Standard.

nedjelja novembar 17

Davor Gjenero: Makronov prijedlog se ne može odnositi na Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Inicijativa ,,Mali Šengen“ jasno pokazuje razliku između crnogorskog pristupa pregovorima o članstvu u EU i pristupa Republici Srbiji.

137 hits

nedjelja novembar 17

Kurti: Vučić je Milošević sa drugačijim sredstvima

Objavljeno u: Politika

by Samir

Prijevremeni parlamentarni izbori na Kosovu, održani 6. oktobra ove godine, potvrdili su prognoze većine prištinskih analitičara, koji su tvrdili da će mandatar za sastav nove kosovske vlade biti Albin Kurti,…

124 hits

nedjelja novembar 17

Sekulić: Očekujem dvotrećinsku podršku iako smo odbili tehničku vladu

Objavljeno u: Politika

by Samir

Vjerujem da ćemo imati dvotrećinsku većinu za usvajanje izbornog zakona, bez obzira na to što zahtjev za formiranje tehničke vlade nije prihvaćen, kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a…

119 hits

subota novembar 16

Bešlin: Četnički vojvoda i plagijator nijesu ozbiljna alternativa DPS-u

Objavljeno u: Politika

by Samir

Nema ‘malog Šengena’ bez perspektive mira i dobrosusjedstva, a prihvatanje realnosti o kosovskoj nezavisnosti je prvi korak u tom smjeru, kaže u intervjuu Vikend novinama jedan od najznačajnijih srpskih istoričara…

279 hits

subota novembar 16

EK: Potreban nezavisan odgovor na navode o korupciji

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora je u prvoj polovini ove godine nastavila da primjenjuje akcione planove za Poglavlja 23 i 24 i druga strateška dokumenta, ali je potreban vjerodostojan, nezavisan i efikasan institucionalni…

294 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 11:13

Prava Crna Gora: Opozicija da napravi prvi korak ka pomirenju

Prava Crna Gora sa nevjericom posmatra način na koji je parlamentarna opozicija započela „predan i posvećen rad sveobuhvatnih reformi izbornog sistema“, a koji bi u susret izbornoj godini, trebalo da dovede do smanjenja mogućnosti za zloupotrebe u izbornom procesu od strane vlasti, saopšteno je iz te partije.

Ono što je, kako kažu, započelo kao kritika određenih poteza drugih političkih subjekata, brzo se pretvorilo u rat koji je lišen svakog smisla i ideje i koji je, izgleda - sam sebi cilj.

"Naivno je očekivati da će takva retorika, kakvu poslednjih dana čujemo iz vodećih opozicionih partija, dovesti do ičeg dobrog, pa čak ni do preraspodjele birača unutar opozicionih partija. Pokazano nepoštovanje, nesloga i ozlojađenost, ljude tjeraju prije u letargično i depresivno nepovjerenje prema svakom političaru. Važnost zajedničkih ciljeva ne daje nam pravo na sujetu. Svima nam je poznato da istorija našeg naroda nije samo istorija velikih slavnih predaka, oslobodilačkih ratova i nesalomljivih ideala slobode, pravde i požrtvovanja, već i istorija povrijeđenih sujeta, narazumnih uvreda i bratskih pogleda preko nišana", navodi se u saopštenju.

Kod otvorenog sukoba, kako ističu, najteže je napraviti prvi korak ka, ako ne pomirenju, barem pragmatičnom sagledavanju zajedničkih stremljenja i vrijednosti.

"Da bi našim kolegama iz opozicionih partija olakšali teret, koji ne svojom krivicom, već smišljenom manipulacijom zajedničkog političkog neprijatelja, nose ovih dana, Prava Crna Gora, iako najmlađa i vanparlametarna politička partija, usuđuje se još jednom ukazati na nužnost saradnje svih nas koji imamo zajednički cilj – vratiti Crnu Goru sebi, utemeljiti je na pravim vrijednostima i graditi na zdravim osnovama. Zbog toga ovim putem pozivamo sve opozicione partije da se u tom cilju okupimo i bez velikih planova, strategija, sporazuma i protokola, utvrdimo minimum ispod kojeg, u susret izbornoj kampanji, nećemo ići – međusobno uvažavanje i poštovanje ljudskog i političkog dostojanstva, apsolutni prekid rata saopštenjima i usresređenost na afirmativnu promociju vrijednosti koje zastupamo", poručeno je iz Prave Crne Gore.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.