Standard.

nedjelja septembar 22

"Smrću Pavlovića porodica i kolege izgubili mnogo"

U Skupštini je održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Koče Pavlovića.

289 hits

nedjelja septembar 22

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine UN u Njujorku

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, predvodiće delegaciju naše zemlje na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje se održava od 24. do 30. septembra u Njujorku. Kako je najavljeno iz Ministarstva vanjskih…

168 hits

nedjelja septembar 22

Gvozdenović: Vidi se ko je za reformu, a ko za opstrukciju

Važno je da se opozicija aktivno i bez odgađanja uključi u rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Mi ćemo do posljednjeg trenutka biti strpljivi, ali i paralelno…

190 hits

nedjelja septembar 22

Marković sjutra u Bijelom Polju sa nevladinim organizacijama sa sjevera

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastaće se sjutra, 23. septembra, Bijelom Polju sa predstavnicima nevladinih organizacija sa sjevera.

100 hits

 
 
 
 
četvrtak, 29 avgust 2019 10:55

Marković sa rukovodstvom opštine Tuzi: Svi da poštuju državne simbole

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu prvi Dan opštine Tuzi i poručio da će Vlada podržavati razvoj Tuzi kako bi bila prosperitetna i održiva lokalna samouprava.

Premijer je o potencijalima i projektima u najmlađoj crnogorskoj opštini razgovarao sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem, predsjednikom Skupštine opštine Fadilom Kajošajem, potpredsjednikom Opštine Ivanom Ivanajem i direktoricom Direkcije za imovinu Opštine Elvisom Redžematović.

Kako je saopšteno iz premijerovog kabineta, zajednički je konstatovan značaj daljeg razvoja infrastrukture, kako putne tako i sveukupne društvene. Čelnici Tuzi su naglasili važnost i potrebu izrade detaljnih urbanističkih planova koji su uslov za nastavak procesa legalizacije ali i osnov za realizaciju brojnih najavljenih investicija, prije svega iz dijaspore.

"Premijer je naglasio značaj nastavka realizacije započetih kapitalnih projekata i dodao da će se sagledati mogućnosti da se drugi projekti, od interesa za lokalnu upravu i stanovništvo Tuzi, nađu u Kapitalnom budžetu za 2020. godinu. Na sastanku je saopsteno da Crna Gora svoju budućnost gradi na tradicionalnom suživotu i razumijevanju različitosti",  dodaje se u saopštenju.

Upravo u tom kontekstu Vlada očekuje da se i u Tuzima i na svakom drugom prostoru, kako se ističe, poštuju državni simboli jer se na taj način čuva sklad, ugled i dostojanstvo Crne Gore i svih njenih građana.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 29 avgust 2019 11:34

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.