Standard.

nedjelja decembar 15

Marković o susretu sa papom: Rekao je da prepoznaje doprinos Crne Gore globalnim inicijativama mira

Premijer Duško Marković juče se u Vatikanu sastao sa poglavarom Katoličke crkve papom Franjom. Marković je na svom Tviter nalogu objelodanio dio susreta i razgovora.

276 hits

nedjelja decembar 15

Otvaranje poglavlja je postalo vještački proces

Proces proširenja ne funkcioniše, otvaranje poglavlja je postalo vještački proces i takav pristup više ne funkcioniše, rekao je Pjer Mirel, nekadašnji direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, piše Pobjeda.

260 hits

nedjelja decembar 15

Prijedlog devet članica EU dobra protivteža Makronovom planu

Prijedlog nove metodologije proširenja Evropske unije, koji je pred Evropsku komisiju nedavno iznijelo devet država članica predstavlja politiku koja razumije daje politika proširenja najuspješnija koju je EU ikada imala, ali…

268 hits

subota decembar 14

DPS: MCP nije stvorila državu nego je podriva

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Narativ MCP koji obiluje politikantskim kvalifikacijama i dnevno - političkim floskulama više priliči, saopštenju neke od nacionalističkih, velikosrpskih partija, nego vjerskoj zajednici koja ne propušta da naglasi svoju “miroljubivost” i…

370 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
ponedjeljak, 12 avgust 2019 10:20

Milačić iz Stanjevića: SPC u Crnoj Gori je tvrd orah koji niko ne može slomiti

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić sastao se sa predsjednikom Saveza Srba Francuske Đurom Ćetkovićem. Sastanak je upriličen u Manastiru Stanjevići iznad Budve, a domaćin susreta bio je iguman Manastira Jefrem Dabanović, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Sagovornici su istakli važnost duhovne dimenzije koja prožima cjelokupni istorijat Crne Gore, ističući upravo značaj Manastira Stanjević koji je pregnućima Mitropolita Amfilohija, ali i cjelokupnog monaštva, sveštenstva i vjerujućeg naroda ponovo zasijao na ponos ne samo Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj, već i cijeloj Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić je istakao:

''Srećan sam što smo baš ovaj Manastir odabrali kao mjesto dočeka uvaženog prijatelja i predstavnika Srba u Francuskoj, Đura Ćetkovića. Imajući u vidu njegovu ulogu u zaštiti interesa nekoliko stotina hiljada Srba u toj zemlji, njegov doprinos gledam istim očima kao i pregalaštvo oca Jefrema koji je u ovom smutnom vremenu uspio da obnovi i preporodi Manastir Stanjević. Upravo ovakvim svijetlim primjerima dokazujemo samima sebi da smo kadri da zaštitimo naš narod, ali i drugima da uputimo poruku da je naš narod, naša vjera, naša tradicija, naša istorija ''tvrd orah'' koji ni zub vremena ne može slomiti, a kamoli neki neprijatelj spolja, a još manje iznutra'', zaključio je Milačić.

Susretu su prisustvovali i generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković, kordinator za Budvu Aleksandar Franeta, kao i član IO Prave u Budvi, Jovan Ivanović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.