Standard.

utorak jul 23

Generali Lanata i Dakić potpisali Deklaraciju o završetku procesa integracije Crne Gore u NATO

Komandant savezničke Komande za transformaciju (ACT), general André Lanata i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić, potpisali su danas u Podgorici Deklaraciju o završetku procesa integracije Crne…

147 hits

utorak jul 23

Zasijedao Savjet za NATO: Crna Gora se dokazala kao kredibilna i odgovorna saveznica

Savjet za NATO danas je, na IV sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, razmotrio set ključnih dokumenata iz minulog perioda, u odnosu na obaveze koje proizilaze iz…

151 hits

utorak jul 23

Danilović: Opozicija mora pokazati da je spremna da vodi državu

Bez tehničke vlade neće biti poštenih izbora, istakao je poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. On je u razgovoru za Dan kazao da će se opozicija izboriti za tehničku vladu…

197 hits

utorak jul 23

Prekinuta sjednica lokalnog parlamenta, Krapović: Razmotrićemo učešce u vladajućoj koaliciji

Sjednica Skupštine opštine Budva juče je ponovo prekinuta kadaje osam odbornika Demokrata napustilo zasijedanje jer je sa dnevnog reda skinut njihov zahtjev o utvrđivanju javnog interesa kojimje traženo da dvije…

213 hits

 
 
 
 
utorak, 18 jun 2019 07:51

Đukanović: Tuđe ne otimamo, naše ne damo

Crna Gora nema namjeru da otme nijedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što joj pripada, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je, na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama, kazao da Crna Gora mora opomenuti sve one koji žele da se miješaju u unutrašnja pitanja države.

“Nema namjeru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema namjeru ni da sa povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno”, rekao je Đukanović, prenosi portal Radio Televizije Crne Gore.

Prema njegovim riječima, uprkos tome što se pojavljuju opaske iz prošlosti, Crna Gora je odlučna u namjeri da uspostavi vladavinu prava, jer neće biti privilegovanih.

"Danas je vrijeme da shvate da nosili odijelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo posljedni trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome uključujući i one koji nose mantiju", naveo je Đukanović.

On je poručio da Crnom Gorom nikada nije upravljao niko sa strane i da države u državi nema, niti će je biti.

Onima koji imaju ideje paternalizma nad Crnom Gorom, poručio je da je Crna Gora nezavisna, suverena, međunarodno priznata država.

“Moramo vrlo jasno opomenuti svakoga ko ima takvu primisao da je Crna Gora suverena, nezavisna država časnih, dostojanstvenih, ponosnih ljudi, koji nijesu dozvoljavali nikada nikome da upravlja i manipuliše njima, pa ćemo to najmanje dozvoliti danas u 21. vijeku, kada smo obavili važan posao naše demokratske emancipacije”, saopštio je Đukanović.

On je poručio opoziciji da od vlade izbornog povjerenja nema ništa.

“Jasno je da od toga nema ništa, jasno je da vlast nije nešto što predstavlja ličnu, privatnu ili grupnu svojinu bilo koje grupe ljudi”, kazao je Đukanović.

On je dodao da će Crna Gora biti prva naredna članica Evropske unije (EU).

Kako je naveo Đukanović, iako nijesu vlast u Beranama, DPS nema razloga da se ljuti na građane.

“Građani imaju pravo i na greške, ako me pitate da li je na posljednjim lokalnim izborima prevagnulo nacionalno nad racionalnim – da, mislim da jeste”, naveo je on i dodao da je aktuelna vlast u Beranama izoštrila mnoge probleme, od kojih je najveća nezaposlenost.

RTCG

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.