Standard.

ponedjeljak decembar 09

DF već priprema strategiju za odbranu crkve: "Konsultovaćemo se sa vladikama, spremni smo da položimo živote"

Demokratski front već je krenuo u pripremu konkretnih akcija kako bi zaštitili crkve, manstire i hramove Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, rečeno je Standardu iz…

1011 hits

ponedjeljak decembar 09

Članovi tri partije pristupili Srpskoj alternativi

Članovi Saveza za pomirenje, kojeg predvodi Svetislav Perišić, inicijativnog odbora Prave Crne Gore Marka Milačića, Radničke partije i Stranke penzionera iz Bijelog Polja, zvanično su pristupili novoj političkoj partiji Srpska…

264 hits

ponedjeljak decembar 09

Fokus DPS-a nakon Kongresa: Jačanje identiteta, partijske moći i autokefalna CPC

Milo Đukanović i Duško Marković dobili su nepodijeljenu podršku delegata, jednoglasno su usvojeni inovirani Program i statut Demokratske partije socijalista, izabran Glavni odbor. Najjača partija u Crnoj Gori je osmim…

248 hits

ponedjeljak decembar 09

Politički eksponirana lica pod pooštrenom kontrolom

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, koji je bio u skupštinskoj proceduri, biće pooštreno kontrolisanje politički eksponiranih osoba.

255 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 17:33

URA: Crna Gora je država svih građana, izjava Selakovića klasični politički primitivizam

Povodom izjave generalnog sekretara predsjednika Srbije, Nikole Selakovića da je “Crna Gora klasična srpska država” reagovali su iz Građankog pokreta URA.

“Tužno je što političke elite u regionu svoju korupciju žele opravdati nacionalizmom i nacionalističkim ispadima. Usljed nedostakatka bilo kakvih progresivnih ideja, dominatne političke stranke u regionu, međusobno se hrane, držeći građane kao taoce i afirmišući svađalačku politiku koja donosi dobro samo malom broju oligarha na vlasti. U tom kontekstu tumačimo i izjavu Nikole Selakovića, koji je još jednom demosntrirao kako misli tipični “primitivni balkanski političar”, koji u Srbiji, slučajno ili ne, obavlja istu funkciju kao Migo Stjepović u Crnoj Gori”, istakao je član Predsjedništva URE Blažo Rađenović.

On smatra da smo proevrospka politika, bazirana na poštovanju zakona i građanskom konceptu može garantovati mir i stabilnost, kao i omogućiti ekonomski prosperitet regije.

“Osuđujemo svaku nacionalističku retoriku i ponašanje, koje je sve učestalije cjelom regionu Zapadnog Balkana. Krajnje je neodgovorno i kontraproduktivno kada neko sa ozbiljnih državnih pozicija sije mržnju i pokušava vratiti region u period koji moramo što prije ostaviti za nama. Ovakve neprimjerene izjave samo nas vraćaju u devedesete i bude vampire prošlosti”, saopštio je Rađenović.

Vjeruje da će građani Crne Gore, ali i ostalih zemalja regije doći do slobode i da će afirmisati veći stepen političke kulture i međusobne odgovnosti.

“Crna Gora je država svih njenih građana i ona mora biti posvećena budućnosti. Nije ni važno šta ko govori, najvažnije je da smo posvećeni cilju koji znači slobodu, demokratizaciju i ekonomski prosperitet. Samo jaka držvava, snažnih i nezavisnih institucija može tako garantovati drugačiju perspektivu. URA je posvećena takvoj Crnoj Gori, jer je ona jedini garant, da se čeljusti “primitivne balkanaske politike” mogu napustit jednom zauvijek”, zaključuje Rađenović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.