Standard.

četvrtak decembar 12

URA za Standard: Odbor za reformu izbornog zakonodavstva više je ličio na rijaliti nego na skupštinsko tijelo

Odbor za reformu izbornog zakonodavstva je blokiran. Demokrate su uslovile DPS da neće se vraćati u odbor, ukoliko se ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovjesti iz skupštinske procedure. Iz Građanskog…

41 hits

četvrtak decembar 12

Marković odlučio: Umjesto koktela, donacija Dječjoj bolnici

Vlada Crne Gore ove godine neće organizovati tradicionalni Novogodišnji koktel za funkcionere i goste, odlučio je premijer Duško Marković.

29 hits

četvrtak decembar 12

Radulović: Vrata EU i dalje širom otvorena za Crnu Goru

Države članice Evropske unije, njih devet, inicirale su nove predloge metodologije proširenja koje će Evropska komisija, prema najavama, usvojiti do kraja januara naredne godine, a koji su znatno povoljniji za…

109 hits

srijeda decembar 11

Marković: Pitanje imovine vjerskih zajednica mora biti riješeno, nijedan manastir ili crkva nijesu napadnuti

Odluka Vlade da na javan i transparentan način riješi probleme Montenegro Airlinesa (MA), predlažući zakon Skupštini Crne Gore, predstavlja njen odgovoran odnos prema ovo pitanju, dobru ekonomsku i finansijsku odluku,…

433 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
utorak, 10 septembar 2019 14:00

Knežević razgovarao sa članom Predsjedništva komunističke partije

Predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knežević danas je razgovarao sa Vladislavom Vukovićem članom Predsjedništva Jugoslovenske komunističke partije.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru lider DNP- a je upoznao svog gosta sa predstojećim aktivnostima DF- a sa posebnim osvrtom na najavljenu inicijativu dopuna i izmjena Ustava, saopšteno je iz DNP-a.

Podsjećajući na institucionalno neizdrživ položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, Knežević je apostrofirao pozicioniranje srpskog jezika kao službenog u Ustavu, procentualnu zastupljenost srpskog naroda u crnogorskim institucijama, izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima, ali i neophodnost ozbiljnih korekcija Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je planirano oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Predsjednik DNP-a je dodao da će najavljena inicijativa DF- a biti usmjerena i na oblast pravosuđa.

Posebno u dijelu vraćanja nadležnosti Skupštini koja bi birala predsjednika Vrhovnog suda, sve sudije, ali i specijalnog državnog tužioca kojeg bi predložio VDT, jer je nakon svakodnevnih afera koje potresaju Crnu Goru, i sramne presude u slučaju poznatom kao državni udar, više nego jasno da se radi o korumpiranom i od režima zavisnom tužilaštvu.

Vladislav Vuković je u ime JKPCG iskazao punu podršku inicijativi za ustavne dopune i promjene, naglasivši da u njihovim kongresnim dokumentima postoje jasne formulacije koje u potpunosti korespondiraju sa stavovima DF-a.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.