Standard.

subota avgust 17

Carević o rješenju krize u Budvi: Manje da se priča i više da se radi

Objavljeno u: Politika

by Samir

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

108 hits

subota avgust 17

Milan Šćekić: Crkva ne smije propustiti šansu da postigne istorijski sporazum sa državom

Objavljeno u: Politika

by Samir

Proglas Svetostefanskog sabora Srpske pravoslavne crkve sa skupa u srijedu u Herceg Novom još je jedan pokazatelj nervoze i velike zabrinutosti ove vjerske organizacije, a nadležni državni organi bi trebalo…

140 hits

subota avgust 17

Đonović: Istorija Crne Gore ne traje onoliko koliko bi da odredi Risto Radović

Objavljeno u: Politika

by Samir

Boka nije nikad bila dio Srbije, sem kad je čitava Crna Gora bila okupirana od bratske Srbije 1918-1941 godine. Srpski episkopi takvim porukama, kao i onima da će životima braniti…

111 hits

petak avgust 16

Milačić: Otvaranje privatne škole od suštinskog značaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma, tradicije i u kojima bi se učile prave…

220 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 12:15

VIDEO, FOTO - Georgiev otpjevao "Tamo daleko" na Kanli kuli: Mandić i Carević u prvom redu, publika u transu

Poznati crnogorski pjevač Vlado Georgiev bacio je sinoć publiku u trans kada je na Kalni kuli u Herceg novom zapjevao pjesmu "Tamo daleko". Gerogieva, koji je sinoć učestvovao na humanitarnom koncertu, iz prvog reda su slušali lider Nove i jedan od lidera DF-a Andrija Madnić, kao i njegov partijski kolega i predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Kako je navedeno u zvaničnoj najavi, koncert "Za naše Kosovo i Metohiju" je održan "povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke", u organizaciji humanitarne fondacije „Delije“.

Na zvaničnoj Facebook stranici Nove srpske demokratije navodi se da su koncertu prisustvovali predsjednik Nove Andrija Mandić i predsjednik opštine Budva Marko Carević, inače visoki funkcioner te stranke. Oni su koncert pratili iz prvog reda.

madnic carevic

FOTO: Nova srpska demokratija

Kada je Georgiev počeo da pjeva "srpsku himnu", kako nazivaju rodoljubivu pjesmu "Tamo daleko" iz Prvog svjetkog rata, cijela Kalni kula je pjevala s njim u glas.

Pojedini srpski mediji su naveli da je atmosfera u Herceg Novom bila kao "da je u pitanju srpski grad", da je "Georgijev kupio Srbe za sva vremena", a bilo je i naslova "Tamo je Herceg Novi, tamo je Srbija". Sudeći po koreografiji više je ličilo da se naš primorski grad nalazi na jugu Srbije, nego na jugu Crne Gore.

U programu su učestvovali još: Ivana Žigon i Kosovski Božuri, Divna Ljubojević i Melodi 357, Danica Crnogorčević i trubački orkestar Marka Gligorijevića.

Prikupljena novčana sredstva, kako su naveli organizatori, namijenjena su obnovi manastira Banjska na Kosovu i Metohiji i obnovi manastira Sv. Arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 avgust 2019 12:28

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.