Standard.

ponedjeljak januar 27

Đukanović: Ne može biti velike Srbije, niti velike Albanije, može samo biti velike tragedije

Objavljeno u: Politika

by Lejla

  Ne dozvolite da se vaša vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se zloupotrebljava ovih dana po Crnoj Gori, a zloupotrebljava se da bi se srušila Crna Gora, poručio…

771 hits

utorak januar 28

Farbanje tradicije ili tradicija farbanja

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Riječi, kao i gestovi, imaju svoja osnovna, prenosna ili figurativna značenja. I žargonska. U našu stvarnost su posljednjih dana u opticaj vraćene riječi: litija, moleban, tradicija, farbanje. Litija i moleban…

184 hits

utorak januar 28

Pavićević podnio ostavku

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević podnio je ostavku na tu funkciju, ali, kako je saopštio Danu, ostaje u političkom životu Crne Gore.

162 hits

utorak januar 28

Pavićević podnio ostavku

Objavljeno u: Politika

utorak januar 28

Turska zastupa naše državljane u 23 države svijeta

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Sporazumom između Crne Gore i Turske o pružanju konzularne zaštite crnogorskim državljanima, koji je usvojila Vlada na prošloj sjednici, predviđeno je zastupanje turskih diplomatsko-konzulamih predstavništava u ukupno 23 države Afrike…

101 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
srijeda, 14 avgust 2019 17:00

Demokrate: Tužilaštvo da preispita prirodu doniranog novca DPS-u

Demokrate će nastaviti da rade na, kako kažu, razotkrivanju slučajeva finansiranja DPS-a tokom izborne kampanje i sve će, ističu, jednako procesuirati pred nadležnim organima.

Za sada, kako ističu Demokrate, postoji sumnja da je Dževad Zejnilović, član Opštinskog odbora DPS-a Tuzi, protivzakonito donirao novac DPS-u uoči izbora 2016. i 2018. godine.

Protivzakonite finansijske donacije, Demokrate pripisuju i Radoju Baošiću, vlasniku firme “BMR Baošić”, koji je kako tvrde, suprotno zakonskoj zabrani zaključivao sa DPS-om unosne ugovore o javnim nabavkama i davao donacije

“Funkcioner DPS-a Dževad Zejnilović pravosnažno osuđen za koruptivno krivično djelo falsifikovanje novca i to kao organizator kriminalne grupe, nakon toga je uprkos zakonskoj zabrani veoma izdašno donirao novac DPS-u dajući niz maksimalnih finansijskih donacija. Nedvosmisleno proizilazi da je ovaj funkcioner i donator DPS-a grubo i skandalozno pogazio zakonsku normu iz člana 24 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja kojim se zabranjuje da osuđeno lice donira novac političkoj partiji”, kazao je potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

Demokrate su pozvale tužilaštvo preispita prirodu doniranog novca od Dževada Zejnilovića i “ispita okolnost mogućeg ubacivanja u promet falsifikovanog novca kroz izbornu kampanju DPS-a”.

“Radoje Baošić je 30.08.2016. uoči parlamentarnih izbora dao donaciju DPS-u u visini 2000 eura. U roku kraćem od dvije godine od doniranja, a suprotno zakonu, zaključio je četiri ugovora o javnim nabavkama ukupne vrijednosti 65.293 eura”, kazao je Koprivica.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.