Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

112 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

144 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

115 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

224 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 11:13

Prava Crna Gora: Opozicija da napravi prvi korak ka pomirenju

Prava Crna Gora sa nevjericom posmatra način na koji je parlamentarna opozicija započela „predan i posvećen rad sveobuhvatnih reformi izbornog sistema“, a koji bi u susret izbornoj godini, trebalo da dovede do smanjenja mogućnosti za zloupotrebe u izbornom procesu od strane vlasti, saopšteno je iz te partije.

Ono što je, kako kažu, započelo kao kritika određenih poteza drugih političkih subjekata, brzo se pretvorilo u rat koji je lišen svakog smisla i ideje i koji je, izgleda - sam sebi cilj.

"Naivno je očekivati da će takva retorika, kakvu poslednjih dana čujemo iz vodećih opozicionih partija, dovesti do ičeg dobrog, pa čak ni do preraspodjele birača unutar opozicionih partija. Pokazano nepoštovanje, nesloga i ozlojađenost, ljude tjeraju prije u letargično i depresivno nepovjerenje prema svakom političaru. Važnost zajedničkih ciljeva ne daje nam pravo na sujetu. Svima nam je poznato da istorija našeg naroda nije samo istorija velikih slavnih predaka, oslobodilačkih ratova i nesalomljivih ideala slobode, pravde i požrtvovanja, već i istorija povrijeđenih sujeta, narazumnih uvreda i bratskih pogleda preko nišana", navodi se u saopštenju.

Kod otvorenog sukoba, kako ističu, najteže je napraviti prvi korak ka, ako ne pomirenju, barem pragmatičnom sagledavanju zajedničkih stremljenja i vrijednosti.

"Da bi našim kolegama iz opozicionih partija olakšali teret, koji ne svojom krivicom, već smišljenom manipulacijom zajedničkog političkog neprijatelja, nose ovih dana, Prava Crna Gora, iako najmlađa i vanparlametarna politička partija, usuđuje se još jednom ukazati na nužnost saradnje svih nas koji imamo zajednički cilj – vratiti Crnu Goru sebi, utemeljiti je na pravim vrijednostima i graditi na zdravim osnovama. Zbog toga ovim putem pozivamo sve opozicione partije da se u tom cilju okupimo i bez velikih planova, strategija, sporazuma i protokola, utvrdimo minimum ispod kojeg, u susret izbornoj kampanji, nećemo ići – međusobno uvažavanje i poštovanje ljudskog i političkog dostojanstva, apsolutni prekid rata saopštenjima i usresređenost na afirmativnu promociju vrijednosti koje zastupamo", poručeno je iz Prave Crne Gore.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.