Standard.

petak novembar 22

Branka Milić već godinu u ambasadi Srbije u Podgorici: Čeka se Božović da stvari pokrene sa mrtve tačke

Status Branke Milić, koja se već skoro godinu krije u ambasadi Srbije u Podgorici, ostaće nepromjenjen dok god novi ambasador ne bude zvanično postavljen u Podgorici, rečeno je Standardu iz…

239 hits

petak novembar 22

Proslava Dana opštine Budva: Mandić nije mogao da sluša ni skraćenu verziju himne, ušao nakon intoniranja

Svečana sjednica Skupštine opštine Budve, upriličena povodom Dana opštine, 22. novembra – Dana oslobođenja Budve, počela je u hotelu Palas u Petrovcu. Međutim, organizatori i lider Nove srpske demokratije Andrija…

486 hits

petak novembar 22

Brajović očekuje da Stanković i Katnić prisustvuju sjednici posvećenoj radu Tužilaštva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović obavijestio je članove Kolegijuma da je u skladu sa članom 63 i 67 Poslovnika zatražio od predsjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu…

150 hits

petak novembar 22

"Malo je vjerovatno da obavještajac GRU-a nije umiješan u događaje u Crnoj Gori 2016. godine"

Istraživač britanske mreže Belingket Hristo Grozev kazao je u izjavi za Pobjedu da je malo vjerovatno da agent ruske vojne obavještajne službe GRU Grigorij Kleban, koji je snimljen kako daje…

211 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 12:15

VIDEO, FOTO - Georgiev otpjevao "Tamo daleko" na Kanli kuli: Mandić i Carević u prvom redu, publika u transu

Poznati crnogorski pjevač Vlado Georgiev bacio je sinoć publiku u trans kada je na Kalni kuli u Herceg novom zapjevao pjesmu "Tamo daleko". Gerogieva, koji je sinoć učestvovao na humanitarnom koncertu, iz prvog reda su slušali lider Nove i jedan od lidera DF-a Andrija Madnić, kao i njegov partijski kolega i predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Kako je navedeno u zvaničnoj najavi, koncert "Za naše Kosovo i Metohiju" je održan "povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke", u organizaciji humanitarne fondacije „Delije“.

Na zvaničnoj Facebook stranici Nove srpske demokratije navodi se da su koncertu prisustvovali predsjednik Nove Andrija Mandić i predsjednik opštine Budva Marko Carević, inače visoki funkcioner te stranke. Oni su koncert pratili iz prvog reda.

madnic carevic

FOTO: Nova srpska demokratija

Kada je Georgiev počeo da pjeva "srpsku himnu", kako nazivaju rodoljubivu pjesmu "Tamo daleko" iz Prvog svjetkog rata, cijela Kalni kula je pjevala s njim u glas.

Pojedini srpski mediji su naveli da je atmosfera u Herceg Novom bila kao "da je u pitanju srpski grad", da je "Georgijev kupio Srbe za sva vremena", a bilo je i naslova "Tamo je Herceg Novi, tamo je Srbija". Sudeći po koreografiji više je ličilo da se naš primorski grad nalazi na jugu Srbije, nego na jugu Crne Gore.

U programu su učestvovali još: Ivana Žigon i Kosovski Božuri, Divna Ljubojević i Melodi 357, Danica Crnogorčević i trubački orkestar Marka Gligorijevića.

Prikupljena novčana sredstva, kako su naveli organizatori, namijenjena su obnovi manastira Banjska na Kosovu i Metohiji i obnovi manastira Sv. Arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 avgust 2019 12:28

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.