Standard.

nedjelja septembar 22

"Smrću Pavlovića porodica i kolege izgubili mnogo"

U Skupštini je održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Koče Pavlovića.

293 hits

nedjelja septembar 22

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine UN u Njujorku

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, predvodiće delegaciju naše zemlje na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje se održava od 24. do 30. septembra u Njujorku. Kako je najavljeno iz Ministarstva vanjskih…

172 hits

nedjelja septembar 22

Gvozdenović: Vidi se ko je za reformu, a ko za opstrukciju

Važno je da se opozicija aktivno i bez odgađanja uključi u rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Mi ćemo do posljednjeg trenutka biti strpljivi, ali i paralelno…

194 hits

nedjelja septembar 22

Marković sjutra u Bijelom Polju sa nevladinim organizacijama sa sjevera

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastaće se sjutra, 23. septembra, Bijelom Polju sa predstavnicima nevladinih organizacija sa sjevera.

105 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 14:00

Knežević razgovarao sa članom Predsjedništva komunističke partije

Predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knežević danas je razgovarao sa Vladislavom Vukovićem članom Predsjedništva Jugoslovenske komunističke partije.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru lider DNP- a je upoznao svog gosta sa predstojećim aktivnostima DF- a sa posebnim osvrtom na najavljenu inicijativu dopuna i izmjena Ustava, saopšteno je iz DNP-a.

Podsjećajući na institucionalno neizdrživ položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, Knežević je apostrofirao pozicioniranje srpskog jezika kao službenog u Ustavu, procentualnu zastupljenost srpskog naroda u crnogorskim institucijama, izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima, ali i neophodnost ozbiljnih korekcija Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je planirano oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Predsjednik DNP-a je dodao da će najavljena inicijativa DF- a biti usmjerena i na oblast pravosuđa.

Posebno u dijelu vraćanja nadležnosti Skupštini koja bi birala predsjednika Vrhovnog suda, sve sudije, ali i specijalnog državnog tužioca kojeg bi predložio VDT, jer je nakon svakodnevnih afera koje potresaju Crnu Goru, i sramne presude u slučaju poznatom kao državni udar, više nego jasno da se radi o korumpiranom i od režima zavisnom tužilaštvu.

Vladislav Vuković je u ime JKPCG iskazao punu podršku inicijativi za ustavne dopune i promjene, naglasivši da u njihovim kongresnim dokumentima postoje jasne formulacije koje u potpunosti korespondiraju sa stavovima DF-a.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.