Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

8 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

32 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

9 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

118 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 07:56

Danilović: Opozicija mora pokazati da je spremna da vodi državu

Bez tehničke vlade neće biti poštenih izbora, istakao je poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. On je u razgovoru za Dan kazao da će se opozicija izboriti za tehničku vladu ako bude složna i ako bude glasno i istrajno tražila njeno formiranje.

“Opozicija ne smije sebi dopustiti još jednu svađu i međusobno prepucavanje. Razumijem da neki stranački interes nalaže nekoj partiji da ostane van procesa koji bi otvorio formiranje tehničke vlade, ali ovdje je mnogo važniji opšti građanski i državni interes od pojedinačnih i partijskih”, rekao je Danilović.

Kako je dodao, kao političar koji konstantno poziva opozicione političke subjekte da sjednu za isti sto i razgovaraju jer je vremena sve manje zna da je volja ipak iznad svega.

“Vremena je zaista sve manje. Ipak, ako imamo volje, imaćemo i vremena. Alternativa je nesporazum, još jedan u beskrajnom nizu. Izmijeniti izborno i prateće zakonodavstvo nije dovoljno za fer izbore. Osnovno pitanje je ko će sprovoditi zakone i pravila. Ako to bude radila ova vlada, fer uslova neće biti. Možemo prepisati pravila i zakonodavstvo neke od skandinavskih zemalja, ali to bi bila samo jedna politička parodija. Izvršna vlast mora biti kontrolisana u izbornom procesu. Koliko je god otpora ideji da se sastavi tehnička, prelazna vlada, svakome je jasno da samo kroz takvu vladu možemo makar nešto kontrolisati”, naglasio je Danilović.

Naravno, kako je dodao, uz to se, između ostalog, zakonski moraju rekonstruisati Državna izborna komisija, Agencija za sprečavanje korupcije, Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama…

“U Skupštini se mora obezbijediti ravnopravan status opozicije i upravljanje odborima, a posebno se moramo posvetiti zakonskom uređenju prava i obaveza u sferi raspolaganja registrima koje vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova. Opozicija na kraju mora učestvovati u kreiranju budžeta za i duću godinu i potom kontrolisati ključne resore kroz tehničku vladu”, smatra Danilović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.