Standard.

utorak jul 23

Generali Lanata i Dakić potpisali Deklaraciju o završetku procesa integracije Crne Gore u NATO

Komandant savezničke Komande za transformaciju (ACT), general André Lanata i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić, potpisali su danas u Podgorici Deklaraciju o završetku procesa integracije Crne…

139 hits

utorak jul 23

Zasijedao Savjet za NATO: Crna Gora se dokazala kao kredibilna i odgovorna saveznica

Savjet za NATO danas je, na IV sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, razmotrio set ključnih dokumenata iz minulog perioda, u odnosu na obaveze koje proizilaze iz…

143 hits

utorak jul 23

Danilović: Opozicija mora pokazati da je spremna da vodi državu

Bez tehničke vlade neće biti poštenih izbora, istakao je poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. On je u razgovoru za Dan kazao da će se opozicija izboriti za tehničku vladu…

189 hits

utorak jul 23

Prekinuta sjednica lokalnog parlamenta, Krapović: Razmotrićemo učešce u vladajućoj koaliciji

Sjednica Skupštine opštine Budva juče je ponovo prekinuta kadaje osam odbornika Demokrata napustilo zasijedanje jer je sa dnevnog reda skinut njihov zahtjev o utvrđivanju javnog interesa kojimje traženo da dvije…

204 hits

 
 
 
 
petak, 14 jun 2019 19:58

(VIDEO) Đukanović sa ambasadorom Rumunije: Zajednički rad do ispunjenja svih zahtjeva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Rumunije Ferdinanda Nagya u susret sastanku predsjednika Đukanovića sa ambasadorima zemalja članica EU koji se organizuje na inicijativu ambasade Rumunije koja predsjedava Uniji.

Kako je navedeno u saopštenju, Đukanović iskazao je zadovoljstvo susretom ističući da je sastanak sa predstavnicima zemalja članica EU uvijek dobra prilika za razmjenu mišljenja, posebno u trenutku objavljivanja Izvještaja EK, predstojećeg zasjedanja Evropskog savjeta i aktuelnosti teme odnosa EU i Zapadnog Balkana.

''Đukanović je ukazao na izuzetno dobre odnose dvije zemlje, koji imaju korijene iz perioda bivše Jugoslavije i stariji su od aktuelnih zajedničkih evropskih interesa. Poštujemo te odnose i želimo da baštinimo tu tradiciju i u današnjem vremenu budemo dobri prijatelji, kazao je on. Predsjednik je naglasio da Crna Gora cijeni bezrezervnu podršku Rumunije crnogorskom članstvu u NATO i napretku u pregovorima sa EU, ističući da je ta zemlja kao odgovorna država regiona uradila sve da Crna Gora dostigne svoje evropske i evroatlantske aspiracije''- navedeno je u saopštenju.

Ambasador Nagy je zahvalio Đukanoviću na prilici da razmijene mišljenja uz ocjenu da je Crna Gora tokom njegovog diplomatskog mandata postigla sjajne rezultate koji su očigledni.

''Postali ste članica NATO-a, mnogo ste bliži EU i predvodite taj proces'', kazao je Nagy.

Ambasador Rumunije je naglasio da je, uprkos zahtjevnim temama tokom rumunskog predsjedavanja, poput Bregzita i izbora, u tom periodu poslata i veoma važna poruka da EU nije kompletna bez ZB i da je integracija obostrani benefit.

“To je zajednički rad, moramo i ubuduće raditi zajedno, do ispunjenja svih zahtjeva“, kazao je Nagy uz poruku da će Crna Gora i dalje imati snažnog prijatelja koji podržava proširenje.

Đukanović i Nagy saglasili su se da je dalja integracija regiona jedini racionalni izbor za prosperitet društava ZB.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.