Standard.

nedjelja decembar 15

Marković o susretu sa papom: Rekao je da prepoznaje doprinos Crne Gore globalnim inicijativama mira

Premijer Duško Marković juče se u Vatikanu sastao sa poglavarom Katoličke crkve papom Franjom. Marković je na svom Tviter nalogu objelodanio dio susreta i razgovora.

276 hits

nedjelja decembar 15

Otvaranje poglavlja je postalo vještački proces

Proces proširenja ne funkcioniše, otvaranje poglavlja je postalo vještački proces i takav pristup više ne funkcioniše, rekao je Pjer Mirel, nekadašnji direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, piše Pobjeda.

260 hits

nedjelja decembar 15

Prijedlog devet članica EU dobra protivteža Makronovom planu

Prijedlog nove metodologije proširenja Evropske unije, koji je pred Evropsku komisiju nedavno iznijelo devet država članica predstavlja politiku koja razumije daje politika proširenja najuspješnija koju je EU ikada imala, ali…

268 hits

subota decembar 14

DPS: MCP nije stvorila državu nego je podriva

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Narativ MCP koji obiluje politikantskim kvalifikacijama i dnevno - političkim floskulama više priliči, saopštenju neke od nacionalističkih, velikosrpskih partija, nego vjerskoj zajednici koja ne propušta da naglasi svoju “miroljubivost” i…

370 hits

 
 
 
 
srijeda, 17 jul 2019 14:54

Marković: Nema razloga da odluke o dodjeli stanova pod povoljnim uslovima ne budu objavljene

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je danas na Premijerskom satu, odgovarajući na pitanje poslanika Neđeljka Rudovića iz Poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Demosa da Vlada ne poklanja stanove već da ih dodjeljuje pod povoljnim uslovima, da na sličan način postupaju i druge države, druge grane vlasti u Crnoj Gori kao i strane i domaće kompanije te da on ne vidi razlog da takve odluke ne budu objavljene

„U crnogorskoj javnoj upravi radi na desetine hiljada zaposlenih. Neki kao funkcioneri, većina kao državni službenici. Valjda je normalno da im država (gle čuda!) kao poslodavac omogući da po povoljnijim uslovima obezbijede krov nad glavom. Trn u oku su Vam funkcioneri, pa ste pitanje postavili tako, da pomišljam da bi Crna Gora bila obećana zemlja kada bi funkcioneri bili beskućnici. Upire se prstom i u državne službenike. Hoćete da kažete da je ispravno da mlada osoba koja gradi karijeru u državnoj upravi (a svi znamo kakve su plate u državnoj upravi) cijelog života ostane kod roditelja. Da nema pravo na podršku poslodavca da dostojanstveno i od svoga rada, gradi svoju budućnost“, rekao je premijer.

Predsjednik Vlade je iznio podatke da je u sektoru bezbjednosti u poslednje 4 godine preko 700 zaposlenih riješilo stambeno pitanje po povoljnijim uslovima te da će u ovoj godini oko 150 zaposlenih takođe biti u prilici da dobije kredit za poboljšanje uslova stanovanja, izgradnju ili kupovinu stana.

„Sindikat bezbjednosnih institucija je uz podršku Vlade započeo projekte za zaposlene u Baru, Cetinju, Beranama, Pljevljima, Herceg Novom, Ulcinju, Danilovgradu – za još oko 300 stambenih jedinica. U prosvjeti imamo 318 zaposlenih koji su stambena pitanja riješili po povoljnijim uslovima. Samo u posljednje dvije godine ovo važno egzistencijalno pitanje riješilo je i 160 zaposlenih u zdravstvu“, rekao je Marković.

Premijer je rekao da pošto javni funkcioneri svoju imovinu prijavljuju Agenciji za sprečavanje korupcije, uključujući i detaljne podatke ako su stan ili kredit dobili na osnovu odluke Vladine komisije – ne vidi zašto se i odluka o dodjeli stana ili kredita funkcioneru ne bi objavila.

„I kao što sam spreman da ponovo sagledamo tekst Odluke, i da razgovaramo o postavljenim kriterijumima, spreman sam i da skinemo oznaku tajnosti sa imena funkcionera koji rješavaju stambeno pitanje. Na kraju – dogod budem predsjednik Vlade, stambena politika se može samo unapređivati kako bi što veći broj zaposlenih i građana koji su u stanju takve potrebe, rješavao stambeno pitanje“, rekao je Marković.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.