Standard.

nedjelja septembar 22

"Smrću Pavlovića porodica i kolege izgubili mnogo"

U Skupštini je održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Koče Pavlovića.

293 hits

nedjelja septembar 22

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine UN u Njujorku

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, predvodiće delegaciju naše zemlje na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje se održava od 24. do 30. septembra u Njujorku. Kako je najavljeno iz Ministarstva vanjskih…

172 hits

nedjelja septembar 22

Gvozdenović: Vidi se ko je za reformu, a ko za opstrukciju

Važno je da se opozicija aktivno i bez odgađanja uključi u rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Mi ćemo do posljednjeg trenutka biti strpljivi, ali i paralelno…

194 hits

nedjelja septembar 22

Marković sjutra u Bijelom Polju sa nevladinim organizacijama sa sjevera

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastaće se sjutra, 23. septembra, Bijelom Polju sa predstavnicima nevladinih organizacija sa sjevera.

105 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 12:33

Milačić Maslenikovu: Snažnije prisustvo Rusije od velikog značaja za region

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić čestitao je naimenovanje novom opunomoćenom predstavniku Ruske Federacije u Crnoj Gori ambasadoru Vladislavu Vladislavoviču Maslenikovu.

„Dobrodošli u Crnu Goru. Kako priliči vjekovnom prijateljstvu između naših naroda - bez obzira na trenutne političke okolnosti, koje su samo incident u dugoj istoriji najboljih, bratskih odnosa između Crne Gore i Rusije - osjećajte se kao kod svoje kuće. Prava Crna Gora - i ne samo naša partija, već istinska, slobodna i prava Crna Gora - raduje se Vašem dolasku, u želji da zajedno, u interesu oba naroda i obje zemlje, vratimo naše odnose na nivo koji nam po svemu pripada. To dugujemo našim precima, građanima naših država, ali i našim potomcima. Prava Crna Gora, kao politička partija koja okuplja dominantno mlade i neistrošene ljude, predano radi na tome", navodi se u čestitki Milačića.

Državna mudrost, kako dalje navodi, naročito teritorijalno male zemlje poput Crne Gore, nalaže najbolje odnose sa svima, a posebno sa tradicionalnim prijateljima i partnerima.

"Nije u pitanju samo spoljna politika, pa ni duhovnost i kultura, već i ekonomija. Ozdravljenje i normalizacija odnosa između Podgorice i Moskve imaće, sasvim sigurno, pozitivan uticaj na crnogorsku ekonomiju. Neophodno je graditi mostove mira i saradnje, a ne neprijateljstava i sankcija. U trenutku besprizornog, otvorenog i destabilišućeg miješanja atlantističkih centara moći, prije svega SAD-a, u unutrašnje prilike naše zemlje, pa i cijelog Balkana, snažniji povratak Rusije - duhovnošću, kulturom i ekonomijom - na područje Balkana, od izuzetnog je značaja za cijelu regiju, pa time i Crnu Goru. Još jednom Vam, u ime političke partije Prava Crna Gora, i u svoje lično ime, želim dobrodošlicu, uz želju da Vaš mandat, ali i boravak u Crnoj Gori, bude uspješan i na zadovoljstvo naših bratskih naroda“, poručio je Milačić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.