Standard.

nedjelja decembar 15

Marković o susretu sa papom: Rekao je da prepoznaje doprinos Crne Gore globalnim inicijativama mira

Premijer Duško Marković juče se u Vatikanu sastao sa poglavarom Katoličke crkve papom Franjom. Marković je na svom Tviter nalogu objelodanio dio susreta i razgovora.

146 hits

nedjelja decembar 15

Otvaranje poglavlja je postalo vještački proces

Proces proširenja ne funkcioniše, otvaranje poglavlja je postalo vještački proces i takav pristup više ne funkcioniše, rekao je Pjer Mirel, nekadašnji direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, piše Pobjeda.

132 hits

nedjelja decembar 15

Prijedlog devet članica EU dobra protivteža Makronovom planu

Prijedlog nove metodologije proširenja Evropske unije, koji je pred Evropsku komisiju nedavno iznijelo devet država članica predstavlja politiku koja razumije daje politika proširenja najuspješnija koju je EU ikada imala, ali…

143 hits

subota decembar 14

DPS: MCP nije stvorila državu nego je podriva

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Narativ MCP koji obiluje politikantskim kvalifikacijama i dnevno - političkim floskulama više priliči, saopštenju neke od nacionalističkih, velikosrpskih partija, nego vjerskoj zajednici koja ne propušta da naglasi svoju “miroljubivost” i…

246 hits

 
 
 
 
petak, 14 jun 2019 19:58

(VIDEO) Đukanović sa ambasadorom Rumunije: Zajednički rad do ispunjenja svih zahtjeva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Rumunije Ferdinanda Nagya u susret sastanku predsjednika Đukanovića sa ambasadorima zemalja članica EU koji se organizuje na inicijativu ambasade Rumunije koja predsjedava Uniji.

Kako je navedeno u saopštenju, Đukanović iskazao je zadovoljstvo susretom ističući da je sastanak sa predstavnicima zemalja članica EU uvijek dobra prilika za razmjenu mišljenja, posebno u trenutku objavljivanja Izvještaja EK, predstojećeg zasjedanja Evropskog savjeta i aktuelnosti teme odnosa EU i Zapadnog Balkana.

''Đukanović je ukazao na izuzetno dobre odnose dvije zemlje, koji imaju korijene iz perioda bivše Jugoslavije i stariji su od aktuelnih zajedničkih evropskih interesa. Poštujemo te odnose i želimo da baštinimo tu tradiciju i u današnjem vremenu budemo dobri prijatelji, kazao je on. Predsjednik je naglasio da Crna Gora cijeni bezrezervnu podršku Rumunije crnogorskom članstvu u NATO i napretku u pregovorima sa EU, ističući da je ta zemlja kao odgovorna država regiona uradila sve da Crna Gora dostigne svoje evropske i evroatlantske aspiracije''- navedeno je u saopštenju.

Ambasador Nagy je zahvalio Đukanoviću na prilici da razmijene mišljenja uz ocjenu da je Crna Gora tokom njegovog diplomatskog mandata postigla sjajne rezultate koji su očigledni.

''Postali ste članica NATO-a, mnogo ste bliži EU i predvodite taj proces'', kazao je Nagy.

Ambasador Rumunije je naglasio da je, uprkos zahtjevnim temama tokom rumunskog predsjedavanja, poput Bregzita i izbora, u tom periodu poslata i veoma važna poruka da EU nije kompletna bez ZB i da je integracija obostrani benefit.

“To je zajednički rad, moramo i ubuduće raditi zajedno, do ispunjenja svih zahtjeva“, kazao je Nagy uz poruku da će Crna Gora i dalje imati snažnog prijatelja koji podržava proširenje.

Đukanović i Nagy saglasili su se da je dalja integracija regiona jedini racionalni izbor za prosperitet društava ZB.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.