Standard.

nedjelja decembar 15

Marković o susretu sa papom: Rekao je da prepoznaje doprinos Crne Gore globalnim inicijativama mira

Premijer Duško Marković juče se u Vatikanu sastao sa poglavarom Katoličke crkve papom Franjom. Marković je na svom Tviter nalogu objelodanio dio susreta i razgovora.

276 hits

nedjelja decembar 15

Otvaranje poglavlja je postalo vještački proces

Proces proširenja ne funkcioniše, otvaranje poglavlja je postalo vještački proces i takav pristup više ne funkcioniše, rekao je Pjer Mirel, nekadašnji direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, piše Pobjeda.

260 hits

nedjelja decembar 15

Prijedlog devet članica EU dobra protivteža Makronovom planu

Prijedlog nove metodologije proširenja Evropske unije, koji je pred Evropsku komisiju nedavno iznijelo devet država članica predstavlja politiku koja razumije daje politika proširenja najuspješnija koju je EU ikada imala, ali…

268 hits

subota decembar 14

DPS: MCP nije stvorila državu nego je podriva

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Narativ MCP koji obiluje politikantskim kvalifikacijama i dnevno - političkim floskulama više priliči, saopštenju neke od nacionalističkih, velikosrpskih partija, nego vjerskoj zajednici koja ne propušta da naglasi svoju “miroljubivost” i…

370 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
utorak, 23 jul 2019 07:45

Prekinuta sjednica lokalnog parlamenta, Krapović: Razmotrićemo učešce u vladajućoj koaliciji

FOTO: RTV Budva FOTO: RTV Budva

Sjednica Skupštine opštine Budva juče je ponovo prekinuta kadaje osam odbornika Demokrata napustilo zasijedanje jer je sa dnevnog reda skinut njihov zahtjev o utvrđivanju javnog interesa kojimje traženo da dvije zelene površine park u turističkom naselju Slovenska plaža i parcela ispred TQ Plaze budu zaštićene od gradnje. Zbog dva uzastopna preglasavanja od strane odbornika DF-a i DPS -a, lokalni odbor Demokrata najavljuje preispitivanje daljeg učešća u vladajućoj koaliciji, piše Pobjeda.

Protiv prijedloga Demokrata glasali su odbornici DF-a, DPS-a, kao i nezavisni odbornici Stevan Džaković i Goran Pejović.

Odbornici Demokrata su poslije glasanja napustili salu lokalnog parlamenta, nakon čega je predsjedavajući Krsto Radović dao pauzu. U skupštinskoj sali se, nakon pauze, pojavilo svega sedam odbornika, pa je Radović zbog nedostatka kvoruma, prekinuo sjednicu.

Lider budvanskog odbora Demokrata Dragan Krapović ocijenio je da opozicioni DPS i vladajući DF konačno treba da otvore karte i formalizuju novu vladajuću koaliciju u Budvi. Najavio je i da će Demokrate u narednom periodu preispitati učešće u koaliciji.

"Ovo je druga zaredom sjednica da nas preglasavaju DF i DPS. Front od samog početka ne želi da se donesu odluke već pribjegavaju prizemnoj političkoj manipulaciji. Na nama je sada da preispitamo naše dalje učešće u koaliciji. Mislim da je mnogo poštenije da kolege sjednu za sto i dogovore neku novu većinu i preuzmu vlast. Mi nemamo problem da budemo opozicija. Na ovaj način teško da možemo dalje sarađivati", izjavio je Krapović. Odbornici DF-a i DPS-a Đorđe Vujović i Marko Vuković tvrde, međutim, da o saradnji te dvije partije na lokalnom nivou nema ni govora, već da zahtjev Demokrata nije pravno utemeljen.

Demokrate su dobile podršku odbornika Crnogorske Dragana Ivančevića, koji je inicirao da se kao prva tačka dnevnog reda uvrsti analiza rada gradske vlasti tokom mandata aktuelnog predsjednika opštine Marka Carevića.

Carević, sa druge strane, ističe da njegovi koalicioni partneri još nijesu preboljeli rotacije na čelu lokalne uprave, te da ga od prvog dana opstruiraju. Ističe i da će on lično najviše dobiti time da ne bude dio „ovakve vladajuće koalicije".

To je, ako mene pitate, lično. To će biti još jedan scenario kao u Kotoru, oni su ti koji ruše vlast, a mi je držimo sa šest odbornika. DF i ja lično radimo u interesu građana. Mojim imenovanjem počele su opstrukcije, ali to nas neće omesti u radu u interesu građana. Donosim odluke u interesu grada, ali je i to problematično, jer ako nije po njihovom, onda ne može nikako. Ova opstrukcija je iznuđena poručio je Carević i dodao da je već dva puta bezuspješno pokušavao da sazove koalicioni sastanak.

Prvo u petak i nijesu se odazvali, pa onda u subotu i ni tada se nijesu odazvali zaključio je Carević.

Rok za izlazak iz vlasti nije vremenski ograničen

Dragan Krapović je u izjavi za Pobjedu objasnio kako period u kome će razmotriti dalje učešće u vladajućoj koaliciji nije vremenski ograničen. Naveo je i kako budvanski odbor Demokrata, uz saglasnost i koordinaciju sa centralom partije, autono! mno sprovodi politiku u Budvi.

"Lider Demokrata Aleksa Bečić nije slučajno rekao da opoziciji treba provjetravanje. Takav stav nije posljedica našeg odnosa prema drugima u opoziciji, već je isključivo uslovljen djelovanjem nekih opozicionara i političkih subjekata koje predstavljaju. Previše smo se puta mi spuštali na to uže da bi I sada prihvatili dilove DPS-a i DF-a preko naših leđa, bilo da se radi o soliterima na Slovenskoj plaži ili o izbornom zakonodavstvu... Činjenica je, ne samo da smo dva puta preglasani glasovima DF-a i DPS-a, nego i da smo onemogućeni da neke tačke uvrstimo u dnevni red. Ja sad pitam kako se to drugačije zove nego neformalna koalicija. Ja zaista ne vidim svrhu našeg daI ljeg učešća u koaliciji, ako ćemo stalno biti preglasavani", rekao je Krapović Pobjedi.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 23 jul 2019 10:14

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.