Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

10 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

34 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

10 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

118 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 decembar 2017 13:40

DF: Imaju li Savić i Mugoša platu od 650 eura?

Predsjedništvo Demokratskog fronta danas je, nakon, kako kažu, petnaest postavljenih pitanja, upitalo predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu da li sudije Boris Savić i Suzana Mugoša imaju platu od 650 eura.

U DF-u ističu da se, nakon skandalozne odluke Suzane Mugoše da ne dozvoli postavljanje pitanja svjedoku saradniku u vezi sa iskazom koji je dao pred sudijom Borisom Savićem, kad mu je dodijeljen status, ozbiljno potvrđuje stav Vesne Medenice o “jadnim” sudijama koje primaju 650 eura i koje jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Zato u toj partiji pitaju kako je Savić 22. novembra prošle godine mogao Saši Sinđeliću da dodijeli status svjedoka saradnika i to na ime Aleksandar Sinđelić, a da još nije odgovarao za krivična djela zloupotreba službenog položaja, ometanje pravde i prikrivanje identiteta lica koje se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici.

“A da ovaj kriminalni akt bude kompletiran, Boris Savić se u rješenju poziva na krivični predmet koji se vodi protiv izmišljenog Eduarda Širokova a ne Šišmakova. Znači, svjesno, u sadejstvu sa specijalnim državnim tužiocem M.Š.K. predsjednik Višeg suda kreira montažu državnog udara koja ima za cilj podizanje optužnice protiv lidera najjačeg opozicionog saveza”, navode u DF-u.

Kako su naglasili, u iskazu Saše Sinđelića koji je dao tada se jasno vidi da on izjavljuje kako je prilikom prvog susreta sa navodnim Edijem pokušao da mu proda nekakv mač, da nisu razgovarali o politici, a posebno nisu spominjali Crnu Goru, te da je njegov drug Edi kolekcionar – nacionalista po zanimanju.

“Sinđelić u svom iskazu, a tiče se dešavanja ispred Skupštine 16. oktobra 2016. govori o čitavoj opoziicji, i čovjeku iz okruženja rukovodstva DF – a, koji nije lider ni funkcioner, a koji navodno treba da preuzme telefon od Bratislava Dikića. Kako nakon godinu dana Saša Sinđelić iz temelja mijenja svoj iskaz na osnovu kojeg je dobio status svjedoka saradnika pravo je pitanje za Borisa Savića, Suzanu Mugošu i M.Š.K”, kažu u Demokratskom frontu.

Dodaju da odjednom iščezava opozicija i čovjek iz okruženja rukovodstva DF – a, ali zato u najnovijoj verziji Predsjedništvo DF – a preuzima kompletnu organizaciju državnog udara.

“I dok nas M.Š.K. optužuje da smo planirali državni udar, a Sinđa da smo izdali jer nismo planirali državni udar, Viši sud svakodnevno postaje poprište sukobljenih dijagnoza svjedoka saradnika i specijalnog državnog tužioca. Zašto Suzana Mugoša ne dozvoljava postavljanje pitanja na okolnosti koje se tiču Sinđelićevog iskaza od 22. novembra je, kažu u toj partiji, lako zaključiti, kao što je lako zaključiti zbog čega odbija privremeno odbacivanje optužnice dok u Viši sud iz Novog sela ne stigne 125.500 evra koje su nestale na letu Beograd – Podgorica. Zbog svega navedenog, gospođo Medenica, pitamo Vas još jednom: da li je moguće da Boris Savić i Suzana Mugoša imaju platu samo 650 eura? A zbog svega gore navedenog, vjerujemo da ima smisla još jednom postaviti pitanje: đe su pare Milivoje“, zaključuju u DF-u.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.