeren", rekao je Vučić.

Kaže, takođe, da je predloženi akt loše rješenje i da može samo da uputi molbu da se to ne usvoji, pošto to ne može da zahtjeva.

"Dobio sam analizu predloženog akta za crnogorski parlament i mi ćemo i preko Vencijanske komisije pokušati da zamolimo da se taj akt ne usvoji, pošto nije dobar za srpski narod koji ima svoju crkvu u Crnoj Gori. To nije nekakva mitropolija ili eparhija, već Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori", istakao je Vučić.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 13 jun 2019 15:02

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.