Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

116 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

148 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

119 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

228 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 11:18

Bolje smijeniti Carevića u jeku turističke, nego građevinske sezone

Veći je problem smijeniti Marka Carevića u jeku građevinske, nego turističke sezone. Građevinarstvo je njegova struka, a ne turizam. Ako budvanski turizam i grad zavisi od njega, onda nije dobro ni za turizam ni za Budvi, ni za sve, kazao je za Dnevne novine potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka, komentarišući izjavu Carevića da nije dobro da se o njegovoj smjeni raspravlja u jeku sezone.

Carević je za TV Vijesti rekao da bi mu lično, predlog o njegovom razrješenju i odgovarao, ali da, gledajući politički, inicijativa Crnogorske nije u redu, jer je “turistička sezona u jeku”, te da imaju preča posla od političkih prepucavanja.

“Meni je prioritet turistička sezona i da ona bude što uspješnija. Mislim da bi realno bilo da se to ostavi za kraj sezone. Otvoreni smo za sve opcije, pa i za tu”, rekao je Carević.

Takođe je naglasio da je “Crnogorska ušla u koaliciju na njegov zahtjev i zahtjev Demokratskog fronta.

“Stoprocentne njihove pozicije smo im mi lično odobrili i dali. Mislim da su to trebali malo više da poštuju. Što se tiče toga da ja sam donosim odluke na posao se mora dolaziti i raditi. Kada bi neko bio tu, ja bih sa njim sarađivao. Ja trčati po gradu i po lokalima da ih nađem da rade to mi ne pada na pamet”, poručio je Carević.

Potpredsjednik Crnogorske Čučka je i ovo prokomentarisao za Dnevne novine, navodeći da sve zavisi od toga ko što smatra da je rad.

“Ja bih volio jedan njegov posao da navedem koji je započeo u mandatu sa svojim ljudima i zaokružio”, kazao je Čučka.

On je naveo da će ovih dana na organima partije biti raspravljano o inicijativi o podršci, odnosno smjeni Carevića.

“Kao što smo radili i do sada, odluku o tome donijeće Opštinski odbor Crnogorske u Budvi u saradnji sa Predsjedništvom partije. Na to pitanje ćemo odgovoriti narednih dana”, rekao je Čučka.

Na pitanje da li je ova partija zvanično obavijestila koalicione partnere da izlaze iz vlasti u Budvi,rekao je da još nijesu, ali da će to uraditi za dan, dva. Čučka naglašava da napuštanje vladajuće koalicije nije nova ideja, već da su o tome razmišljali i ranije.

Posljednji događaji su im, kako ističe, potvrdili da ne pripadaju aktuelnoj koalicionoj vlasti u Budvi. Posebno ne mogu da prihvate se gradom vlada bez pitanja i konsultacija, te da to neće da dozvole.

Za izvršnog direktora Građanske alijanse Borisa Raonića dešavanja u Budvi više predstavljaju “zauzimanje pozicija za izbore koji su za godinu dana, nego što su izraz principa u političkom djelovanju”.

Budvanski parla ment, podsjetimo čine 33 odbornika, od čega 12 mandata pripada DPS-u, sedam Demokratama, šest Demokratskom frontu, tri Crnogorskoj, dva mjesta u lokalnom parlamentu pokrivaju dva nezavisna odbornika, kao i po jedan iz SNP-a, SD-a, GP URA.

Inicijativa za smjenu je legitimna ukoliko je potpiše trećina odbornika što je u ovom slučaju 11 odbornika.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.