Standard.

nedjelja septembar 22

"Smrću Pavlovića porodica i kolege izgubili mnogo"

U Skupštini je održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Koče Pavlovića.

287 hits

nedjelja septembar 22

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine UN u Njujorku

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, predvodiće delegaciju naše zemlje na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje se održava od 24. do 30. septembra u Njujorku. Kako je najavljeno iz Ministarstva vanjskih…

166 hits

nedjelja septembar 22

Gvozdenović: Vidi se ko je za reformu, a ko za opstrukciju

Važno je da se opozicija aktivno i bez odgađanja uključi u rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Mi ćemo do posljednjeg trenutka biti strpljivi, ali i paralelno…

188 hits

nedjelja septembar 22

Marković sjutra u Bijelom Polju sa nevladinim organizacijama sa sjevera

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastaće se sjutra, 23. septembra, Bijelom Polju sa predstavnicima nevladinih organizacija sa sjevera.

98 hits

 
 
 
 
četvrtak, 29 avgust 2019 13:24

Bečić sa saradnicima kod Josipovića

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić sastao se u Zagrebu sa Ivom Josipovićem, bivšim predsjednikom Hrvatske, u mandatnom periodu 2010. do 2015. godine.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović, poslanik Danilo Šaranović i predsjednik Crnogorske profesor Vladimir Pavićević, saopšteno je iz Demokrata.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su razmijenili mišljenja o prilikama na Zapadnom Balkanu, uz naglasak da su pomirenje, stabilnost, međuvjerski i međunacionalmi sklad strateški pravci djelovanja svake odgovorne i proevropske politike.

Saradnja i dobrosusjedski odnosi između Crne Gore i Hrvatske treba da bude prioritet svih nas zajedno, zaključili su sagovornici.

“Izdizanje iznad rovova prošlosti i kandži balkanskog primitivizma, stajanje na put politici svađa, podjela i trgovine nacionalnim osjećanjima tradicionalnih političkih elita vlasti i opozicije mora konačno nadvladati na Zapadnom Balkanu. Dosta je više namještenih utamica političkih elita u kojima dobijaju svi koji igraju, a gube svi koje gledaju, bez obzira za koga su navijali. Budućnost konačno mora poraziti prošlost, narod mora pobijediti primitivice i trgovce nacionalnim osjećanjima”, naglasio je lider Demokrata prilikom susreta sa Josipovićem.

Uz zahvalnost na srdačnom dočeku i doprinosu koji je cijelim svojim bićem davao i koji daje pomirenju, prevazilaženju podjela, borbi za ljudska prava i jačanju građanske svijesti, predsjednik Bečić je pozvao profesora Josipovića da posjeti Crnu Goru, dodaje se u saopštenju.

"Profesor Josipović i bivši predsjednik Hrvatske je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i najavio posjetu Crnoj Gori u terminu koji će naknadno usaglasiti", zaključeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.