Standard.

nedjelja decembar 15

Marković o susretu sa papom: Rekao je da prepoznaje doprinos Crne Gore globalnim inicijativama mira

Premijer Duško Marković juče se u Vatikanu sastao sa poglavarom Katoličke crkve papom Franjom. Marković je na svom Tviter nalogu objelodanio dio susreta i razgovora.

280 hits

nedjelja decembar 15

Otvaranje poglavlja je postalo vještački proces

Proces proširenja ne funkcioniše, otvaranje poglavlja je postalo vještački proces i takav pristup više ne funkcioniše, rekao je Pjer Mirel, nekadašnji direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, piše Pobjeda.

264 hits

nedjelja decembar 15

Prijedlog devet članica EU dobra protivteža Makronovom planu

Prijedlog nove metodologije proširenja Evropske unije, koji je pred Evropsku komisiju nedavno iznijelo devet država članica predstavlja politiku koja razumije daje politika proširenja najuspješnija koju je EU ikada imala, ali…

272 hits

subota decembar 14

DPS: MCP nije stvorila državu nego je podriva

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Narativ MCP koji obiluje politikantskim kvalifikacijama i dnevno - političkim floskulama više priliči, saopštenju neke od nacionalističkih, velikosrpskih partija, nego vjerskoj zajednici koja ne propušta da naglasi svoju “miroljubivost” i…

374 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
utorak, 18 jun 2019 07:51

Đukanović: Tuđe ne otimamo, naše ne damo

Crna Gora nema namjeru da otme nijedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što joj pripada, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je, na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama, kazao da Crna Gora mora opomenuti sve one koji žele da se miješaju u unutrašnja pitanja države.

“Nema namjeru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema namjeru ni da sa povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno”, rekao je Đukanović, prenosi portal Radio Televizije Crne Gore.

Prema njegovim riječima, uprkos tome što se pojavljuju opaske iz prošlosti, Crna Gora je odlučna u namjeri da uspostavi vladavinu prava, jer neće biti privilegovanih.

"Danas je vrijeme da shvate da nosili odijelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo posljedni trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome uključujući i one koji nose mantiju", naveo je Đukanović.

On je poručio da Crnom Gorom nikada nije upravljao niko sa strane i da države u državi nema, niti će je biti.

Onima koji imaju ideje paternalizma nad Crnom Gorom, poručio je da je Crna Gora nezavisna, suverena, međunarodno priznata država.

“Moramo vrlo jasno opomenuti svakoga ko ima takvu primisao da je Crna Gora suverena, nezavisna država časnih, dostojanstvenih, ponosnih ljudi, koji nijesu dozvoljavali nikada nikome da upravlja i manipuliše njima, pa ćemo to najmanje dozvoliti danas u 21. vijeku, kada smo obavili važan posao naše demokratske emancipacije”, saopštio je Đukanović.

On je poručio opoziciji da od vlade izbornog povjerenja nema ništa.

“Jasno je da od toga nema ništa, jasno je da vlast nije nešto što predstavlja ličnu, privatnu ili grupnu svojinu bilo koje grupe ljudi”, kazao je Đukanović.

On je dodao da će Crna Gora biti prva naredna članica Evropske unije (EU).

Kako je naveo Đukanović, iako nijesu vlast u Beranama, DPS nema razloga da se ljuti na građane.

“Građani imaju pravo i na greške, ako me pitate da li je na posljednjim lokalnim izborima prevagnulo nacionalno nad racionalnim – da, mislim da jeste”, naveo je on i dodao da je aktuelna vlast u Beranama izoštrila mnoge probleme, od kojih je najveća nezaposlenost.

RTCG

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.