Standard.

nedjelja septembar 22

"Smrću Pavlovića porodica i kolege izgubili mnogo"

U Skupštini je održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Koče Pavlovića.

291 hits

nedjelja septembar 22

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine UN u Njujorku

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, predvodiće delegaciju naše zemlje na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje se održava od 24. do 30. septembra u Njujorku. Kako je najavljeno iz Ministarstva vanjskih…

170 hits

nedjelja septembar 22

Gvozdenović: Vidi se ko je za reformu, a ko za opstrukciju

Važno je da se opozicija aktivno i bez odgađanja uključi u rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Mi ćemo do posljednjeg trenutka biti strpljivi, ali i paralelno…

192 hits

nedjelja septembar 22

Marković sjutra u Bijelom Polju sa nevladinim organizacijama sa sjevera

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastaće se sjutra, 23. septembra, Bijelom Polju sa predstavnicima nevladinih organizacija sa sjevera.

102 hits

 
 
 
 
petak, 30 avgust 2019 08:25

Perović: Možda se Demokratski front prepoznao u našim kritikama

Jedan od čelnika pokreta Odupri se Džemal Perović rekao je u razgovoru za Dan da je neophodno da dođe do formiranja vlade građanskog jedinstva kojajedino može da garantuje sprovođenje svega što se eventualno dogovori na skupštinskom odboru za izborne i druge reforme. On je najavio da će predstavnici pokreta Odupri se nastaviti razgovore sa predstavnicima opozicionih partija, uz napomenu da im iz Demokratskog fronta (DF) zasad nije stigao odgovor na poziv za sastanak.

Na zahtjev da prokomentariše tvrdnju koja je stigla iz DF-a da pokret Odupri se ne postoji, kao i to što izborne reforme uslovljavaju ustavnim promjenama, Perović je rekao da su se u tom opozicionom savezu možda prepozna li u kritikama iz pokreta Odupri se.

“Prepoznali su se u našim kritikama, možda. Rekli smo da ćemo poslije ovog ciklusa razgovora imati odgovor prema svima. Nakon tog ciklusa ćemo se izjasniti konkretno o svakome, ali zasad oni ne odgovaraju na poziv, a nijesam siguran o čemu se radi”, rekao je Perović i dodao da zasad ne želi više da komentariše ta pitanja.

On je istakao da svi predstavnici opozicionih stranaka sa kojima su razgovarali čelnici pokreta Odurpi se stoje iza Sporazuma o budućnosti.

“Kao što sam rekao, neki subjekti nam još nijesu odgovorili, neki su nam rekli da će da nas prime ovih dana. Saglasan sam da opozicione stranke treba da stoje iza Sporazuma o budućnosti jer to je jedina šansa da 2020. godine imamo prve poštene izbore. Inače se spremamo za aktivnu kampanju bojkota. To će biti urađeno ako stvari ne budu išle redom koraka kako predviđa sporazum”, naglasio je Perović.

Po njegovom sudu, skupštinski odbor za sveobuhvatne izborne i druge reforme ima šansu, uz jedan uslov.

“Mislimo da Odbor za sveobuhvatne izborne i druge reforme u Skupštini ima potencijala uz jedan uslov: da prva tačka bude formiranje vlade građanskog jedinstva, koja jedino može da garantuje sprovođenje svega što se dogovori na tom odboru. Inače, sve ostalo bi bila farsa jer je evidentno da Crna Gora nije prepoznata po nedostatku dobre pravne regulative, nego po tome što su institucije zarobljene i zakoni se ne sprovode”, rekao je Perović.

Perović je rekao da je aktivna kampanja bojkota od strane pokreta Odupri se u ovom trenutku zamišljena kao upozorenje svim političkim subjektima.

“Proteste nastavljamo veoma brzo, biće ih već u septembru. Pokazalo se da bez protesta opozicija neće sama da uđe u sprovođenje sporazuma, makar sudeći po ovim svađama i međusobnim optužbama”, kazao je Perović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.