Standard.

četvrtak septembar 19

Predsjedništvo DPS-a: Uspješne pripreme za predstojeći Kongres

DPS Crne Gore, na večeras održanoj sjednici Predsjedništva, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, iskazano je zadovoljstvo pripremama za održavanje VIII Kongresa, koji će biti održan 30. novembra u Podgorici,…

69 hits

četvrtak septembar 19

Milačić i Dajković ostaju u pritvoru, Prava Crna Gora organizuje protest ispred Uprave policije

Lideru Prave Crne Gore Marku Milačiću, potpredsjedniku te partije Vladislavu Dajkoviću i funkcioneru Dragoju Vlahoviću stavljene su lisice na ruke, odmah nakon sinoćnjeg suđenja u Prekršajnom sudu. Iz Prave Crne…

374 hits

četvrtak septembar 19

Preminuo Koča Pavlović

Poslanik Demokratskog fronta i dugogodišnji funkcioner Pokreta za promjene Koča Pavlović preminuo je danas u 57. godini. 

1385 hits

četvrtak septembar 19

Preminuo Koča Pavlović

Objavljeno u: Politika

četvrtak septembar 19

Škrelja: Damjanović kupio kartu za avion, ali je zakasnio na let

Administrativni odbor je, na prijedlog Marte Šćepanović (DPS), većinom glasova odgodio za ponedjeljak izjašnjavanje o prijedlogu Posebnog kluba poslanika da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, piše Pobjeda.

330 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 avgust 2019 07:25

Jelušić: Vladajuća koalicija u Budvi istrošila arsenal afera koje su trebale da prikriju njihov nerad

Predsjednik budvanskog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Predrag Jelušić kaže da se strasti u budvanskoj vladajućoj koaliciji smiruju jer su istrošili arsenal afera koje su trebale da prikriju njihov nerad.

Jelušić za Dnevne novine ističe da više nema ništa od one velike galame, najavljenih novih poteza, izlaska iz vlasti, ostavke kadrova Crnogorske, skupljanje potpisa 11 odbornika za smjenu Carevića, i da je na redu smirivanje situacije, mijenjanje teme i ponovno napadanje DPS-a.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je juče da je Crnogorska ovih dana spriječila lidera DF-a Andriju Mandića u pokušaju da destabilizuje i sruši vlast u Budvi i za godinu dana po drugi put sačuvala Budvu.

Centrala DF-a je ovih dana pokušala da popravi ono što DPS-u nije pošlo za rukom prošle godine. Andrija Mandić se najprimitivnijim uvredama obrušio na funkcionere Crnogorske samo da bi isprovocirao konflikt u koaliciji i srušio vlast. Na sreću, čestiti ljudi iz budvanskog DF-a su reagovali na ovaj udar i pokazali da nijesu dio Mandićevog projekta rušenja opozicione opštine”, rekao je Pavićević.

U budvanskim kuloarima se govori da Crnogorska može da ima problem i sa članstvom jer svi ne misle kao predsjednik partije i lokalno rukovodstvo. Jelušić ističe da je stav Pavićevića nova politička konstrukcija Crnogorske, ali i ostalih partija iz budvanske vlasti.

“Sve rade da građani ne bi primijetili da za njihovo dobro ništa ne rade. Oni i dalje imaju političku konstrukciju kojom navodno plaše građane vratkom DPS-a na vlast. Pošto ništa nijesu uradili od onoga što se obećali građanima, prema biračima se odnose kao prema djeci i govore’Evo je Baba Roga iza ćoška, DPS će se vratiti na vlast”. A suština je da stvaraju afere kako bi prikrili svoj nerad. Počelo je dizanjem tenzija oko spomen ploče na ulazu u Stari grad, nastavljeno bilbordima o Prvom svjetskom ratu, razrađeno pričom o Guči u Budvi, a moguće je da će finiširati Vladom Georgijevim. Građani su, jednostavno, umorni od nefunkcionisanja vlasti i njihovih prozaičnih i prizmenih tema kao što su bilbordi i Guča “, smatra Jelušić.

Predsjednik budvanskog DPS-a ističe da su građani za protekle tri godine shvatili da DPS nije partija od koje bilo ko treba da se plaši, a vladajuća garnitura ipak mijenja teze.

“Oni jednostavno ne mogu da kažu ono šta je istina a to je da ne rade svoj posao. Oni ne održavaju sjednice Skupštine, ne donose odluke u interesu građana Budve, već se samo bave političkim manipulacijama. Oni se protekle tri godine nijesu bavili onim što im je zakon omogućavao već su se ponašali kao opozicij a i vazda nekoga drugoga kritikuju a pri tom su oni vlast i mogu da rade u punom kapacitetu, a ne rade. Svaka im je priča sa pozicije opozicije, a imaju vlast, a samim tim i odgovornost od koje bježe. Stalno imaju poruke kao da su već tri godine u opoziciji u Budvi, a ne na vlasti”, napominje on.

Jelušić poručuje da je vrijeme da budvanska vlast odgovori građanima gdje je njihova politička platforma i šta su realizovali od onog što su obećali građanima.

“Dosta je manipulacija i igre sa Baba Rogom. Oni više nemaju ni jedan argument za opstanak na vlasti, niti imaju neki projekat koji mogu realizovati svojim koalicionim kapacitetom i zato o tome ne pričaju. Zamislite do čega je došla Budva, da se priča o bilbordima i trubačima, a da niko ne pominje najlošije organizovane turističke sezone i teme od životnog značaja koje nijesu doveli do kraja”, zaključuje Jelušić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.