Standard.

ponedjeljak decembar 09

DF već priprema strategiju za odbranu crkve: "Konsultovaćemo se sa vladikama, spremni smo da položimo živote"

Demokratski front već je krenuo u pripremu konkretnih akcija kako bi zaštitili crkve, manstire i hramove Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, rečeno je Standardu iz…

1073 hits

ponedjeljak decembar 09

Članovi tri partije pristupili Srpskoj alternativi

Članovi Saveza za pomirenje, kojeg predvodi Svetislav Perišić, inicijativnog odbora Prave Crne Gore Marka Milačića, Radničke partije i Stranke penzionera iz Bijelog Polja, zvanično su pristupili novoj političkoj partiji Srpska…

280 hits

ponedjeljak decembar 09

Fokus DPS-a nakon Kongresa: Jačanje identiteta, partijske moći i autokefalna CPC

Milo Đukanović i Duško Marković dobili su nepodijeljenu podršku delegata, jednoglasno su usvojeni inovirani Program i statut Demokratske partije socijalista, izabran Glavni odbor. Najjača partija u Crnoj Gori je osmim…

255 hits

ponedjeljak decembar 09

Politički eksponirana lica pod pooštrenom kontrolom

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, koji je bio u skupštinskoj proceduri, biće pooštreno kontrolisanje politički eksponiranih osoba.

262 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 decembar 2017 13:40

DF: Imaju li Savić i Mugoša platu od 650 eura?

Predsjedništvo Demokratskog fronta danas je, nakon, kako kažu, petnaest postavljenih pitanja, upitalo predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu da li sudije Boris Savić i Suzana Mugoša imaju platu od 650 eura.

U DF-u ističu da se, nakon skandalozne odluke Suzane Mugoše da ne dozvoli postavljanje pitanja svjedoku saradniku u vezi sa iskazom koji je dao pred sudijom Borisom Savićem, kad mu je dodijeljen status, ozbiljno potvrđuje stav Vesne Medenice o “jadnim” sudijama koje primaju 650 eura i koje jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Zato u toj partiji pitaju kako je Savić 22. novembra prošle godine mogao Saši Sinđeliću da dodijeli status svjedoka saradnika i to na ime Aleksandar Sinđelić, a da još nije odgovarao za krivična djela zloupotreba službenog položaja, ometanje pravde i prikrivanje identiteta lica koje se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici.

“A da ovaj kriminalni akt bude kompletiran, Boris Savić se u rješenju poziva na krivični predmet koji se vodi protiv izmišljenog Eduarda Širokova a ne Šišmakova. Znači, svjesno, u sadejstvu sa specijalnim državnim tužiocem M.Š.K. predsjednik Višeg suda kreira montažu državnog udara koja ima za cilj podizanje optužnice protiv lidera najjačeg opozicionog saveza”, navode u DF-u.

Kako su naglasili, u iskazu Saše Sinđelića koji je dao tada se jasno vidi da on izjavljuje kako je prilikom prvog susreta sa navodnim Edijem pokušao da mu proda nekakv mač, da nisu razgovarali o politici, a posebno nisu spominjali Crnu Goru, te da je njegov drug Edi kolekcionar – nacionalista po zanimanju.

“Sinđelić u svom iskazu, a tiče se dešavanja ispred Skupštine 16. oktobra 2016. govori o čitavoj opoziicji, i čovjeku iz okruženja rukovodstva DF – a, koji nije lider ni funkcioner, a koji navodno treba da preuzme telefon od Bratislava Dikića. Kako nakon godinu dana Saša Sinđelić iz temelja mijenja svoj iskaz na osnovu kojeg je dobio status svjedoka saradnika pravo je pitanje za Borisa Savića, Suzanu Mugošu i M.Š.K”, kažu u Demokratskom frontu.

Dodaju da odjednom iščezava opozicija i čovjek iz okruženja rukovodstva DF – a, ali zato u najnovijoj verziji Predsjedništvo DF – a preuzima kompletnu organizaciju državnog udara.

“I dok nas M.Š.K. optužuje da smo planirali državni udar, a Sinđa da smo izdali jer nismo planirali državni udar, Viši sud svakodnevno postaje poprište sukobljenih dijagnoza svjedoka saradnika i specijalnog državnog tužioca. Zašto Suzana Mugoša ne dozvoljava postavljanje pitanja na okolnosti koje se tiču Sinđelićevog iskaza od 22. novembra je, kažu u toj partiji, lako zaključiti, kao što je lako zaključiti zbog čega odbija privremeno odbacivanje optužnice dok u Viši sud iz Novog sela ne stigne 125.500 evra koje su nestale na letu Beograd – Podgorica. Zbog svega navedenog, gospođo Medenica, pitamo Vas još jednom: da li je moguće da Boris Savić i Suzana Mugoša imaju platu samo 650 eura? A zbog svega gore navedenog, vjerujemo da ima smisla još jednom postaviti pitanje: đe su pare Milivoje“, zaključuju u DF-u.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.