Standard.

nedjelja novembar 17

Davor Gjenero: Makronov prijedlog se ne može odnositi na Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Inicijativa ,,Mali Šengen“ jasno pokazuje razliku između crnogorskog pristupa pregovorima o članstvu u EU i pristupa Republici Srbiji.

143 hits

nedjelja novembar 17

Kurti: Vučić je Milošević sa drugačijim sredstvima

Objavljeno u: Politika

by Samir

Prijevremeni parlamentarni izbori na Kosovu, održani 6. oktobra ove godine, potvrdili su prognoze većine prištinskih analitičara, koji su tvrdili da će mandatar za sastav nove kosovske vlade biti Albin Kurti,…

130 hits

nedjelja novembar 17

Sekulić: Očekujem dvotrećinsku podršku iako smo odbili tehničku vladu

Objavljeno u: Politika

by Samir

Vjerujem da ćemo imati dvotrećinsku većinu za usvajanje izbornog zakona, bez obzira na to što zahtjev za formiranje tehničke vlade nije prihvaćen, kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a…

125 hits

subota novembar 16

Bešlin: Četnički vojvoda i plagijator nijesu ozbiljna alternativa DPS-u

Objavljeno u: Politika

by Samir

Nema ‘malog Šengena’ bez perspektive mira i dobrosusjedstva, a prihvatanje realnosti o kosovskoj nezavisnosti je prvi korak u tom smjeru, kaže u intervjuu Vikend novinama jedan od najznačajnijih srpskih istoričara…

279 hits

subota novembar 16

EK: Potreban nezavisan odgovor na navode o korupciji

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora je u prvoj polovini ove godine nastavila da primjenjuje akcione planove za Poglavlja 23 i 24 i druga strateška dokumenta, ali je potreban vjerodostojan, nezavisan i efikasan institucionalni…

301 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 11:18

Bolje smijeniti Carevića u jeku turističke, nego građevinske sezone

Veći je problem smijeniti Marka Carevića u jeku građevinske, nego turističke sezone. Građevinarstvo je njegova struka, a ne turizam. Ako budvanski turizam i grad zavisi od njega, onda nije dobro ni za turizam ni za Budvi, ni za sve, kazao je za Dnevne novine potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka, komentarišući izjavu Carevića da nije dobro da se o njegovoj smjeni raspravlja u jeku sezone.

Carević je za TV Vijesti rekao da bi mu lično, predlog o njegovom razrješenju i odgovarao, ali da, gledajući politički, inicijativa Crnogorske nije u redu, jer je “turistička sezona u jeku”, te da imaju preča posla od političkih prepucavanja.

“Meni je prioritet turistička sezona i da ona bude što uspješnija. Mislim da bi realno bilo da se to ostavi za kraj sezone. Otvoreni smo za sve opcije, pa i za tu”, rekao je Carević.

Takođe je naglasio da je “Crnogorska ušla u koaliciju na njegov zahtjev i zahtjev Demokratskog fronta.

“Stoprocentne njihove pozicije smo im mi lično odobrili i dali. Mislim da su to trebali malo više da poštuju. Što se tiče toga da ja sam donosim odluke na posao se mora dolaziti i raditi. Kada bi neko bio tu, ja bih sa njim sarađivao. Ja trčati po gradu i po lokalima da ih nađem da rade to mi ne pada na pamet”, poručio je Carević.

Potpredsjednik Crnogorske Čučka je i ovo prokomentarisao za Dnevne novine, navodeći da sve zavisi od toga ko što smatra da je rad.

“Ja bih volio jedan njegov posao da navedem koji je započeo u mandatu sa svojim ljudima i zaokružio”, kazao je Čučka.

On je naveo da će ovih dana na organima partije biti raspravljano o inicijativi o podršci, odnosno smjeni Carevića.

“Kao što smo radili i do sada, odluku o tome donijeće Opštinski odbor Crnogorske u Budvi u saradnji sa Predsjedništvom partije. Na to pitanje ćemo odgovoriti narednih dana”, rekao je Čučka.

Na pitanje da li je ova partija zvanično obavijestila koalicione partnere da izlaze iz vlasti u Budvi,rekao je da još nijesu, ali da će to uraditi za dan, dva. Čučka naglašava da napuštanje vladajuće koalicije nije nova ideja, već da su o tome razmišljali i ranije.

Posljednji događaji su im, kako ističe, potvrdili da ne pripadaju aktuelnoj koalicionoj vlasti u Budvi. Posebno ne mogu da prihvate se gradom vlada bez pitanja i konsultacija, te da to neće da dozvole.

Za izvršnog direktora Građanske alijanse Borisa Raonića dešavanja u Budvi više predstavljaju “zauzimanje pozicija za izbore koji su za godinu dana, nego što su izraz principa u političkom djelovanju”.

Budvanski parla ment, podsjetimo čine 33 odbornika, od čega 12 mandata pripada DPS-u, sedam Demokratama, šest Demokratskom frontu, tri Crnogorskoj, dva mjesta u lokalnom parlamentu pokrivaju dva nezavisna odbornika, kao i po jedan iz SNP-a, SD-a, GP URA.

Inicijativa za smjenu je legitimna ukoliko je potpiše trećina odbornika što je u ovom slučaju 11 odbornika.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.