Standard.

petak avgust 23

Zeleni Evrope u radnoj posjeti Crnoj Gori na poziv URA-e

Delegacija Zelenih Evrope (European Greens) boraviće tokom naredne nedjelje u radnoj posjeti Crnoj Gori a na poziv Građanskog pokreta URA, saopštili su danas iz ove partije.

165 hits

petak avgust 23

Zbog DF-a pukla tikva između Abazovića i Perovića

Lideri pokreta Odupri se i Građanskog pokreta URA Džemal Perović i Dritan Abazović nisu mogli da dogovore sastanak na najvišem nivou ova dva pokreta zbog dijametralno suprotnih stavova po pitanju…

278 hits

petak avgust 23

Poslanici da izmijene izborno zakonodavstvo u cilju ostvarivanja jednakog biračkog prava za sve građane

Grupa građana „Građanska akcija“ pozvala je poslanike Skupštine Crne Gore da izmijene izborno zakonodavstvo, kao i Zakon o izboru odbornika i poslanika i usklade ga sa Ustavom Crne Gore, kako…

167 hits

petak avgust 23

Bulatović: Vlada Crne Gore nije uradila ništa za Budvu

Prvi potpredsjednik opštine Budva i predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović poručio je jutros da će DPS postati kredibilna učesnik na političkoj sceni kada se javno odreknu dijela njihovih bivših…

163 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 avgust 2019 17:00

Demokrate: Tužilaštvo da preispita prirodu doniranog novca DPS-u

Demokrate će nastaviti da rade na, kako kažu, razotkrivanju slučajeva finansiranja DPS-a tokom izborne kampanje i sve će, ističu, jednako procesuirati pred nadležnim organima.

Za sada, kako ističu Demokrate, postoji sumnja da je Dževad Zejnilović, član Opštinskog odbora DPS-a Tuzi, protivzakonito donirao novac DPS-u uoči izbora 2016. i 2018. godine.

Protivzakonite finansijske donacije, Demokrate pripisuju i Radoju Baošiću, vlasniku firme “BMR Baošić”, koji je kako tvrde, suprotno zakonskoj zabrani zaključivao sa DPS-om unosne ugovore o javnim nabavkama i davao donacije

“Funkcioner DPS-a Dževad Zejnilović pravosnažno osuđen za koruptivno krivično djelo falsifikovanje novca i to kao organizator kriminalne grupe, nakon toga je uprkos zakonskoj zabrani veoma izdašno donirao novac DPS-u dajući niz maksimalnih finansijskih donacija. Nedvosmisleno proizilazi da je ovaj funkcioner i donator DPS-a grubo i skandalozno pogazio zakonsku normu iz člana 24 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja kojim se zabranjuje da osuđeno lice donira novac političkoj partiji”, kazao je potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

Demokrate su pozvale tužilaštvo preispita prirodu doniranog novca od Dževada Zejnilovića i “ispita okolnost mogućeg ubacivanja u promet falsifikovanog novca kroz izbornu kampanju DPS-a”.

“Radoje Baošić je 30.08.2016. uoči parlamentarnih izbora dao donaciju DPS-u u visini 2000 eura. U roku kraćem od dvije godine od doniranja, a suprotno zakonu, zaključio je četiri ugovora o javnim nabavkama ukupne vrijednosti 65.293 eura”, kazao je Koprivica.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.