Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

108 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

140 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

111 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

220 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 avgust 2019 10:20

Milačić iz Stanjevića: SPC u Crnoj Gori je tvrd orah koji niko ne može slomiti

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić sastao se sa predsjednikom Saveza Srba Francuske Đurom Ćetkovićem. Sastanak je upriličen u Manastiru Stanjevići iznad Budve, a domaćin susreta bio je iguman Manastira Jefrem Dabanović, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Sagovornici su istakli važnost duhovne dimenzije koja prožima cjelokupni istorijat Crne Gore, ističući upravo značaj Manastira Stanjević koji je pregnućima Mitropolita Amfilohija, ali i cjelokupnog monaštva, sveštenstva i vjerujućeg naroda ponovo zasijao na ponos ne samo Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj, već i cijeloj Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić je istakao:

''Srećan sam što smo baš ovaj Manastir odabrali kao mjesto dočeka uvaženog prijatelja i predstavnika Srba u Francuskoj, Đura Ćetkovića. Imajući u vidu njegovu ulogu u zaštiti interesa nekoliko stotina hiljada Srba u toj zemlji, njegov doprinos gledam istim očima kao i pregalaštvo oca Jefrema koji je u ovom smutnom vremenu uspio da obnovi i preporodi Manastir Stanjević. Upravo ovakvim svijetlim primjerima dokazujemo samima sebi da smo kadri da zaštitimo naš narod, ali i drugima da uputimo poruku da je naš narod, naša vjera, naša tradicija, naša istorija ''tvrd orah'' koji ni zub vremena ne može slomiti, a kamoli neki neprijatelj spolja, a još manje iznutra'', zaključio je Milačić.

Susretu su prisustvovali i generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković, kordinator za Budvu Aleksandar Franeta, kao i član IO Prave u Budvi, Jovan Ivanović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.