Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

16 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

41 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

14 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

123 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 12:49

Zasijedao Savjet za NATO: Crna Gora se dokazala kao kredibilna i odgovorna saveznica

Savjet za NATO danas je, na IV sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, razmotrio set ključnih dokumenata iz minulog perioda, u odnosu na obaveze koje proizilaze iz članstva Crne Gore u Alijansi. Konstatovano je da je Crna Gora postigla značajne rezultate nakon dvije godine članstva i da je, kvalitetnim i pravovremenim ispunjavanjem obaveza u okviru Saveza, potvrdila da je kredibilna i odgovorna saveznica, što je prepoznato od strane svih članica Alijanse, saopšteno je iz Vlade.

U okviru razmatranja sprovođenja Političkih prioriteta Crne Gore u okviru NATO-a, Savjet je ocijenio da je uspješno profilisanje naše države u Alijansi kroz implementaciju političkih prioriteta podjednako važno i za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Savjet je, kako je saopšteno, razmotrio Izvještaj o sprovođenju NATO vježbe upravljanja krizama - CMX 2019, pri čemu je zaključeno da je, sagledavanjem postojećeg sistema odgovora na krizne situacije i provjerom njegove kompatibilnost s NATO-om, te identifikovanjem nedostataka koje je potrebno otkloniti u narednom periodu, u pripremi vježbe sprovedena veoma efikasna interresorna komunikacija, razumijevanje i poznavanje NATO sistema odgovora na krize, pa se učešće Crne Gore u CMX 2019 može ocijeniti uspješnim.

Na sastanku je razmotren Izvještaj o završetku integracijskog procesa u kojem je je konstatovano da je procjena NATO-a da Crna Gora u ovoj godini može u potpunosti zaključiti proces integracije u svim oblastima jer je dostigla punu integrisanost, dovoljna da na nacionalnom nivou budemo izuzetno zadovoljni dosadašnjim učinkom u kontekstu članstva.

https://twitter.com/VladaCG/status/1153603354733547520

Kao četvrtu tačku dnevnog reda, Savjet je razmotrio Implementaciju Akcionog plana za 2019. godinu Komunikacione strategije za NATO. Zaključeno je da se Strategija uspješno sprovodi, kao i da Komunikacioni tim preduzima sve mjere kako bi se taj proces uspješno nastavio u budućnosti. Na sjednici Savjeta za NATO, pozdravljeno je i uspješno lansiranje kampanje „WeAreNATO“ (Mi smo NATO) koju Crna Gora sprovodi uz podršku partnera iz Ujedinjenog Kraljevstva, u cilju profilisanja Crne Gore kao uspješne saveznice, kao i u cilju približavanja domaćoj javnosti aktivnosti koje naša država sprovodi kao članica Alijanse.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 23 jul 2019 13:23

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.