Standard.

četvrtak decembar 12

URA za Standard: Odbor za reformu izbornog zakonodavstva više je ličio na rijaliti nego na skupštinsko tijelo

Odbor za reformu izbornog zakonodavstva je blokiran. Demokrate su uslovile DPS da neće se vraćati u odbor, ukoliko se ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovjesti iz skupštinske procedure. Iz Građanskog…

40 hits

četvrtak decembar 12

Marković odlučio: Umjesto koktela, donacija Dječjoj bolnici

Vlada Crne Gore ove godine neće organizovati tradicionalni Novogodišnji koktel za funkcionere i goste, odlučio je premijer Duško Marković.

29 hits

četvrtak decembar 12

Radulović: Vrata EU i dalje širom otvorena za Crnu Goru

Države članice Evropske unije, njih devet, inicirale su nove predloge metodologije proširenja koje će Evropska komisija, prema najavama, usvojiti do kraja januara naredne godine, a koji su znatno povoljniji za…

108 hits

srijeda decembar 11

Marković: Pitanje imovine vjerskih zajednica mora biti riješeno, nijedan manastir ili crkva nijesu napadnuti

Odluka Vlade da na javan i transparentan način riješi probleme Montenegro Airlinesa (MA), predlažući zakon Skupštini Crne Gore, predstavlja njen odgovoran odnos prema ovo pitanju, dobru ekonomsku i finansijsku odluku,…

433 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
utorak, 10 septembar 2019 12:33

Milačić Maslenikovu: Snažnije prisustvo Rusije od velikog značaja za region

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić čestitao je naimenovanje novom opunomoćenom predstavniku Ruske Federacije u Crnoj Gori ambasadoru Vladislavu Vladislavoviču Maslenikovu.

„Dobrodošli u Crnu Goru. Kako priliči vjekovnom prijateljstvu između naših naroda - bez obzira na trenutne političke okolnosti, koje su samo incident u dugoj istoriji najboljih, bratskih odnosa između Crne Gore i Rusije - osjećajte se kao kod svoje kuće. Prava Crna Gora - i ne samo naša partija, već istinska, slobodna i prava Crna Gora - raduje se Vašem dolasku, u želji da zajedno, u interesu oba naroda i obje zemlje, vratimo naše odnose na nivo koji nam po svemu pripada. To dugujemo našim precima, građanima naših država, ali i našim potomcima. Prava Crna Gora, kao politička partija koja okuplja dominantno mlade i neistrošene ljude, predano radi na tome", navodi se u čestitki Milačića.

Državna mudrost, kako dalje navodi, naročito teritorijalno male zemlje poput Crne Gore, nalaže najbolje odnose sa svima, a posebno sa tradicionalnim prijateljima i partnerima.

"Nije u pitanju samo spoljna politika, pa ni duhovnost i kultura, već i ekonomija. Ozdravljenje i normalizacija odnosa između Podgorice i Moskve imaće, sasvim sigurno, pozitivan uticaj na crnogorsku ekonomiju. Neophodno je graditi mostove mira i saradnje, a ne neprijateljstava i sankcija. U trenutku besprizornog, otvorenog i destabilišućeg miješanja atlantističkih centara moći, prije svega SAD-a, u unutrašnje prilike naše zemlje, pa i cijelog Balkana, snažniji povratak Rusije - duhovnošću, kulturom i ekonomijom - na područje Balkana, od izuzetnog je značaja za cijelu regiju, pa time i Crnu Goru. Još jednom Vam, u ime političke partije Prava Crna Gora, i u svoje lično ime, želim dobrodošlicu, uz želju da Vaš mandat, ali i boravak u Crnoj Gori, bude uspješan i na zadovoljstvo naših bratskih naroda“, poručio je Milačić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.