Standard.

ponedjeljak januar 27

Đukanović: Ne može biti velike Srbije, niti velike Albanije, može samo biti velike tragedije

Objavljeno u: Politika

by Lejla

  Ne dozvolite da se vaša vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se zloupotrebljava ovih dana po Crnoj Gori, a zloupotrebljava se da bi se srušila Crna Gora, poručio…

775 hits

utorak januar 28

Farbanje tradicije ili tradicija farbanja

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Riječi, kao i gestovi, imaju svoja osnovna, prenosna ili figurativna značenja. I žargonska. U našu stvarnost su posljednjih dana u opticaj vraćene riječi: litija, moleban, tradicija, farbanje. Litija i moleban…

185 hits

utorak januar 28

Pavićević podnio ostavku

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević podnio je ostavku na tu funkciju, ali, kako je saopštio Danu, ostaje u političkom životu Crne Gore.

168 hits

utorak januar 28

Pavićević podnio ostavku

Objavljeno u: Politika

utorak januar 28

Turska zastupa naše državljane u 23 države svijeta

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Sporazumom između Crne Gore i Turske o pružanju konzularne zaštite crnogorskim državljanima, koji je usvojila Vlada na prošloj sjednici, predviđeno je zastupanje turskih diplomatsko-konzulamih predstavništava u ukupno 23 države Afrike…

101 hits

 
 
 
 
srijeda, 11 septembar 2019 13:14

Milačić: NATO planira izgradnju vojne baze na beranskom aerodromu

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić posjetio je nekadašnji beranski aerodrom, u svijetlu informacija i osnovanih sumnji da se na tom području planira izgradnja NATO vojne baze.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti

"Nakon perioda kada je ovaj aerodrom služilo za civilno vazduhoplovstvo, u jednom periodu je služilo i kao vojni objekat za obuku vojnih pilota. Mnogo puta smo čuli, naročito od bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića, da će beranski aerodrom da se vrati svojoj namjeni.

Naime, prema informacijama, do kojih je došla Prava Crna Gora, od izvora iz Ministarstva odbrane, koji je insistirao na anonimnosti, NATO zajedno sa svojim crnogorskim partnerima ozbiljno razmatra korišćenje kapaciteta nekadašnjeg beranskog aerodroma u svrhe izgradnje svojevrsne NATO baze.
Razlozi su brojni: ne samo zbog toga što ovdje već postoji aerodromska pista, i objekti nekadašnjeg aerodroma, već i zbog blizine granice sa Albanijom, gdje treba imati u vidu sve češće relativizovanje naše granice u korist Albanije, kao i zbog blizine sa kasarnom koja se po NATO standardima gradi u Andrijevici, a zašto je Crna Gora već opredijelila 17 miliona eura.

Tome treba dodati i vrlo indikativneodluke Vlade Crne Gore o koncesijama za aerodrome koje ne obuhvataju aerodrom u Beranama, a koji se u koncesionom aktu iz jula ove godine samo kratko spominje i to u dijelu izvještaja sa javne rasprave. U dijelu koncesionog akta o budućim investicijama nema riječi o ovom aerodromu. Koncesioni akt je više puta dorađivan, a u konačnoj verziji upravo je dio oko aerodroma Berane izbačen.

Sve ovo potvrđuje naše sumnje da se aerodorom Berane, iza očiju javnosti, planira za nešto drugo.
Prava Crna Gora, ali i ja lično želim da poručim odavde iz Berana da nećemo dozvoliti da se ovdje, u srcu Vasojevića, izgradi NATO vojna baza. Prije ćemo izabrati da ovdje bude katun za ovce, nego za NATO vojnike.Pozivam sve Vasojeviće i građane Berana da zajedno dignemo glas protiv ovih zlih, i po državu Crnu Goru opasnih, nauma.“

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.